Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słodka__idiotka

Błędy, które popełniamy w związkach.

Polecane posty

Piszcie, czego lepiej nie mówić i nie robić Waszym partnerom - może okazać się to skarbnica wiedzy i przestrogą dla innych? :) To ja zacznę: lepiej nie chwalić innych facetów przy naszym. Mnie się to zdarza, bo wiem, że na tym jednym tylko mi zależy i wydaje mi się, że on też to wie... ale w rzeczywistości może to go zaboleć, choć nie taki cel to ma.

na przykład nie porównywać go z innymi facetami, wszelkiego rodzaju - bratem, kumplem, nie daj Boże z ex :P ale temat, to cała skrabnica tego, czego się nie powinno (lub co się powinno) ;)

nie powinno się również pokazywac i w ogóle dopuszczać do tego, że jestesmy od mężczyzny zależne w jakichś tam względach, np. emocjonalnych, finansowo itp.

Gość oseska powiem
nie odkrywac sie przed nim nawet jak daje sygnaly ze jest cholernie zainteresowany nie opowiadac o swoich poprzednich nie ulegac, nie poswiecac zajec na spotkanie z nim miec swoje zdanie dac nowej znajomosci bieg spokojnym torem z dupkami nie chodzic do lozka

I jeszcze: dobrze mówić zgodnie z tym, jak się myśli, z intencjami - bo faceci szybko zapamiętują, że jak kobieta mówi "nie", to oznacza naprawdę "tak"...

słodka__idiotka, nie, nie, nie masz racji - zależnośc emocjonalna to zupełnie co innego niż przywiązanie, oddanie drugiej osobie, poświęcenie. Zależność jest z gruntu zła - obie strony powinny wiedziec, że miłośc i oddanie sa ogromne, ale w razie czego sa w stanie odejść, jesli druga osoba do tego zmusi. Wedug mnie to jest niezbędne, żeby w związku były zdrowe ralcje znam związki, w których jedna ze stron wie, że bez względu na to, co zrobi, partner nie odejdzie, bo ... nie jest w danym momencie w stanie. To jest porażka

Marcel-Augustin Ferréol (fr. dramatopisarz i scenarzysta) miał kiedyś powiedzieć: "Mężczyźni zazdrośni są o tych, którzy ich poprzedzili, a kobiety o te, które przyjdą po nich." ;) btw. po co w ogóle tak naprawdę z nowym mężczyzną rozmawiać o byłym? ;)

OK, już rozumiem. Całkowita zależność faktycznie nie jest wskazana. Najlepiej tak wszystkim gospodarować (emocjami, kasą, czasem itp.), żeby starczyło i dla partnera, i dla nas. :)

może teraz poruszę problem z innej nieco strony, ale ja stoje na stanowisku, ze w pewnych sytuacjach kobieta nie powinna się pokazywac mężczyźnie (typowo "kobiecych" nazwijmy to). Zachowanie swojej intymności w pewnych sytuacjach, to zachowanie dobrego wizerunku w oczach mężczyzny (który jest wzrokowcem i podświadomie zakoduje nas ... w pewnych może nie do końca akurat dla faceta samcznych sytuacjach). To nie jest dobre :) wiem, wiem, jest kontrowersyjne :P

Właśnie nie wiem, po co. Czasami się sami dopytują, czasami sytuacyjnie jakies porównananie się w głowie zrodzi i coś się wspomni, czasami się spotka nawet byłego... Błędy facetów: upartość, stawianie na swoim za wszelką cenę, kreowanie się na twardziela i chama, bo przeciez takich lubią kobiety, nadmierna wylewność.

sami, oj, oj, oj - tu bym była ostrożna ;) Czasem warto pokazać mężczyźnie, że jesteśmy też atrakcyjne i interesujące dla innych. Ale rzeczywiście, trzeba być ostrożnym, miec wyczucie taktu i wiedzieć, gdzie jest granica :)

Gość ksennaaa
Klaudka w 100% sie z Toba w tej kwestii zgadzam!

Gość ksennaaa
Chodzilo mi o zachowanie swojej strefy intymnej tylko dla siebie

justyś ponieważ ja nie popełniam błędów to w temacie nie mogę się wypowiedzieć :D ale wpadłam z sympatii:D

słodka__idiotka, wiesz, tutaj już były baaardzo ostre duskusje na ten temat - wiele kobiet uważa, że powinno się nawet ... robić kupę (przepraszam za dosadność, ale doslownie to przytaczam) przy swoim facecie, zmiana podpasek i pozwalanie na to, zeby prał zaplamioną bielizne to norma, bo ... przecież ZAUFANIE co za bzdury :)

Klaudka dla Ciebie bzdury dla tych kobiet nie. Każdy ma własne pojęcie zaufania.Nie mozna oczekiwać że wszyscy będą tak samo spostrzegać''szczesliwy związek'':)

sami, dlatego napisałam, ze temat jest kontrowersyjny, zatem zdaję sobie sprawę z tego, że nie każda kobieta wychodzi z takiego założenia :) tak własnie napisałam :)

Często zdarza się tez, że kobieta wraca z pracy, zmywa makijaż i zakłada dresik - i tak ją widzi na codzień jej mężczyzna. Też niedobre posunięcie. facetowi na to też lepiej nie pozwalać.

słodka__idiotka, ale wiesz, dresik i brak makijażu to małe piwo w stosunku do tego, co ja napisałam wczesniej ;)

Gość ale zmycie makijazu
i wchodzenie codzienw dresik i tak samo w sobie nie jest dobrym posunieciem :P