Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczonapanna

podziekowania dla gosci weselnych,aniołki?

Polecane posty

Gość uczonapanna

co dajecie w podziekowaniu? migdały sa podobno nie modne, ale super sa gipsowe biale aniołki -widzialam na allegro a moze jakies inne pomysły? :)

Gość a ja uwazam ze to głupota
no super sa:O A jak ktos ma dom/mieszkanie w nowoczesnym stylu albo poprostu nei lubi zbierac niepotrzebnych gratów to co ma zrobic z tym aniolkiem:O?

Gość w swoim zyciu byłam juz
na 8 weselach i to w wielkopolsce kujawsko-pomorskim czy na sląsku to pierwsze słysze o podziekowaniu dla gosci czy to w postaci migdałów czy czegos innego. Jak ktos był z biżej rodziny i nie pił to dostawał vódke

jakbym dostała gipsowego aniołka to zapewne w drodze do domu spadłby na ziemię i potrzaskał się biedaczysko :P to już bym wolała dostać te migdały, przynajmniej smaczne ;) my dajmy ciasto :)

tradycja z tymi podzekowanianiami jest dosc nowa.. ja mnieszkam w wielkopolsce i u nas zawsze sie dawalo ciasto czy jakas czekolade... tzw. skibki:) ale jak moja kuzynka miala slub w zeszlym roku to zaproponowalam jej podziekowania ale w troche innej formie.. zamowilysmy w rossmanie kartki (jak imieninowe, tyle ze bez napisow) ze zdjeciami pary mlodej i wyslalismy kazdej pparze ktora byla na weselu jako podziekowanie za przybycie prezenty itp.... fajnie to wyszlo bo kazdy byl zaskoczony dostaniem kartki:) wyslalismy w dzien wesela zeby tuz po weselu doszly:) za 10 szt placilismy 21,99 zl:) http://www.fotouslugi.pl/

Gość malwina18
prezenty na podziekowania sa popularne na zchodzie. ja mieszkam w Anglii i tu sie takowe daje. ja sama kupilam malutki ozdobny woreczek i okolicznosciowe czekoladki z nadrukiem pary mlodej.do srodka wlozymy tez grosik i ziarno pszenicy. bedzie dolaczona tez karteczka z zyczeniami: "chleba powszedniego,zycia dostatniego,zdrowia i slodyczy Mloda Para Gosciom zyczy" tutaj jest mnostwo propozycji na takie prezenciki.

Gość dżinsa
a my dajemy gościom miodziki z serduszkami, tak po polsku i na słodko oraz naprzemiennie motyle z różowymi migdałami w środku a dla babci migdałowe łabędzie wszystko na szczęście pod kolor aranżacji sali sporo znalzłam na allegro i na www.fajnewesele.pl - polecam

Gość fotczar
A ja robie podziekowania dla gosci weselnych z aktualnym zdjeciem wydrukowanym podczas wesela, goscie otrzymuja je od Pary Mlodej podczas oczepin lub na zakonczenie wesela. .... zrob swoim gosciom mila niespodzianke i podziekuj im uroczym gestem za przybycie na wyjatkowa uroczystosc - Slub , Chrzest, Komunia, Rocznica, Jubileusz, Urodziny, Studniówki, Bankiety i inne. Podaruj podziekowanie z aktualnym zdjeciem, wydrukowanym natychmiastowo, zanim skonczy sie impreza!!! Moje podziekowania to oryginalne wzory i doskonalej jakosci materialy, dzieki czemu zachwyca swym urokiem, stajac sie wspanialym i milym gestem podziekowania dla przybylych gosci. informacja - fotczar@go2.pl - GG 13280951

Aniołki- beznadziejne. Pakiecik z słodkościami zdjeciem/podziekowaniami już lepszy. My dalismy gościom flaszke i paczkę ciasta z naklejką z podziękowaniami

Gość lojejkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
mnie by sie prezent w formie figurki aniolka podobal bo kocham aniolki ale co kto lubi=]

Gość rwertewr
ja bym wolała jakieś słodkosci w woreczku Po co mi jakiś aniołek, kolejny zbieracz kurzu. To jest włoski zwyczaj z tymi migdałami. Wydaje mi siebardzo miły i uroczy. Nie trzeba wysyłać, można gościom położyć koło talerzy albo porozdawać w trakcie wesela - akurat okazja, żeby z każdym zamienić parę słów

Gość tez mam tak ze snia

Gość byle nie aniolki
jak juz cos ma byc koniecznie to slodkosci albo zdjecia

w moich stronach tradycyjnie daje sie tzw szyszke czyli ciasta i ciasteczka. Ma to sens bo przewaznie na weselach nie ma sie ochoty na slodkosci a pozniej by sie zjadlo, mozna tez rodzine, ktora zostala w domu poczestowac:) niekiedy tez daje sie gosciom wodke. Kurzolapacze w stylu glinianych aniolkow wydaja mi sie pretensjonalne i zbedne, kazdy to po weselu rzuci w kat.

Gość jojojojojoj
dla mnie w ogole \"dziekowanie gosciom\" to jakies udziwnienie. jestem w stanie zrozumiec jeszcze ze rozdaje sie gosciom ciasto (inaczej by sie zwykle zamrnowalo), ale wodka? no chyba ze kogos stac na takie wywalanie kasy w bloto ... a pomysl z aniokami to juz w ogole porazka? zadaj sobie kobieto pytanie co bys sama zrobila gdyby ktos obdarowal cie takim badziewiem?

Gość u nas się daje
ciasto weselne każdemu, kto wychodzi z wesela. I my też tak dawaliśmy. Niektórym też dorzucaliśmy flaszeczkę "weselnej". Kiedyś mieszkałam we Francji i byłam tam na weselu i na komunii i za każdym razem goście dostawali właśnie migdały, w takich ładnych woreczkach ozdobnych, mieli to położone obok talerzy - też mi się podobało ;)

Gość KORAAAAA
moim zdaniem jest to napedzanie biznesu. Po co gosciom prezent? Owszem mily gest - podziekowania za przybycie jaknajbardziej, kartka ze zdjeciem ale nie ANIOLKI!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Dziękowanie gościom za przybycie na wesele jest coraz popularniejsze. Można się z tym zgadzać lub nie, jednak nikt nie zmusi nas, żebyśmy również coś takiego robili. Ja jednak ze swojej strony mogę polecić interesujący artykuł, co jest dobrym pomysłem na właśnie takie podziękowanie: http://www.artbayprestige.pl/marketing/jak-podziekowac-gosciom-za-przybycie-na-slub-przypinki-i-kubki-ze-zdjeciem/

Gość gość
żałosne. Wyrzuciłabym takie gipsowe badziewie do kosza jeszcze na oczach młodych. Nie chcą dać ciasta, to niech nic nie dają.