Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krolewna8

jak obliczyc dzień poczecia

Polecane posty

Gość krolewna8

Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że będziecie mogły mi pomóc.Właśnie wróciłam od ginekologa, który potwierdził, że jestem w ciąży:)Natomiast kompletnie mnie nie uspokoił, jesli chodzi o dzień poczecia. Sprawa wygląda w ten sposób, że 7 stycznia robiłam sobie badania okresowe w pracy i miałam zdjecie rentgenowskie klatki piersiowej...wtedy byłam przekonanan, że nie moge byc w żadnym razie w ciązy..ostatnią miesiączke miałam 25.12.2008, z męzem kochałam się 01.01.2009, później dopiero 11.01., 12., 13...testy ciązowe z 13.01 i 16.01 wyszły negatywne, dopiero test z 21.01. pokazał 2 kreseczki..totalnie sie pogubiłam juz w tych obliczeniach, to dla mnie wyzsza matematyka:( zupełnie nie wiem, ile dni trwa mój cykl, nie jest bardzo regularny-od 28 do 31.chciałabym wiedzieć, czy jest taka mozliwość, że zaszłam w te ciążę przed badaniem rentgenowskim?bardzo sie tego boję, proszę o pomoc

Gość moim zdaniem......
nie byłaś 7.01 w ciąży.1 styczeń to twój9dc,przy takich długich cyklach raczej nie miałaś owulacji wtedy.Te następne daty są bardzo prawdopodobne:)

Gość wręcz odwrotnie
o matko, chciałaś żeby test pokazał jednodniową ciążę???? Dzień poczęcia to pi razy oko dzień spodziewanej miesiączki odjąć 14 dni, czyli pewnie tego 11,12 lub 13

Wg mnie cykl miałas 31 dni, i do poczaecia doszło 11. Bo:D przy 28 dniowym cyklu owu byś miała 7 stycznia, a tak wychodzi 10 wiec do zapłodnienia mogło dojśc 11. Ale to tylko gdybanie, nie martw sie na zapas;)

Gość moim zdaniem......
miałabyś wyjątkowego pecha,że owulacja byłaby tak szybko.Mam takie same cykle i mam owu ok 17dc.Nie martw się,7 01 nie byłaś w ciaży

Gość a ja jestem innego zdania
moim zdaniem zaszłaś w ciążę wcześniej, przed 11 stycznia, bo marne szanse, że test pokazałby 2 kreski po 10 dniach od domniemanego zapłodnienia nie jest też pewne kiedy miałaś owulację i mogłaś zajść w ciążę równie dobrze 2,3 czy nawet 4 stycznia, bo plemniki mogły sobie spokojnie czekać na moment owulacji:) i w takiej sytuacji te dwie kreski na teście z 21 stycznia wskazywałyby na ciążę jeśli masz cykle 28-31 dni, to raczej 11 stycznia byłaś już po owulacji sama mam podobne cykle dlatego tak domniemam;)

zresztą jak było naprawdę pokaże usg;)

Dziewczyno Ty się nie martw, kazda z nas co innego Ci napisze., wg własnych doświadczeń, a tak naprawdę to możemy se pogdybac. Byłaś u lekarza trzeba było się zapytać. Nerwy Ci nie pomog ą teraz.

Gość krolewna8
zajrzałam sprawdzić, czy ktokolwiek odpisał, nie spodziewałam się, ze tak szybko to tutaj działa:)dziękuję wam serdecznie!!!ponieważ chyba właśnie przeżyłam wzmocnioną hormonalnie histerie, a mój facet jest przestraszony tym, co wyczyniam..mam chwile oddechu od własnych koszmarnych pomysłów i baaaardzo chciałabym również dalej wierzyć, że do poczęcia doszło 11.01.niepotrzebnie naczytałam sie straszliwych rzeczy o promieniach x :/ lekarz mi dziś powiedział, że pęcherzyk żółciowy ma 0,26 cm i maniakalnie posprawdzałam przed chwilą, kiedy ma mniej więcej taki rozmiar- i bardziej pasuje to do 11.01 niz 01.01 jako dnia poczęcia.ale nic nie wiem na pewno, ehh..dziękuję za odzew

pamiętaj, że dzień kiedy odbył się stosunek wcale nie musi być dniem poczęcia i nie martw się na zapas, bo wszystko będzie dobrze:)

Mi tez sie wydaje ze to bedzie 11, bynajmniej tak wychodzi na logikę. Nie denerwuj sie a dbaj o Was:)