Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszka mannnaaa

Podwyższony wynik OB

Polecane posty

Gość kaszka mannnaaa

Dziewczyny jaki macie/ miałyście wynik OB w ciąży bo ja mam az 47 gdzie norma to max 12. Nie wiem co sądzić :(

Gość antonina be
masz najwyraźniej stan zapalny w organiźmie, może to być od zęba jeśli masz ropień

Gość kaszka mannnaaa
nie mam :(

Gość antonina be
idź do lekarza, on ci powie czy masz wykonac jakies dodatkowe badania. ob wskazuje, ze masz jakis stan zapalny.

w czasie ciąży OB nie jest miarodajnym wskaźnikiem i w ogóle nie powinno się go badać bo często wychodzi podwyższone pomimo braku stanu zapalnego. Jeśli masz jakieś wskazania do badania w kierunku stanów zapalnych to zrób sobie białko CRP (biało ostrej fazy) w ciąży tylko ono jest uważane za miarodajne. A właściwie to po co badałaś to OB? Lekarz zalecił?

Gość kaszka mannnaaa
badania pracownicze

Gość kaszka mannnaaa
własnie doczytałam że OB w ciąży nie powinno się badac :)

ja raz mialam 71 OB :P samo przeszlo i teraz mam okolo 5 no ale nie jestem w ciązy

A mówiłaś,że jesteś w ciąży? bo wtedy na pewno by tego nie zlecali. Jeśli nie masz żadnych objawów, nie jesteś chora, masz dobre pozostałe wyniki badań to możesz się nie przejmować. Na najbliższej wizycie pokaz wynik ginekologowi, ale nie sądzę, aby uznał za stosowne jakąś głębszą diagnostykę.

Gość kaszka mannnaaa
jestem w ciąży (5 miesiac) ale i tak mi kazali robic, chyba wszystkim daja to samo w medycynie pracy z wyjątkiem prześwietlenia płuc. Pozostałe wyniki ma ok, no moze tylko niedobór żelaza...

W takim razie moim zdaniem możesz się tym wynikiem nie przejmować jeśli było zlecone tylko standardowo bez wskazań. Powodzenia na dalsze miesiące ciąży 🌻

Gość stokroteczkaaaa
Podwyższone OB świadczy o stanie zapalnym w ograniżmie, niewyleczonych zębach.. podwyższone jest również w czasie miesiączki. A reszta wyników? DObre? Nie słyszałam o podwyższonym OB w ciąży,pewnie dlatego że w niej nie byłam;) ale skoro piszecie,że to normalne to nie ma się czym martwic. Jesli krwinki, plytki krwi sa w normie to nic zlego nie powinno się dziac. Skonsultuj to z ginekologiem powadzącym Twoją ciążę,choc by dla świętego spokoju.

Gość kaszka mannnaaa
tak zrobie :D dzięki