Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala z podhakla

Czy kiedykolwiek jakiś wasz znajomy przyznał się że jest prawiczkiem?

Polecane posty

Oczywiscie, ale zwykle stosuje dość drastyczne ucięcie tematu, nie każdy ma taką możliwość. W tej chwili np dobrą wymówką jest bieda. Nie ma kasy-nie ma dziewczyny.

Gość frufru
Prawiczek4life - Niekoniecznie trzeba odpowiedziec "bo tak" mozna sobie posciemniac xxxx powodow i ludzie uwierza a nie można po prostu normalnie powiedzieć że to wasza prywatna sprawa i o tym nie rozmawiac?? spowiadanie się ze spraw łóżkowych jest absurdalne. jestem przeciwna temu nawet w związkach - co było to było i się nie odstanie - nie mówiąc już o wywlekaniu tego w gronie w mniejszym lub większym stopniu publicznym.

Odpowiedź "to moja prywatna sprawa" jest równoznaczne z przyznaniem sie do prawictwa.

" prawiczek z wiarą, ty chyba nie rozumiesz sedna problemu. Wolę unikać rozmowy na ten temat niż ją prowokować i jeszcze bardziej drążyć." Ale w ted sposób raz na zawsze się od Ciebie odczepią. Wtedy nie co drążyć. Bez kasy też można mieć dziewczynę. W Polsce 3/4 jest bez kasy, a jakoś przyrost mam dodatni, a w Niemczech jest ujemny :o

"Ma uniwersalna wymowke "jestem aseksualny" i koniec tematu nastepuje , przynajmniej w rodzinie tak wmowilem " To z kolei jest odbierane jako przyznanie sie do bycia kryptogejem :o.

Wiem, że kasa nie jest taką super wymówką choć zwykle wystarcza do zakończenia tematu. Jednak większosć ludzi uważa , że jest ważna. Aseksualność nie jest chyba dobrą wymówką, może spowodować dyskusję w tym temacie. I raczej jest trudna do udowodnienia.

---->frufru "a nie można po prostu normalnie powiedzieć że to wasza prywatna sprawa i o tym nie rozmawiac??" Ale nie uwazasz , ze jest to dosc dziwne facet 25-30 lat nikt nie widzial go z dziewczyna itp. .Ludziom rozne mysli przychodza na mysl gay , odmieniec , nosiciel HIV i pytania sie sypia jak rekawa

Gość frufru
korjonos - no i co z tego? już pytałam - jaki to wstyd? co to, prawictwo to choroba weneryczna?... prawiczek - i prawictwo też wyjdzie, ale od tego jest związek żeby się pozbyć tego "problemu" :P

"To z kolei jest odbierane jako przyznanie sie do bycia kryptogejem" Tak bardzo mozliwe ze tak odbieraja ale nie zawracaja mi juz gitary pytaniami, a mi to na reke :classic_cool:

Gość tak i że zrobi to
pierwszy raz dopiero po slubie a ma aktualnie 29

Gość frufru
prawiczek4life, no i co z tego że się sypią?... wzrusza Cię to?... tylko winny się tłumaczy, rzuc wieloznaczny uśmieszek "cwaniaka",powiedz ze w tych sprawach zachowujesz pełną dyskrecję i zmień temat. i finito.

20:58 [zgłoś do usunięcia] prawiczek i kropka 1987 pain au chocolat, czyli twoim zdaniem nawet jeszcze jako prawiczek mam szanse zaczac byc macho? ja bym to określiła inaczej : jedno nie wyklucza drugiego poprostu....

Mnie np pytania wzruszają bo nie lubie na nie odpowiadać. Lepiej uciąć rozmowę niż bawić sie w dyskretnego cwaniaka.

frufru zrobilbym tak jakby sie to zdarzalo raz na jakis czas , a to mi sie zdarza czesto (znajomi , rodzina , w pracy) Nie wiem jak Ty wytzymujesz przyparcie do muru ale ja kiepsko i zaczyna byc to meczace :o

Gość frufru
no ale ot jest ucięcie rozmowy :) NOrmalny człowiek zrozumie że koniec gadki i da spokój. Nienormalnemu powiesz że jest wścibski i niech pilnuje swojego ogona. Ty podajesz argumenty. to prowokuje do ciągnięcia tematu.

Gość frufru
prawiczek4life, ja po prostu nie dyskutuję na tematy na które nie mam ochoty dyskutowac :) trochę asertywności, trochę jaj!...

ale macho dla jednych to gosc w obcislych dzinsach rozpieta koszula, opalonym wlochatym torsem, łancuchem, w okularach przeciwslonecznych i zelem na łepetynce...noo a dla mnie macho= facet czyli ktos na kim moge polegac, przy którym wiem ze moge czuc sie bezpiecznie, ze ma JAJA, ze potrafilby zadbac o rodzine, naprawic kran;), przylozyc jakiemus natretowi itp itd i w zadnej z tych wymienionych czynnosci bycie prawiczkiem nie przeszkadza ?

Gość a mi....
21:09 [zgłoś do usunięcia] prawiczek i kropka 1987 a mi...., i jak to odebralas? a jak miałam odebrać? :) jakby mi powiedzieli, że mają po 3 penisy, to byłabym w szoku, a tak to nijak tego nie odebrałam

Gość a mi....
21:56 [zgłoś do usunięcia] prawiczek i kropka 1987 myslalem, ze niedziewice boja sie prawiczkow Ty lepiej nie myśl za dużo ;)