Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa i głupia

jak dokarmiacie swoje niemowleta

Polecane posty

Gość nowa i głupia

jak czujecie ze piersi są prawie puste to podajecie pierś czy od razu butelkę a potem jak wam przybędzie w piersiach pokarm to wtedy podajecie na nastepne karmienie? ja tak robie ale niewiem czy robie dobrze , jak wy dziewczyny dokarmiacie

ja nie dokarmiam. jak mam mało mleczka to i tak pierś podaję. jeszcze NIGDY się nie zdarzyło zeby mleczka zabraklo, bo ono w trakcie karmienia się produkuje :)

my tez tylko na cycuszku. Jeżeli chcesz karmic, to nie dokarmiaj, mleko się naprodukuje.

Gość nowa i głupia
jak juz oprózni to piers flaczeje a dziecko w ryk płacze, i nie potrafi złapac cyca sa i nic nie połyka jakby juz nie było i daje jej butle potem spi jak zabita

spróbuj pobudzić laktację. przystaiaj jak najczęściej! zawsze najpierw pierś, jak zabraknie, choć moim zdaniem nie braknie tylko mleczko 3 fazy wolniej płynie i może maluszek ma problem bo nie umie tak mocno ssać,to dopiero butla. pij dużo, pomagają też ciepłe okłady na piersi.

jeszcze jeden sposob - możesz PO karmieniu spróbować zciągnąć coś laktatorem. wiem że najczęściej nie poleci nawet kropelka, ale to podobno też pobudza piersi do produkcji :)