Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaeeddww

Testy mowia brak ciazy,Lekarz ciaza.

Polecane posty

Gość aaeeddww

Hej.Mam taki problem.ostatnio mialam okres 14 grudnia do tej pory brak.zrobilam test jeden wyszedl ze nie jestem w ciazy wiec dzis poszlam do ginekologa powiedzial ze jestem na 95 procent w ciazy ale dal jakies tabletki na wywolanie okresu kazal przyjsc za dwa tygodnie.Denerwowałam sie i zrobilam ponownie test wyszlo znowu ze nie jestem w ciazy.Co robic?czy ten lekarz sie myli?ale po co przepisal te tabletki skoro 95 procent to takie pewne..Dodam ze jesli jestem w ciazy to miesiac mija

jak lezalam w szpitalu dziewczyna tez tak miala testy pokazywaly wynik negatywny a lekarz twerdzil ze jest ciaza. Zrob sobie badanie krwi beta hcg bedziesz pewna w 100 %

zrobił ci usg, czy sobie mniemał? masz wydruk i widocznośc pęcherzyka?przejdź się do innego lekarza na potwierdzenie, jesli na oba pytania powyższe masz odpowiedź przeczącą

Moment. Stwierdził ciąże i dał tabletki na wywołanie okresu? Dziewczyny dobrze radzą. Badani z krwi Beta HCG rozwieje wątpliwości.

Gość aaeeddww
Wlasnie nic nie zrobil zadnych badan.Widzialam cos tam patrzyl pod mikroskopem moze to jaikies badanie ale sie nie znam:/, ale zadnego usg nie robil.nie wiem co robic..czy pic te lekarstwa co wypisal,,bo jesli jestem w ciazy to na co mi one??

jak dał tabletki na wywołanie okresu skoro stwierdziłą na 95 % ciąże :O nie rozumiem idz do innego gina

Gość można czy nie
a na co on patrzyl pod mikroskopem? Moze u mnie lekarze zacofani ale nigdy nie widzialam by gin w gabinecie przy pacjentce oglądal cos pod mikroskopem i stwierdzil ze jest w ciaży :(

spokojnie, najczęściej tabletki na wywołanie to luteina czy duphaston, czyli podtrzymujące ciąze gdy jest lub wywołujące miesiączkę (po odstawieniu na skutek spadku hormonu) gdy ciaży nie majest to niebezpieczne dla ciąży TYLKO jeśli lek będzie brany tuż po owulacji zanim jeszcze dojdzie do zgnieżdżenia a tu, jesli już doszło do zagnieżdżenia (a jesli jest ciąża to dawno po zagnieżdżeniu) - nie wywołają niczego złegoale nie ma też potrzeby brania hormonu, jeśli nie ma podstaw, dlatego warto się upewnić, czy jest ta ciąża

Gość aaeeddww
Panikuje strasznie bo chcialabym wiedziec juz a nie czekac te dwa tygodnie czy dostane czy nie..Cos chyba przepisal ta luteine nie wiem czy nie przekrecilam nazwy..po niej sie chyba tyje i jakeies owlosienie sie pojawia cos takiego slyszlam?nie mam pojecia co robic jutro znowu do niego pojde ale co powiedziec??

Gość można czy nie
nie to prowokacja musi byc prawda?

Dziewczyno, zrob test z krwi. Jesli bedzie negatywny to nie jestes w ciazy na 100% I ciekawe kto naopowiadal ci te bzdury o luteinie, ze niby owlosienie :o Nie tyje sie, a zatrzymuje sie woda w organizmie ( nie u kazdego). A nie wiem po co isc do lekarza ktory stwierdza ciaze z niczego ??? Myslisz ze jutro cos wiecej bedzie wiadomo ?

Gość aaeeddww
ta prowokacja co ja bym za to dała..Nie wiem nawet gdzie robi sie te badanie krwi??kurcze ten lekar powiennien mi cos wiecej powiedziec wyslac na jakies dodatkowe badania pokierowac mnie gdzie mam isc jakie badania zrobic tak mu jutro powiem a to jedyny lekarz w moim "miescie"

Gość można czy nie
zakladając ze ci wierze radze udac sie do laboratorium do takiego gdzie oddajesz np mocz do badania albo krew i tam powiedziec ze chcesz wykonac test beta hcg. Pani pobierze probke krwi i najpozniej za dwa dni bedziesz miala wynik. Bo pewnie w laboratorium nie robią analizy na miejscu tylko wysylają do innego miasta. Lekarz powinie byl zrobic usg a nie zadne mikroskopy ja dalej nie wiem o co w tym chodzilo :P na usg albo bedzie widac pecherzyk albo nie . Mozesz tez dla swietego spokoju zrobic drugi sikany test i udac sie do gin w innej miejscowosci blisko ciebie.

Gość aaeeddww
o to chodzi ze ja juz dwa testy robilam i wyszlo ze nie .ten lekarz jest jakis dziwny jutro mu powiem ze niech mnie nie faszeruje tabletami tylko niech sprawdzi czy jestem w ciazy czy nie..Moze zadaje glupie pytania ale kompletnie sie nie znam>>czy miesiac ciazy na usg to za wczesnie??

