Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Violetta 29l

Nie bede karmic piersia dlatego mam pytanie odnosnie butelek

Polecane posty

Gość Violetta 29l

Kupilam na probe tommy tippy, na poczatku bede odciagala mleko, ale nie za dlugo i mam zamiar przejsc na sztuczne dlatego tez moje pytanie czy kupic od razu podgrzewacz czy tez zaczekac? bede miala blizniaki i zastanawiam sie jak to bedzie z tym odciaganym mlekiem trzeba j od razu przelac i podac z butelki czy jak? nie za bardzo rozumie?mysle ze moge odciagac do 6tyg moze nawet mnie bo wracam po urodzeniu na studia ktorzch nie przerwalam ? prosz eo rady w tej sprawie

Gość Violetta 29l
nie wiem tez jak to bedize wygladalo w szpitalu bo rodze przez cesarke i mleka moze tez nie byc, czym wtedy sie dziecko karmi?? jak sie pojawia to od razu odciagac? czy jak nie rozumie prosze o rady

Gość SanSan
jezeli sciagniesz mleko i zaraz podasz je dzieciom w butelce to nie musisz podgrzewac ja radze kupic podgrzewacz, mysle ze dla blizniakow nie starczy ci tyle mleka wlasnego, poza tym to b pracochlonne i czasami bolesne sciagac pokarm ciagle (co trwa przewaznie dluzej niz samo karmienie dziecka piersia)

w szpitalu jezeli nie bedziesz miala pokarmu to polozne juz beda wiedzialy co zrobic, beda pobudzac Twoja laktacje i karmic sztucznie dzieci u nas jest tak ze wystarczy slowo do poloznej-prosze o mieszanke i one juz robia, nie pytajac sie i nie robiac wykladow mi dokarmily same bo corka wazyla b malo-ledwo 2700 same przyszly i zapytaly czy moga nakarmic mieszanka corke, pozniej tez sie pytaly ale ja wolalam karmic sama

Gość Violetta 29l
hmm no wlasnie ejstem zielona w tym temacie, studiuje tylko w weekendy co 2 wekend, czasem kazdy, wtedy musze dojechac bardzo daleko do szkoly na te 2 dni, maz z tym czasie nie pracuje to jest weekend wiec bedize sie zajmowal dziecmi chce zeby nie mial tez problemu ze dziecko nie ebdzie chcialo pic z butelek wiec od razu nie chce ich uczyc z cyca bo bez sensu motlac im w glowie jesli istnieje ryzyko ze jak zostana z mezem na ten weekend bedzie placz ze z butelki, sama nie wiem co zrobic, a studii przerwac nie moge bo sa opacoone zgory za cale 2 semestry i nie stac mnie zeby te pieniadze stracic, moj maz jest odpowiedzialnym czlowiekiem i napewno sie dobrze dziecmi zajmnie

Gość mikiwiki
ale nie chcesz nakarmic dzieci nawet w szpitalu? mysle ze po cc odciaganie pokarmu bedzie dla ciebie b bolesne i trudne, samo podniesienie glowy graniczy z cudem a co dopiero ruszanie, silowanie sie ze sciaganiem mleka

Gość Violetta 29l
no nie wiem czy podawac z cyca jak pozniej moze byc problem z butelka musze wrocic na studia niestety co zrobic?

wg mnie powinnas w szpitalu karmic piersia, chociazby dlatego zeby w domu moc co sciagac z tych piersi odciaganie mleka z piersi dla blizniat bedzie b trudne po cc i pracochłonne ja radze ci karmic piersia a dopiero w domu stopniowo odzwyczajac od cycka i z butelki podawac mleko masz 6 tygodni, na 100% w tym czasie nauczysz je pic z butli jezeli jestes nastawiona na calkowita rezygancje z karminia naturalnego juz w szpitalu to powiedz o tym poloznym, ze nie chcesz karmic, ze masz malo pokarmu, ze cie boli a w domu i tak podasz butelke itp u nas w szpitalu nie ma z tym problemu, polozne juz leca do ciebie z butelka jak dziecko placze dluzej niz 5 minut wiem ze to nie jest tez takie dobre, ale wiekszosc matek i tak nie korzysta z tej pomocy

zaswsze mozesz karmic piersia i magazynowac pokarm na weekendy nic nie jest przesadzone ze nie dasz rady wykarmic dzieci, w koncu potem mozna dac butelke i nadal karmic piersią czyli je poprostu dokarmiac to ze masz miec cesarke nie oznacza problemów z laktacją jest tak sami jak po naturalnym porodzie jak juzzmagazynujesz lmeku na wekend pamietaj aby odciągac jak ciebie nie bedzie aby nie bylo zastojów, a i to mleko które bedziesz odciągala pod nieobecność mozesz zbierac... po co ma sie marnowac? no chyba ze od razu stwierdzasz nie bede karmic "szkoda zachodu" to daj od razu mieszanke dzieciom ....

