Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anulka666

fotografie noworodków

Polecane posty

Witam, zajmuje sie fotografia profesjonalnie, ostatnio wpadłam na pomysł aby wykonywac zdjęcia nowonarodzonych dzieci- pierwsze chwile ( w szpitalu) zdjęcia całkowicie nowonarodzonych dzieci.. pierwsze karmienie kąpiel.. itd Wpadłam na ten pomysł poniewaz nie pamietam jak wyglądało moje dziecko w pierwszej chwili gdy na nie spojzałam( taki szok poporodowy ) :) Ogolnie uwazam to za dobry pomysł a wy co o nim sądzicie jako matki.. chciałybyscie kiec taka pamiatke ?

ja jako przyszła mama chciałabym. Ale tylko jedno zdjęcie malenstwa i to zrobione przez mojego narzeczonego. To moje zdanie. Nie wyobrazam sobie pstrykania kilkanastu czy kilku zdjec mojego nowonarodzonemu dziecku.

wiesz- ja mam 3 godz po porodzie..i to juz chyba wystarczy..nie widze jakos fotki z oblepionym wodami bobasem..

nie , nie chciałabym....:) kontakt z ludzmi moj i małej w szpitalu ograniczałam do minimum.... nic fajnego łazic z podkładem i czuć swiez nacięte krocze..... zdjęcia-tak..... fotograf-niekoniecznie profesjonalista ;] bez urazy :: ) ale szczerze napisałam... kibicuje fotografii...uwielbiam ją jak juz to oferta dla "dzianych"ludzi...tzn....mogacych sobie pozwolic na "fanaberie" społeczenstwo jest biedne nie oszukujmy sie . ale warto spróbowac... sa rejony slamsu sa i pałace taka Polska-Brazyljana ..........

to było fajne za czasów gdy ojcowie nie mieli wstępu na porodówkę - teraz większośc sama pstryka dla siebie, ja mam pełno zdjęć z pierwszych di życia - pierwsze pierwsze to w kąpieli po wyjęciu z brzucha, drugie to ubieranie poraz pierwszy.. no i tak dalejpomysł ogólnie fajny tylko nie wiem czy byłby dochodowy i czy w ogóle potrzebny w dzisiejszych czasach

czy cykasz też foty swojego pustego mózgu ? jesli tak prosiłabym o jedno zdjecie,pokaze dzieciom w placówce...co z nimi bedzie ....jak beda prymitywami........:/

w szpitalu w którym rodziłam, było coś takiego przychodziła pani fotograf i pstrykała fotki nie wiem jaka była tego cena, nie orientowałam się, ja nie chciałam chętnych troszkę było

a zdjecia nie były by "zwykłe" Raczej artystyczne , i moznaby było je wywołać nawet w formacie plakatowym i nie straciłyby swojej jakosci

ja mam fotki mojej małej zaraz po narodzinach, ja rodziłam łożysko a mąż pstrykał fotki małej jak ją ważyli, mierzyli, czyścili z tej mazi :) po co mi ktoś obcy?

Gość Violetta 29l
ja nie chciałabym takich zdjęć na pewno w szpitalu zaraz po narodzeniu robionych przez fotografa - paranoja, przez męża owszem

ja bym chciala kiedys byli tacy fotografowie chodzili po salach w szpitalu i pytali czy mamy chca fotki swoich noworodkow potem mozna bylo te zdjecia kupic na recepcji w szpitalu albo przychodzili jeszcze raz... ale to bylo 12 lat temu :D moi kuzyni maja takie fotki :D

acha i nie chodzi mi o fotki z sali porodowej tylko fotki maluszków np podczas pierwszego kąpieli albo poprostu na dzien, dwa po porodzie.

MaMani nadal tak robią. Przynajmniej moi znajomi mają te ochydki. Zdjęcia dzieci pstryknięte byle jak, podłożone na paskudne tła z bocianem lub chmurką. Nie wiem jak można takie coś opychać ludziom. Ciekawe kto na tym zarabia. Anulka, mysle, że twoje zdjęcia są zdjęcia są zdecydowanie ładniejsze niż foty cyknięte przez pielęgniarkę. Skoro na tamte znaleźli się chętni. I w sumie jest ich bardzo dużo, to dlaczego na twoje zdjęcia miałlo by ich nie być? Myslę że pomysł niezły. Tylko trzeba by się było za to jakoś zabrać.

Ja tez mysle, ze to niezly pomysl. Ale nie z samego porodu, ale na drugi, trzeci dzien. Ja bym takie cos kupila. Moj maz z przejecia pstryknal tylko jedna fottke :P I mam 3 min filmik z wazenia malej. Twoje zdjecia sa bardzo ladne i na pewno znalezliby sie chetni, gdyby tez cena byla rozsadna. Bo jak wiadomo profesjonalna sesja u fotografa sporo kosztuje, za duzo jak na portfel mlodych rodzicow.

moi kuzyni- blizniaki maja fajne fotki nie byle jakie :D ale fakt na takim kolorowym tle :D:D u nas w szpitalu juz tego nie ma a skzoda ja bym chciala :D a fotki autorki sa przesliczne i mysle ze napewno znalazloby sie duzooo chetbnych na nie.

dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Mysle że dzieci to najwdzięczniejszy motyw fotografii :)

Anulka, a z jakiego miasta jestes? Moj siostrzeniec ma 17 lat i tez ma zdjecie takie powykrzywiane w rozku z myszka miki :P A sasiadka z tego samego rocznika urodzona 3 mies pozniej w tym samym szpitalu ma w identycznym ;) Ale to bylo juz 17 lat temu. A teraz z checia zrobilabym sobie takie ladne z dzidziem.

mnie sie podoba ten pomysł i to bardzo. Mam takie nieprofesjonalne fotki małej, i uwielbiam na nie patrzeć, a gdyby robił je fotograf profesjonalista to baaardzo chętnie.

Anulka, dobrym motywem są też sesje z dziećmi. Ja już od jakiegoś czasu szukam kogoś kto zrobi nam sesję i nic ciekawego nie ma. Hmmmm szewc bez butów chodzi :D. Zdjęcia ze szpitala też bym chciała ładne, bo tym koszmarków to nawet za darmo bym nie wzięła. A u nas w szpitalu liczyli sobie 8 zł za jedno zdjęcie. Format 10x15

No to ładnie sobie liczyli, u nas w szpitalu tez nic takiego nie ma, a sama w całym tym zamieszaniu nie wziełam aparatu do szpitala i mam tylko pare zdjęć robionych telefonem z tych pierwszych chwil mojego synka, i własnie te zdjecia sa moimi ulubionymi chociaz juz w domu ma pełno pieknych zdjęc

Gość buahahahahahaha
mnie sie osobiscie twoje zdjecia nie podobaja, wystw je na digarcie to je tak zjada ze z podziwu nie wyjdziesz.. nie od dzis wiadomo ze w garnku sa wystawiane kiepskie foty.