Gość hehehhe ciekawe
Wlasnie nic nie zrobil zadnych badan.Widzialam cos tam patrzyl pod mikroskopem moze to jaikies badanie ale sie nie znam:/ nie robil badan a co ogladal po mikroskopem??

Gość można czy nie
pecherzyk powinien byc widoczny jednak faktycznie ciezko zlaszcza na badziewnym sprzecie stwierdzic 4 tyg ciąże. Zazwyczaj " pewną" ciąże lekarz stwierdza w 7 8 tyg ja na twoim miejscu wzielabym te luteine. Nie zaszkodzi dziecku jesli jestes w ciazy a pomoze uregulowac okres jesli w niej nie jestes.

Gość aaeeddww
No nie wiem jak wytlumaczyc usiadlam na fotel potem jak poszlam sie ubrac to siedzial przy mikroskopie co mialam pytac a co pan tam patrzy

Gość aaeeddww
przepisal mi ta luteine jak dobrze pamietam dopochwowe cos i jeszcze jaks nazwe i do tego nospe.mam recepte ale nie dam rady rozczytac..Jutro pojde do niego bo nie wytrzymam czekac czy wywola mi to okres czy nie..no ale on mnie zaraz ochrzani ze nie umiem czekac a ja musze wiedziec

po co do niego pojdziesz? idz jutro do labolatorium. napewno takowe w "miescie" macie. powiedz ze chcesz na badanie BETA HCG (nie trzeba byc naczczo itd) kosztuje okolo 25-30 zl w zaleznosci od miasta. Przygotuj pieniadze. pobiorą ci krew. zapytaj kiedy beda wyniki. nieraz trzeba czekac 2-3 dni innym razem sa juz po godzinie. i bedziesz wszystko wiedziala. narazie niczego nie lykaj i nie aplikuj sobie.

Gość można czy nie
no to cie badal a piszesz ze nie. :( moze nie robil usg celowo bo wiedzial ze i tak nie wykryje tak wczesnej ciąży na swoim sprzecie :( wez te tabletki i nie panikuj.

Gość aaeeddww
no bylam u tego lekarza kazal mi brac te tabletki wiec zaczne ja brac od dzisiaj moze bedzie dobrze..trzeba czekac dwa tygodnie:/

Gość aaeeddww
Wtajemniczone moze bedziecie mogly mi pmoc:)dzis ostatni dzien biore ta luteine(tak zalecil lekarz aby brac 7 dni) no ale ma jeszcze dwa rodzaje tabletek feminatal to chyba dla dziecka (chociaz dalej nie wiem czy jestemw ciąży) i nystatyna dopochwowo nie wiem czy je brac dalej?moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji

Gość SanSan
nie uwazasz ze dziewczyny juz ci dosyc doradzily? wniosek? nie skorzystalas z zadnej naszej pomocy, wiec po co zadajesz kolejne pytania skoro i tak zrobisz po swojemu? ja w ciazy z corka ostatni okres mialam 16 grudnia wiec b podobnie do ciebie w sylwestra mialam juz potwierdzenie ciazy z bijacym serduszkiem na usg +mase objawow ciazowych , a w walentynki dowiedzialam sie jaka jest plec dziecka a ty nafaszerowalas sie tabletkami, wg mnie nie jestes w ciazy na 100%-ale to takie moje skromne zdanie poza tym albo ty cos zle zrozumialas u gina albo on naprawde jest jakims konowalem-stawiam na to 1 nie zrobils ci nawet usg, ani nie zlecil zadnych badan :-/ a ty sie tym zadowolilas... a teraz tylek zarwacasz i zamartwiasz sie co dalej wiec posluchaj moze mojej rady IDZ WKONCU NA TO USG I ZMIEN LEKARZA

Gość frufru
panna, a ulotki ty masz? czytasz cokolwiek?... nystatyna jest na infekcje - jak masz upławy to wtykaj dalej. a feminatal to zestaw witaminowo-mineralny dla kobiet w ciąży lub planujących ciążę - możesz brać, nie zatrujesz się przecież, najwyżej dowitaminizujesz. poza tym jak tak histeryzujesz to czemu nie poszłaś przez ten cały czas znów do lekarza albo i na ten test z krwi??????

SanSan w dniu zapłodnienia niemalze miałas foto i bijace serduszko na monitorze????No bo ostatni okres piszesz miałas 16 grudnia, a w Sylwestra potwierdzenie i bijace serduszko.Dziwne..:) Cos Ci sie pomyliło?

Gość aaeeddww
nie znam sie wogole na tym,chcialam pomocy ale jesli nie umiesz mi pomoc to po co zaraz sie madrzysz.robilam tak jak mi lekarz mowil.przepisal lekarstwa wiec je biore,pytalam czy moge zrobic te badanie krwi powiedzial ze za wczesnie a tym bardziej za wczesnie na usg..Mam dopiero w poniedzialek albo wtorek nastepna wizyte.Dobrze poslucham was bede brala do konca te tabletki:)