Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 vit27

Rwa kulszowa jakie perspektywy??

Polecane posty

Go艣膰 vit27

Dzien dobry. M贸j opis tomografii komputerowej z roku 2007: Na poziomie L3/L4 widoczne jest niewielkie obwodowe uwypuklenie kr膮偶ka mi臋dzykr臋gowego typu bulging bez zauwa偶alnego ucisku struktur nerwowych. Na poziomie L4/L5 stopien uwypuklenia kra偶ka mi臋dzykr臋gowego jest zdecydowanie wiekszy. Kr膮偶ek na tym poziomie powoduje wyra偶nie zniekszta艂cenie worka oponowego i zmniejsza 艣wiat艂o dolnych odcink贸w otwor贸w mi臋dzykregowych. Na poziomie L5/S1 widoczna jest wyra偶na szerokopodstawna centralna protruzja kr膮zka mi臋dzykregowego z zdecydowanym uciskiem worka oponowego. Na tym poziomie nie spos贸b wykluczyc ucisku pocz膮tkowych odcink贸w korzenie nerw贸w rdzeniowych. W ca艂ym badaniu odcinku cechy wpuklania sie kr膮偶k贸w mi臋dzykr臋gowych w obr臋b istotny g膮bczastej trzon贸w. Wtedy wyl膮dowa艂am w szpitalu na okres 2 miesi臋cy z wypadnieyym dyskiem i rwa kulszowa. W roku 2008 chodzi艂am na rehabilitacje i by艂o ok. Teraz dopad艂a mnie znowu rwa kulszowa, bior臋 zastrzyki. Jakie ja mam perspektywy z tym moim opisem kr臋gos艂upa. Operacja. Jakie s膮 wasze doswiadczenia.??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