Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvcxzxc

Badania przesiewowe- problem-zajrzycie proszę

Polecane posty

Gość bvcxzxc

W szpitalu pobrali krew malemu i wysłali do instytutu w Warszawie. Dziś dostałam list by badania powtórzyc bo nie moga jednoznacznie wykluczyc jednej z chorób wrodzonych. Jestem podłamana bo nic więcej nie napisali i nie wiem co o tym mysleć. Czy maly ma jakąś chorobę czy po prostu tamta krew im nie wystarczyła do badań. Czy ktoś miał podobny problem?

Gość bvcxzxc
upupupp

moja Magda miała powtarzane bo podejrzewali mukowiscydoze też wysyłaliśmy do IMID bibułkę z próbką krwi ale wykluczyli tą chorobę. Bałam się strasznie i przewertowalam chyba wszystko co było w internecie na temat badań przesiewowych i mukowiscydozy i natrafiłam na jakimś forum medycznym na list babki która też miała dziecku te badania powtarzać. odpowiadała jej lekarz i napisał że średnio jedno dziecko na 10 po powtórce badań okazuje się chore

Gość kkskdj
w rodzinie mieliśmy podobny przypadek - przyszedł list z info że dziecko jest chore i zgłosić sie do lekarza pediatra zalecił ponowne badania i okazało się żę wszystko jest ok i tak jest do teraz a to już 5 lat

Gość bvcxzxc
mam nadzieję

Gość ktoś jeszcze się
wypowie?

Kolezanka, ktora ze mna lezala na sali, tez miala taki problemik. Przyslali info, ze nie moga odczytac wyniku czy cos w tym stylu. Megastres, ale dziecko zdrowe!!!!

Gość gość
Dziewczyny chciałam Wam tylko powiedzieć że ja musiałam pobierać krew mojemu synowi dwa razy- dostałam dwie bibuły- jak wykluczyli jedno to znaleźli coś innego. Wszytko jest w porządku - chcę Wam powiedzieć żebyście nie czekały na pocztę tylko dzwoniły na podany numer- od razu Wam podadzą wyniki. Trzymam kciuki!

Gość gość
tak, ja też dzwoniałam i babka nawet bardzo chętnie sprawdziłą i podała wynik, wcześniej byłam z nia umówiona, ze jak tylko wyślę to za 2,3 dni, zeby dzwonić i ona poda ten wynik przez telefon mały miał 2 inne choroby wtedy i trzeciej tak poważnej nie zniosłąbym wpadłam na pomysł, żeby tam zadzwonić i wybadać o jaką chorobę chodzi, na co badanie powtarzają ale wszystko okazało sie niepotrzebnym strachem, bo krew maluchów pod tym względem kształtuje sie do miesiąca i takie wyniki jak za 1 razem są często, a dziecko zdrowe gdyby miał tą chorobę, której wyniki badali to na leczenie byłoby już i tak za późno, bo powinien dostać lek do 7 dnia od narodzin