Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akzi1980

nocny głodomorek

Polecane posty

Gość akzi1980

Dziewczyny czy to normalne aby roczne dziecko domagało się jedzenia (kaszki) w nocy mniej więcej co trzy godziny? Odpiszcie

moja znajoma miala ten sam problem tyle ze z 3 latkiem ja jestem przeciwna dawaniu kaszek dzieciom po nocach ze wzgledu na slabszaprzemiane materiii i dbalosc o zeby uwazam ze powinnas dawac wody czegos bez cukru ale to tylko moja opinia

Gość akzi1980
czytałam o tym i próbowałam dawać wodę ale nie chciała pić wody. Jak dostanie mleko zje i od razu zasypia

moja mała ma prawie 9 miesięcy i je ostatni posiłek po 20 i śpi do rana. Może w ciągu dnia dawaj dziecku treściwsze posiłki i większe porcje, a jak się obudzi w nocy, to od razu nie wstawaj do dziecka, tylko przeczekaj chwilę albo daj dziecku smoczek-może po chwili samo zaśnie.

Gość akzi1980
dziecko je w dzień dwa obiadki jeden u niani drugi w domku około 17 je podwieczorek (jogurt lub jakis owoc) a na noc dostaje butelkę kaszy i nic nie daje

Gość chyba dopajacie
tak to jest jak sie karmi po nocy tak duze dzieci. Dziecko o wadze 5 kg nie musi jesc w nocy ma wystarczająco duzo energi by przespac noc spokojnie tylko ze mamy karmią i karmią i karmią a potem dziecko sie przyzwyczaja i tak naprawde to nie chce jesc a chce tylko poczuc obecnosc matki. Odstaw jakiekolwiek nocne posilki - bedzie placz przez 3 dni a potem spokojnie przespane noce :D