Gość mamamama1111
odciaganie dlugo trwa?! bzdura! ja odciagalam 1 miesiac i raz dwa mi szlo, odciagniesz w ciagu pol godziny np w dzien i dajesz w nocy dziecku po czym zyskasz godzine snu niz przy karmieniu cycem..

Gość Violetta 29l
hmm sama nie wiem jeszcze sie nad tym zastanowie zy od razu odciagac, czy calkowicie zrezygnowac czy stopniowo sama nie wiem, a co z pogdgrzewaczem? kupowac juz czy zaczekac?

Kup super termos i wode mineralną. Butelki ja polecam Avent.Do tego dzbanek na zimna przegotowana wode.Butelek okolo poeidzmy 15 ze smoczkami jedynkami. Dziecko chce jesc, nalewasz 1/4 wrzatku z termosu plus przegotwana zimna z dzbanka i do tego mieszanka mleczna.I mleko jest gotowe.Ja radze nie karmic w szpitalu.rozbudzisz lakatacje a potem bedziesz sie bujac w domu.skoro juz postanowilas nie karmic badz konsekwentna, choc oczywiscie nie namawiam do niczego,bo mnie tu zaraz ukamieniują. W kazdym razie nie wyobrazam sobie karmienia blizniakow,choc jest pewnie wiele ktore tego dokonaly. pozdrawiam, zycze pwodzenia i odradzam podgrzewacz-dlugo czeka sie na podgrzanie mleka a w tym samym czasie dziecko sie drze bo chce jesc.Kupilam a potem sprzedawalam.Termos idealnie sie sprawdzil.a potem inny patent: Czajnik wody zagotowany rano a potem w ciagu dnia sukcesywnie,na chwilke włączany, zeby woda byla srednio ciepla i zeby mozna bylo zrobic mieszanke.Nie wiem czy skumałas, bo pisze szybko,musze zmykac.

Gość Violetta 29l
hm dzięki za rady, mniej więcej wiem o co chodzi, może lepiej nie pobudzać tej laktacji, z reszta przy bliźniakach są panie którym sie udało wykarmić, tylko sama nie wiem jak będzie u mnie, cc mam mieć koniec kwietnia ewentualnie początek maja, później do lipca trzeba zaliczyć semestr wiec jakoś sie wymęczę no i do odrobienie będzie cały maj na studiach i kwiecień, w czerwcu będę to odrabiać i zaliczać semestr a później już wakacje jak dobrze pójdzie do października a w październiku dzieciaczki będą już większe wiec jakoś dam rade - chyba jestem dobrej mysli bo wyboru nie mam :0)

Wioletta podziwiam Cie i tak 3maj-optymistycznie i z głową do góry. Jeżeli jesteś taka fest twarda,ale taka maksymalnie twarda to wykarmisz.Ja nie karmilam zadnej corki, za 2 razem mialam cesarke.Przy cesarce karmienie to juz w ogole o wiele trudniejsze. Butelka krzywdy nie zrobi.Mi ulatwila zycie tyle i ile mozna mowic gdy ma sie dzieci z roznicą roku...:) Nie choruja zanadto, fajne, mądre-dumna jestem:) wiec tak czy tak na pewno bedzie ok,ale na butelke przygotuj sie i acha, kup wczesniej mieszanke mleczną , ja dawlaam Bebilon 1.

Gość Violetta 29l
Dzieki za rady, co do mleka mam jeszcze pytanie? podawalyscie to co w szpitalu albo inne? skad mam wiedziec ktore najlepsz? kurcze no i co z zatrzymaniem lakatacji, wiem ze dostane jakby co tabletki, ale ogoolnie to ile to trwa i czy te tabletki sa bezpieczne?