Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwka2120

grupa krwi..

Polecane posty

czy przy porodzie potrzebna jest grupa krwi ojca?tzn mam wpisaną jego grupe ale tylko z ksiazeczki dziecka a podobno sie nie liczy,ptrzebny jest papier na to..?

Gość mandarynka...
u nas w szpitalu tylko matki potrzebna

to dobrze bo naczytalam sie ze tez jest potrzebna a zojcem dziecka nie mam dobrych stosunkow,ale pewnie by zrobil.. to pewnie zalezy tez od szpitala:/

ale wystarczy "na slowo" jaką ma ojciec, tylko twoja musi być pobrana laboratoryjnie i zbadana przed porodem, oddana na wistku

ja własnie swoja zbadalam i mam ''o'' Rh+ na szczescie! a swoja droga szkoda bo mogli by go tez troszke pokłuć igłą:)

przyda się jego grupa jeżeli Twoja grupa to "0" lub Rh (-) --- w tych przypadkach może występować konflikt serologiczny (mało kto słyszał o konflikcie w grupie "0", ale jest on znacznie częstszy niż przy czynniku Rh! całe szczęście jest mniej groźny). Grupy krwi podanej "na gębę" nie wpisze się do dokumentów, bo takie podanie danych grozi poważną pomyłką w przypadku, gdy wymagana jest precyzyjna grupa krwi ojca. Ważnym dokumentem z którego można spisać grupę krwi do innego dokumentu (w tym do karty ciąży) jest: stary dowód osobisty z wpisem o grupie krwi, laboratoryjny wynik grupy krwi z danymi i podpisem badającego a także karta grupy krwi wydawana przez punkt krwiodawstwa. Jakiekolwiek dane przepisane do książeczki zdrowia lub w inne miejsce są niewiarygodne dla lekarza