Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlugowlosa...

czy dobrze robie chcac jechac do niego i wyjasnij sprawe?

Polecane posty

Gość dlugowlosa...

chodzi o to ze podobal mi sie facet ja jemu tez ale chyba sama spieprzylam sprawe bo jak zapytal czy przyjade w nast sezonie ( poznalismy sie w irlandii) pow ze nie..ale przyjechalam on tez z inna:o i ciagle nie daje mi to spokoju...mecze sie rok czasu w tym roku wiem ze tam bedzie mam znajomych tam i pomyslalam ze pojade ich odwiedzic i przy okazji wyjasnie do konca ta sprawe z nim przynajmniej nie bede sie zadreczac i wszystko bedzie jasne co wy o tym myslicie?

ale nie bardzo rozumiem co Ty chcesz wyjaśniać??? Tu nie ma czego wyjaśniać - rozjechaliście się bez żadnych obietnic i deklaracji, więc facet znalazł sobie kobietę i z nią teraz jest. Coś mi sie wydaje, że Twoje wyjaśnianie chyba ma bardziej polegac na tym, żeby mu namieszać w nowym związku, wejść znowu z buciorami w jego życie. Jesli tak, to nazwij rzecz po imieniu, a nie jakieś zasłony dymne o wyjaśnianiu

zawsze szczery, to Ty mądrzejesz, kolego drogi ;) Ja te poglądy przedstawiam tutaj od ... kilku lat :D

Gość grunt to zaakceptować siebie
Klaudka trzymaj się faktów, dobrze Ci idzie odpowiedź, ale nie wciskaj jej czegoś, czego nie było - jak tych buciorów kolejny raz

klaudka ma racje, nie ma czego wyjaśniać, on do teraz pewnie nie pamięta nawet jak się nazywasz. a ty zdaje się cały czas do niego czujesz mięte i wzdychasz do wspomnień, bo raczej nikt się nie 'męczy' rok czasu tylko z tego powodu, że wydaje mu się, że rozstanie na rok bez żadnych zobowiązań to coś co jeszcze trzeba wyjaśniać. Znajdź sobie jakiegoś fajnego chłopa, to ci przejdzie. :)

mysle, ze to tylko bylo zmylenie przeciwnika i juz niedlugo pokazesz swoje prawdziwe ja ;-) a wtedy nie omieszkam zainterweniowac

zawsze szczery, to jest moje prawdziwe ja, jak najprawdziwsze :) - widocznie w paru sprawach się zgadzamy (o dziwo) a co do zainterweniowania - alez bardzo proszę, jestem otwarta na wszelkiego rodzaju polemiki :P

grunt to zaakceptować siebie, gdyby było co wyjaśniac, to bym to napisała i rozważyła, czy jest sens, ale że sytuacja jest tak rażąco ewidentna i świadczy o tym, że wyjaśniac nie ma czego, to pokazałam drugie dno tej sytuacji :) no chyba że się pojawią jeszcze jakieś nowe okoliczności :P

Gość racja.....
ja cie rozumiem autorko powiedzialas ze nie przyjedziesz a on znalazl inna i dreczy cie to jakby sie potoczylo gdybys powiedizal ze przyjedziesz ?czasami faceci wiaza sie z innymi zeby zapomniec a czasami oszukuja jedz wyjasnij tu chodzi o twoj spokoj bez wzgl na to co ci powie bedziesz wiedziala o co mu chodzi nie bedziesz sie zadrczac i mzoe osiagniesz wreszcie spokoj 🖐️

no chyba że się pojawią jeszcze jakieś nowe okoliczności okolicznosc jest taka, ze faktycznie nie mialas podstaw do tekstu o ponownym wchodzeniu z buciorami a twoja odpowiedz na "grunt to cos tam" to sorry ale....hmmm nie dotyczy jego postu :-)

\"a twoja odpowiedz na \"grunt to cos tam\" to sorry ale....hmmm nie dotyczy jego postu\" owszem dotyczny i to bardzo ściśle - zarzucił mi, że nie trzymam sie faktów i coś tam dopowiadam, co nie było powiedziane, więc napisałam konkretnie dlaczego dopowiadam, czyli pokazuję drugie dno. Proste jak drut, a jesli tego zwiazku nie widzisz, to już Twój problem :) a co do nowych okoliczności - to było ironiczne, bo z doświadczenia wiem, że wielu ludzi pisząc coś, pisze tak, żeby postawić siebie w lepszym światle i w toku dyskusji wychodzą różne dodatkowe rzeczy, w świetle których pierwsze odpowiedzi są absurdalne (nie z winy piszącego, ale autora, który zatajał fakty). Też proste jak drut i dziwię sie, że tego nie odczytałeś. No trudno :P

zarzucił mi, że nie trzymam sie faktów i coś tam dopowiadam, co nie było powiedziane, więc napisałam konkretnie dlaczego dopowiadam, czyli pokazuję drugie dno. pokazujesz drugie dno?? jakie dno? konkretnie? zarzut byl prosty, wiec nie pisz na okretke i nie wmawiaj mi, ze czegos nie widze czego bezczelnie nie ma "wchodzic kolejny raz z butami" - wytlumacz, co mialas na mysli, jak sie to ma do faktow i jakie jest drugie dno? a okolicznosci - nie zauwazylas ironii? :-)

zawsze szczery, wiesz, aż mi trudno uwierzyć, ze nie rozumiesz tak prostych rzeczy :) Ty po prostu kompletnie nie zrozumiałeś: po pierwsze mojego pierwszego postu (skoro ne potrafisz ziterpretowac, co znaczy "wchodzić z buciorami w czyjeś życie"), po drugie zarzutu, jaki wobec mnie padł, a po trzecie odpowiedzi na ten zarzut (co wynika z tego, ze nie rozumiesz od początku kontekstu - normlane). Więc wybacz, ale nie będę Ci tłumaczyła niemal całej dyskusji, bo wychodzi na to, że chyba ogólnie niewiele zrozumiałeś :P

