Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Strawberry Lips

czy to zaszkodzi mojemu dziecku?

Polecane posty

Gość Strawberry Lips

jestem w 6 miesiacu ciazy i prawie od samego poczatku mam wstret do miesa i wedlin. zmuszam sie zeby je jesc ale slabo mi idzie bo konczy sie wymiotami. przez dostarczanie malej ilosci mies mam anemie ale to juz inna sprawa. natomiast jem bardzo duzo nabiału praktycznie tylko twarog ser zolty serki topione jogurty i jajka. czy przez takie odzywianie moje dziecko moze miec skaze bialkowa lub inne uczulenie? czy to jest jakos uwarunkowane odzywnianiem sie matki w okresie ciazy?

Gość ja tez mialam dylemat
na anemie polecam szpinak natke pietruszki i buraki. Wedliny teraz są tak naszpikowane konserwantami i innym gownem ze sami lekarza mówią iz lepiej unikac a z mies to najlepiej cos chudego.

nie przejmuj się, dieta matki w ciąży nie ma wpływu na alergie u dziecka. Nabiał jest zdrowy, a anemię mają prawie wszystkie kobiety w ciąży niezależnie od tego, czy jedzą mięso czy nie. Nie miej wyrzutów sumienia, bo przecież gdybyś mogła jeść mięso to byś je jadła. www.porady-poloznej.pl

Gość ja tez mialam dylemat
nie sadze by to mialo cokolwiek wspolnego z ewentualnymi uczuleniami dziecka pozniej. Pamietaj tylko by nie jesc serow plesniowych i nic co niepasteryzowane z nabialu.

nie zmuszaj się do jedzenia mięsa! lepiej żebyś jadła to na co masz ochotę. dobrze ze jesz nabiał i nie martw się skazą, dieta w ciaży nie przyczynia się do alergii u dziecka :)

Gość Strawberry Lips
dzieki dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu. serow plesniowych nie jadam bo nie lubie szkoda tylko ze ser feta jest wskazany w minimalnych ilosciach;-)

Gość zelazkooo
ja tez nie jadlam miesa w ciazy i lekarz zalecil zwiekszona dawke zelaza. przyjmujesz zelazo?

Gość Strawberry Lips
TAK 2 RAZY DZIENNIE PO 1 TABLETCE TARDYFERON FOL. MAM PYTANIE CZY PODCZAS PRZYMOWANIA ZELAZA WASZ KAŁ JEST CZARNY TAKI FUSOWATY?

Gość zelazkooo
czarny kał

Gość Strawberry Lips
a tak sie teraz zastanawiam bo mam brac to zelazo przez 15 dni i juz prawie koncze wizyte mam w polowie lutego i sie okaze co i jak ale czy do tego czasu to zelazo utrzyma sie we krwi czy znow spadnie?