Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Satysfakcja24

Chudne, bo chcę. Zapraszam zmotywowane !

Polecane posty

Gość Satysfakcja24

Czesc dziewczyny postanowiłam zalozyc topik dla kobiet, ktore są w fazie chudnięcia- w zasadzie idzie im to z górki, reszta to kwestia czasu, bo wiadomo nawet zdrowo idzie z 3-5 kg na m-c :) Chodzi mi o topik gdzie mozna dzielic sie przede wszytskim swoimi sukcesami, opowiadac jak zmienia sie zycie wasze, nastawienie do swiata, reakcja otoczenia po tym jak waga leci i poprostu zaczyna sie o siebie dbac :) Wiec ja 168 cm , wazyłam 75 kg w listopadzie. Teraz 63 kg :):) Waga obecnie leci troche wolniej bo wiadomo im wiecej bylo kg to bylo szybciej. Zreszta nie zalezy mi na czasie a efekcie i ogolnej satyskacji z realizowania swojego zamiaru. A chce ostatecznie dojsc ponizej 55 kg 😘

Gość Satysfakcja24
Piszcie :):):) narazie ide z netu ale zgłaszajcie sie ! serdecznie zapraszam ! Razem będzie raźniej !

Gość vanilllla
hej, ja jestem tą wiecznie odchudzajacą sie, ale bez efektow, mam 171cm i 69kg,; juz sama nie wiem jak zmobilizowac sie do ograniczenia przyjmowanych kalorii, ale to chyba wszystko siedzi w glowie i kompulsywne jedzenie(w moim przypadku: slodyczy) jest kwestia emocjii, a nie zastanowienia sie chociaz przez chwile: po co mi to?? rujnuje sobie przeciez figure.. Chociaz ostatnio walcze sama ze sobo i jesli najdzie mnie ochota w sklepie na widok czekolady to przez sekunde sie waham czy warto?? a potem zalowac, ze sie zjadlo puste kalorie?? Jak Ty sobie radzilas w chwilach zwatpienia?? Ja generalnie duzo nie jem, nie lubie fast fodow, tlustych potraw ,gazowanych napojow itp... Odzywiam sie zdrowo, Przynajmniej 2razy w tyg cwicze godzinke na biezni, no ale chyba te slodycze mnie gubia... pozdr

Gość hej vanilllla
dobrze wiem, o czym piszesz i co znaczy ochota a wlasciwie chyab juz przymus jedzenia pewnych rzeczy. mnie pomagala mysl, ze jezeli mialabym ochote .. np. kogos uderzyc, to nie znaczy, ze automatycznie MUSZE czy POWINNAM to zrobic! trocge glupie;-) ale przypominalo mi, ze to tylko impuls i nie zawsze nalezy mu ulegac. z drugiej strony mowilam sobie, ze przeciez nie mam ochoty na CALA czekolade. i bralam tyle kostek, ile bylo potrzebne, zeby nie zjesc calej. powoli, stopniowo, wyleczylam sie z tego, choc w pewnych sytuacjach zyciowych nadal lubie cos tam sobie slodkiego wszamac;-) bo tak naprawde nie ma w tym nic zlego, wszystko jest dla ludzi. najwazniejszy jest umiar.

Gość Satysfakcja24
czesc vanillla i hej vanillla :) tak racja to wszytsko siedzi w glowie i samokontroli swoimi emocjami ( ktore jak piszesz przekladaja sie na kompulsywne objadanie) kwestia polaczenia Twojej inteligencji umyslowej z ta emocjonalna- czyli widzisz cistko ale kierujesz soba i go nie jesz, wiesz ze niezjedzenie jest lepsze niz zjedzenie - czyli poblazanie sobie daje tylko negatywne skutki. czesto mowie sobie ze jak naprawde bede miala na cos slodkiego to zjem w tym danym momencie czesto tez jest tak ze jakies zaburzenia odzywania wynikaja z niskiej ilosci serotoniny, czyli np wystepuje rownoczesnie depresja nawet lekka.

Gość LadyButterfly17
Hej! Chętnie się przyłączę! Mam na swoim koncie scudnięcie już 16 kg,jednak do ideału pozostaje mi jeszcze jakieś 6 kg.Już od poł roku moja waga stoi,ale powiedziałam sobie dość! Do lata musze byc piękna! Ważę 58 kg przy wzroście 169 cm,ale nie sugerujcie sie wskaźnikiem BMI, mam taki typ sylwetki,ze musz wazyc malo zeby szczuple wzgladac..