"Kaludko, trafnie ujęte." dzięki :) żeby to wiedzieć, trzeba rozumieć, o czym jest mowa ;) No niestety, nie każdy tak ma :D

ales waleczna ale ok:-) uwaga, czytajac twoj kolejny przydlugi post kompletnie pozbawiony tresci (do czego przyznaje zdazylem sie juz przyzwyczaic) dochodze do nastepujacego wniosku: najwyrazniej nie jest tak jak myslalem, to niekoniecznie sa problemy z rozumieniem tresci, ty chyba masz pewien defekt wzroku, ktory objawia sie ograniczonym polem widzenia, ale ulatwie ci to zadanie i nastepnym razem zastosuje w kolejnej \"polemice\": napisalem: \"wchodzic kolejny raz z butami\" najwyrazniej twoj wzrok pominal zwrot - KOLEJNY RAZ

zawsze szczery, ale jesli czepiasz się jednego słowa, które podało w zarzucie, który ja wyjasniłam, to naprawdę nie mamy o czym dyskutować :) Szkoda czasu.Nie będę przeciez wyjaśniałą po 10 razy tego samego. Napisałam wprost, że owszem, celowo doszukałam się zdrugiego dna (co oznacza, że napisałam coś, czego nie napisała wprost autorka - tak???) i napisałam, dlaczego. No anprawdę nie rozumiem, skąd ta dyskusja :) musisz mnie chyba uwielbiać, że jesteś tak spragniony konwersacji ze nmą :P

"wejść znowu z buciorami w jego życie" to cytat Klaudka z Ciebie samej co tu jest do komentowania? fabrykujesz fakty- po pierwsze sugerujesz, ze autorka topiku juz w przeszłości weszła w buciorami w jego życie, po drugie oceniasz jej zachowanie negatywnie ( wejść z buciorami- sugeruje wyrządzenie komuś krzywdy, przykrości, burzenie spokoju i tym podobne) a po trzecie biednej dziewczynie imputujesz, ze pragnie zrobić to KOLEJNY RAZ. :D:D:D oj Klaudka.... lanie wody i wywracanie kota do góry ogonem to Twoje powołanie życiowe :D

Ale chodziło mi o Twoją o Szczerym opinię :D :P A co do sprawy, to jestem za tym, by jechała. Po pierwsze i najważniejsze - dla własnego spokoju, po drugie - może już nie jest z tą dziewczyną? Podobnie zresztą się teraz męczy moja koleżanka, już drugi rok. Odrzuciła starania faceta, bo myślała, że tylko sobie żartuje, potem przemyślała, że może faktycznie mu się podoba, ale on sobie w międzyczasie kogoś znalazł. Ponad rok minął od tego czasu, jak się dowiedziała, że kogoś ma - i zastanawia się wciąż, co by było, gdyby... I się biedna męczy niemiłosiernie. :(

"fabrykujesz fakty- po pierwsze sugerujesz, ze autorka topiku juz w przeszłości weszła w buciorami w jego życie, po drugie oceniasz jej zachowanie negatywnie ( wejść z buciorami- sugeruje wyrządzenie komuś krzywdy, przykrości, burzenie spokoju i tym podobne) a po trzecie biednej dziewczynie imputujesz, ze pragnie zrobić to KOLEJNY RAZ." ale dokładnie tak właśnie jest - tak uażam i wyraźnie napisałam, dlaczego :) przeciez się nie wyparłam tego. Uważam, że autorka nie pisze wprost, że coś ukrywa, żeby siebie postawić w korzystym świetle i że żadne wyjaśnienia nie mają tutaj nic do rzeczy (bo wyjaśniać nie ma czego i nie ma z kim - on już nie ma z nią nic wspólnego)

moj post brzmial: "to jest moje prawdziwe ja, jak najprawdziwsze i jesli teraz to polaczymy z "dopowiadaniem" to hmmm, ok, dziekuje za polemike " i tu zakonczylismy, wiec jaki byl cel twoich dalszych postow? :-)

Klaudka, równie dobrze można każdego posądzić/ wmówić mu wszystko co nam się ZDAJE o nim. Tylko jaki taka dyskusja ma sens ?? :) Jesli autorka nie napisała podobnych słów, to wmawiać jej naturę intrygantki jest z Twojej strony zwykła bezczelnością, w ogóle nie znasz dziewczyny. Dziwię Ci się... ;)

szczery, a czy Ty mierzysz "prawdziwość mojego ja" stopniem zgodnosci moich poglądów z Twoimi??? No nie ośmieszaj się tak, to jest moje prawdziwe ja i to normlane, że na różne tamaty mam rózne poglądy - w jedym możesz się ze mną zgadzać, w 10 innych nie, ale to dalej ja, czy Tobie sie to podoba czy nie :D boszsz , ależ wyjątkowo ciężkawy jesteś, chłopie :P

Gość A po co wyjaśniać
To nic już nie zmieni. ma kogoś i zapewne jest szczęśliwy. A ty musisz sobie poradzić z tym problemem sama.

jak juz mowilem, odpuszczam, bo to naprawde nie ma sensu, ale skoro klotnia na tym to i tu przedstawie argument za odpuszczeniem: zestawilem "PRAWDZIWE JA" z "DOPOWIADAM" - tu nie ma kwestii pogladow, i jesli juz ktos sie osmiesza...to hmmm mam wskazac palcem? :-) pozdrawiam