Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frghgdfgertewrtger

Czy iść do szkoły?

Polecane posty

Gość frghgdfgertewrtger
Trudno, twoja sprawa. Ja tam wiem jak jest i niestety żałuję bardzo, że mam skończoną tylko podstawówkę i że rodzicom nie zależało i jak wygląda, nadal nie zależy żebym podniosła swoje wykształcenie. Ich zdaniem jest mi to zupełnie niepotrzebne.

Gość jarzembiec
jakbyś byla po mpodstawowce...to byś nie potrafils takiego postu sklepić w jedną całośc------prowokacja

Gość frghgdfgertewrtger
życie nie stoi w miejscu i człowiek sam się uczy będąc wśród innych ludzi, czytając książki czy interesując się różnymi rzeczami. Czy wyście postradali rozum? Myślicie, że wstydziłabym się napisać, że mam wyższe wykształcenie? Myślicie, że nie chciałabym tu napisać, że jestem po liceum, po maturze i że np. zastanawiam się czy nie iść na studia??? Nie, to nie jest prowokacja a to że mam tylko skończoną podstawówkę to aż m i wstyd było tutaj napisać i zabierałam się za to dobrych kilka dni. Bałam się, że mnie wyśmiejecie, ale widzę, że w większości tak nie jest.

ja Ci juz wczoraj pisałam Kochana nie przejmuj się opiniami innych, może Ci zazdroszczą, że pomimo choroby chcesz coś osiągnąć. dziwię się tylko że niec nie szukasz tylko czas marnujesz a powinnas zrobic to juz wczoraj!!!:P

Gość frghgdfgertewrtger
Miniam pisałam wczoraj, że szukałam i że nawet do nich dzwoniłam a teraz to jestem w pracy więc za bardzo nie mogę.

Gość madlennee23
ucz sie przez internet tak tez mozna!!!!!!!!

Gość frghgdfgertewrtger
Nie jestem w Częstochowy, ale z jej okolic. Dzięki, sprawdzę to w większej wolnej chwili i tam zadzwonię. Nie spotkałam się nigdy aby gdzieś była szkoła dla niepełnosprawnych dla osób dorosłych. Wiem, że jest coś takiego w Konstancinie, ale to jest zwykłym trybem nauczanie czyli zgodnie z wiekiem no i tylko do 24 roku życia.

Gość frghgdfgertewrtger
Chyba się załamię, bo nie znalazłam w Częstochowie żadnej szkoły dla dorosłych - przystosowanej. :( Za każdym razem słyszę: "nie ma podjazdu do budynku", "nie dostanie się pani do sal zajęć", "jest podjazd, ale do sal to się pani na wózku nie dostanie" :(( No i jak tu chcieć zrobić coś dla siebie dobrego? Nie stać mnie na prywatną szkołę a poza tym gdybym poszłam uczyć się prywatnie państwo nie zwróciłoby mi za dojazd i przybory i materiały szkolne ani złotówki.

Gość poranna wesolosc
ale po co isc do szkoly kochana???? ja na twoim miejscu nigdy bym do szkoly nie poszla, sama ciesze sie bardzo ze juz zakonczylam swoją edukacje i w zyciu bym nie chciala wrocic do szkoly!!!! mozesz sie przeciez SAMA w domu uczyc jesli cos cie interesuje, po co chodzic do szkoly? sama dobrze wiesz jacy sa ludzie, jacy sa nauczyciele czy tez koledzy z klasy. malo tam dojrzalych wyrozumialych ludzi, po co sie tam pchac? nie lepiej siedziec w domku i sie uczyc tego co cie pasjonuje? wierz mi ja tak robie i w zyciu bym nie chciala wrocic do szkoly, bo mam z nia zle wspomnienia. nauczyciele jacy są kazdy, wie, szczegolnie jak ktos troche odstawal od reszty to czesto mu sie za cos dostawalo, nauczyele niby pedagodzy a sa tak prymitywni i nieprzyjemni czasem, ze az szok, kto ich do szkoly poslal uczyc. wiec nie narzekaj kochana i sama ucz sie w domu w zdrowej atmosferze a nie wsrod bandy nieprzyjemnych nauczycieli!!! pozdrawiam

Gość nieneieneieneki
dokladnie.ksztalcic mozna sie tez przez internet.ja tez mam nie wiecej niz podstawowke a czytam duzo ogladam tv rozmawiam z wieloma madrymi takze zyciowo osobami i w ten sposob nie odstaje od innych...=]ja tez jestem niepelnosprawna ale nie zaluje ze mam tylko podstawowke.jestem od ciebie starsza o kilka lat...=]

Gość frghgdfgertewrtger
widocznie dziewczyny macie inne pojęcie do tej sprawy niż ja. Ja ludźmi się nie przejmuje a teraz gdybym poszła do szkoły to już nie jest młodzież tylko dorosłe osoby i na pewno byłoby inaczej. Wiem, że można uczyć się przez net, ale ja tak nie chce, mam dość 7 godz siedzenia przy monitorze w pracy a poza tym chodzi też o kontakt z ludźmi w realu a nie dzięki kablu. Poza tym u nas w okolicy nie ma szkoły online i bym musiała jechać do Wawy, Poznania czy Bydgoszczy czy jeszcze gdzieś indziej żeby zdać egzaminy a to daleko i odpada.

Gość frghgdfgertewrtger
Musiałam zająć się pracą. Wykształcenie to również lepsza perspektywa co do pracy a chyba również się liczy do renty (nie jestem pewna) i jeszcze jedno: miało być podejście a nie pojęcie*

Gość kiri.kiri
Idź do szkoły.Z całego serca życzę Ci powodzenia w znalezieniu szkoły w miejscu Twojego zamieszkania.Serdecznie pozdrawiam

Gość lolka ta od bolka
a mozna sie spytac jaak amsz teraz prace? Bo skoro jestes po podstawowoce i masz prace przy kompie to chyba nei ejst az tak źle?szukaj dalej moze akurat cos znajdziesz

Oczywiście że powinnaś iść do szkoły, życie jest jedno i trzeba coś w życu robić, coś osiągnąć... Ktoś tam wyżej pisał ,że nie wierzy w to podstawowe wykształcenie, bo ten post jest dobrze napisany, myślełam że padnę ze śmiechu! Wiele osób teraz czterdziestoparoletnich ma właśnie takie wykształcenie, sama moja mama robiła średnie jak ja miałam z 10 lat, więc to nie jest nic dziwnego. Możesz też pomyśleć o technikum, rok więcej a masz maturkę i zawód. Trzymam kciuki za Ciebie, warto coś robić w życiu, poznasz nowych ludzi, nabierzesz pewności siebie i zdobędziesz upragniony papierek! Podziwiam ludzi, którzy po latach potrafia zmienić swoje życie! Powodzenia:)

idz do szkoly. w liceum bedziesz uczyla sie od poczatku tego samego co w podstawowce tylko zakres materialu bedzie troszke wiekszy. a mature zdaje sie od 30% wiec nie masz czym sie martwic;)