Gość Satysfakcja24
Witaj Lady :) fajnie się złożyło, ze mamy zbliżone parametry i z podobnej wagi zaczynałyśmy :P Gratuluje 16 kg !! super i to jeszcze trzymasz pól roku. 52 kg kg przy Twoim wzroście to nie jest starsznie malo, mysle ze tak w sam raz zeby czuc sie super ze wlasnym ciele, sama tez daże do wagi 50-54 kg . Co zamierzasz robic aby schudnac?

Gość ja tez chce schudnąć
jestem 3 tydz na amerykanskiej ale malo schudlam moze 3 kilo mam dosc tej diety wole chyba 1000 kcal bo wszystko mozna jesc codziennie ćwicze spodnie luzniejsze sie zrobily

Gość Satysfakcja24
3 kg na 3 tyg to nie jest malo :) w tym sensie ze przeciez z kazdym tygodniem chudniesz 1 kg wiec co bedzie za 2 miesiace?;) Wiec przejdz na 1000 kcal po co masz sie meczyc :) Odchudzanie tez moze byc "przyjemne" i co najlepsza z porzadanym efektem .

witajcie, ja dzisiaj wracam po stresach sesyjnych został mi jeszcze jeden egzamin, w sumie tak uwazam na to co jest od 5 stycznia, nie jem w ogole czekolady jakis chipsw i fast foodow, od dzisiaj nie bede jesc po 19 i cwicze codziennie aeroby minimum 35 minut:) moim celem jest 6 z przodu do 9 kwietnia:) takze mysle ze zdrowo i nie rygorystycznie tak z 7-8 kg na 2 miesiace:) wazylam kiedy 91kg teraz mam kolo 76, zwaze sie dopiero 6 luteo ma nadzieje ze bedzie 75:) satysfackcja gratuluje osiągów:) jestem pod wrazeniem. ja mam 179 cm wzrostu wiec dla mnie optymalna waga bedzie gdzies granica 66-67 i do tego daze do lata:)

Gość Satysfakcja24
czesc berta_kasia :) dziekuję i rownież gratuluję! i jeszcze taka wysoka, jak dojdziesz do swojej wagi będziesz juz wogle laska choc teraz tez swietny wynik. Mam kolezanke ktora tez z ponad 90 kg schudla do 60, wzrost o pare cm mniej od Twojego i trzyma juz 3 rok !! niesamowite ... Prawda jest taka, ze kazda z nas moze sie tak zmotywowac i przede wszytskim UWIERZYC W SIEBIE, w to ze mozemy osiagnac swoj cel ze robi sie 99% tego w ciagu dnia co zbliza do sukcesu. ja jestem tego przykladem .... No i jestem zdecydowana na to zeby wygladac pieknie. I nie wstydzic sie tego jak kiedys ;)

wow to kolezanka widze swietna:) mam nadzieje ze pojde w jej slady:) dla mnie wszystko odbywa sie w glowie.. madre jest stwierdzenie: "Nie rezygnuj z czegoś co wymaga czasu- czas i tak minie" a do tego moywacja: "Bo nic tak nie smakuje jak świadomość bycia szczupłą"... prawda?:) ja zaraz zabieram sie za nauke:)

Gość Satysfakcja24
Ja tez nie jem po godz 19, bo kolo 23 klade sie spac,W czesniej jem 4 posilki, czasem 3 i codziennie cwicze, choc nie jakos intensywnie. Nie zawsze mi sie chce. Za to dosc czesto wychodze na spacery z psem szybkie do godziny i naprawde to bardzo duzo daje, talia sie swietnie wysmukla ..:) STaram sie jesc zdrowo np.: sniadanie - 3 lyzki platkow owsianych gotuje dodaje malego banana lub jabluszko + otreby zarodki 2 sniadanie - kanapka z chelba razowego z zotlym serem ogorkiem pomidorem cykoria obiad - gotowane warzywa na parze z lyzka oliwy sniadanie jogurt naturalny odtluszczony z pestkami dyni itp Do tego pije duuzo mineralnej wody z cytryna. I kazdego dnia mam taki rytm, po pewnym czasie idzie rownie latwo jak mycie zebow i dodatkowo czuje sie niesamowita satysfakcje

Gość Satysfakcja24
miało być na kolacje jogurt;)! Co do sentencji to mnie motywuje " Marzenia sie spelniaja, gdyby nie bylo takiej mozliwosci, natura nie kusilaby nas, zeby je miec." Ok, leć- ostatni egzamin i bedziesz miala luz blues ;)

Gość 19nastka taka jedna
berta_kasia jak sesja?

Gość LadyButterfly17
Co zamierzam robić? A więc dieta ok. 1200-1400 kcal,w miare zdrowo jedzonki ,jak nawięcej białka ,ograniczam trochę węglowodany,do tego zielona ,czerwona herbata,mięta,no i ruch : stepper, rowerek treningowy,skakanka,hula -hop,bruszki..myślę, nad areobiczną 6 Weidera,bo mam masakryczny brzuch,kompletnie bez mieśni....

19stka- sesja do przodu:) zaliczylam 2 egzaminy w przedterminach wiec mam luz, ale ten jtrzejszy to take pierdoly ktorych w zyciu nie potrzebuj i nie chce mi sie tego uczyc jak cholera:/ damy rade:) moj jadlospis przykadowy sn: jogurt jogobella z muesi snII jablko obiad: cokolwiek warzywka, 200g łazanek np podw.: jakis owoc albo cos drobnego np wasa w plasterkiem szynki kolacja : jogurt wychodzi do 1100kcal:)

Gość LadyButterfly17
a no i jeszcze jdeno :dużo wody mineralnej

no kochane co prawda dzisiaj troszke zjadłam ale pocwiczylam 40 na orbitreku takze poczułam ducha kontynuowania odchudzanka:) od jutra dzielnie 1100kcal, zdrowo i cwiczenia:) buzka na dobranoc 😘

Gość pivonka
hej dziewczyny :) mam prosbe znacie moze sposob na plaski brzuch?? bo ja juz nie wiem co robic?? cwicze jestem na dietce a brzyuszek caly czas w tluszczu :( nie mam nadwagi wiec nie wiem czemu tak jest doradzcie cos moze wiecie cos na ten temat prosba i dzieki z gory

O własnie,też chętnie bym się dowiedziała jakie ćwiczenia są dobre na brzuch bo strasznie jest otłuszczony... Bo diety to dzisiejszy dzień mogę zaliczyc do udanych. Zjadłam 1500 kcal)stopniowo ogranicyam kalorie jutro bedzyie 1400. Cwiczylam 45 min na orbitreku i zrobilam 75 brzuszkow.codziennie bede robic wiecej brzuszkow az dojde do 500.

Gość pivonka
dziewczyny jak bedziecie cos wiedzialay na temat odchudzania brzucha to napiszcie to dla mnie bardzo wazne

aeroby codziennie i dieta- tylko tak spalisz tkanke tłuszczowa, jesli zalezy ci na brzuchu mozesz założyc dodatkowo pas neopreonowy ktory podnosi temperatute w danej partii ciala przy czym lepiej spala sie tkanka tluszczowa;) same brzuszki nie spala ci tluszczu, poczytaj na forum fitness, tam wszystko jest jasne i przejrzyste!

Tylko bez ataku... Przy 165 cm ważę 55 kg. Chcę ważyć 5 kg mniej- bo wtedy lepiej się czuję. Chcę zgubić te kg w ciągu 4 miesięcy i zaczęłam nad tym pracować. Zapuściłam się- zawsze miałam góra 62 cm w pasie. Teraz jestem tam jakaś szeroka. Mam grube nogi- przyhaczyłam na nich cellulit :( Moje postanowienia to więcej warzyw (owoce pochłaniam w hurtowych ilościach), jak najmniej czekolady (bez niej żyć nie mogę, ale postaram się jej nie spożywać wcale- lub tylko deserową supergorzką). No i rzecz główna- zapisanie się na siłownię, aerobic... Zależy mi aby wyprofilować nogi- by miały ładny, zgrabny kształt- niestety póki co- mam dwa kołki. Z brzuchem sobie poradzę w miesiąc (by dojść do 60 cm). Mam nadzieję, że nie pęknę. :)

Gość Mocha Rumba
Hej dziewczynki :) mogę do was dołaczyć? Mam 162 cm i 60kg na koncie :( a wszystko przez piwko, ktore uwielbiam (tygodniowo potrafiłam obalic ze 20!!! a jak piwko to i chipsy, paluszki itd). Drugi tydzień 'jestem na odwyku' ;) czas zabrac sie za siebie.

Gość Satysfakcja24
Hej dziewczyny jak wam minal dzien ? Critters - alez nikt Cie nie bedzie atakował, kazdy dazy do swojej wagi. Az taka "zapuszczona" nie jestes a jesli lepiej sie czujesz przy 50 kg to napewno razem damy rade:) Mocha witaj piwoszu :) widzisz ja kiedys uwielbialam czekolade, ale w czasem dobrze przystopowac, w zasadzie jak ze wszytskim ;) teraz jem ją raz na 2-3 tygodnie , z pasek mi starczy. A jak u mnie ? 1200 kcal i ciwczenia. maly spacer bo jakos zimno . poza tym szał nauki bo tez mi sesja sie zbliza a ja w lesie jestem ;) dobranoc 😘