Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamia8383

Kto planuje pierwsze dziecko okolo 30-stki??????

Polecane posty

Gość mamamia8383

No, chyba wychodzi na to , że ja zważywszy na to, że za perę miesięcy będę miała 27 lat a jakoś nie mogę się zdecydować żeby chociaż plasterki odstawić:(

Gość mamamia8383
:) najgorsze jest to ze ja lubie dzieci ale nie czuje jeszcze instynktu maciezynskiego wcale a wcale :( dodam ze mam 26 lat i jestem 2 lata po slubie :( myslicie ze 30 lat to dobry wiek? mi kolezanki gadaja ze bede za stara.

No ja myślę, że pewnie lepiej byłoby wcześniej...ale ja się jeszcze nie czuje gotowa. Tylko martwi mnie , że jak już zaczniemy starania, to to przecież może trochę potrwać no i się przed 30-stką nie wyrobie:( A podobno optymalny wiek na pierwsze dziecko to 24 lata....

Ja uwazam swoj wiek za idealny :) A majac tyle lat, ile ty teraz myslalam dokladnie tak jak ty :) NIe rob niczego na sile, a skup sie na tym co lubisz i chcesz, a instynkt sam przyjdzie w swoim czasie, zobaczysz. U nas w PL jest taka chora mentalnosc posiadania dziecka najszybciej jak sie da i nadal wiele dziewczyn uwaza, ze 30 lat to wiek stary :) Smiechu warte :). Wiele z moich przyjaciolek nie ma jeszcze dzieci, jedna urodzila dziecko w wieku 25 lat, druga w zeszlylm roku ( jest w moim wieku), a reszta jeszcze nie ma i nie planuje narazie. Takze mowie ci, w ogole sie o to nie martw i nie sluchaj tych kolezanek. Rob co chcesz i zyj jak chcesz :D Ja tak robilam i powiem ci, ze bardzo dobrze na tym wyszlam, a w ciaze zaszlam wtedy, kiedy chcialam :D

Gość mamamia8383
dokladnie ja mieszkam u usa i tutaj to albo maja dzieci bardzo szybki(hiszpanki) i duzo Polek albo bardzo pozno (pracujace amerykanki) wiec sama tez sie zdam na instynkt. :)

"A podobno optymalny wiek na pierwsze dziecko to 24 lata..." BOZE< a coz to za herezje :D:D:D Powiedz to tutaj (w Holandii, gdzie mieszkam juz 8 lat), a wszyscy lacznie z lekarzami wysmieja cie. Naprawe! Dziewczyny, czemu wy nadal tak sredniowiecznie myslicie?? Do dziecka przede wszystkim trzeba dojrzec emocjonalnie: jedne maja jak maja 24 lata, a inne jak maja 35 i coz w tym zlego??? Przeciez dziecko to nie wszystko! Zanim sie do niego dojrzeje mozna tyyyyle rzeczy zrobic w zyciu, skupic sie na hobby, na pracy, na podrozach...jest tyle mozliwosci! Nic na sile dziewczyny!

O panie...to tylko taka lekko sarkastyczna uwaga miała być:P Jakbym w to wierzyła, to musiałabym juz się żegnać z wszelka nadzieją:P

No to podobnie jak tutaj :) Tutaj szybko maja dzieci marokanki i turczynki, a Holenderki pracujace o wiele pozniej. Kiedy powiedzielismy moim tesciom, ze jestem w ciazy, moja tesciowa (Holenderka) mowi: "Tak wczesnie? Myslalam, ze jestes bardziej ambitna i skupisz sie dluzej na pracy". No kurka wodna, tak mnie tym wkurzyla :) , ale zamknela sie jak pare tygodni pozniej jej powiedzialam, ze zaczynam MBA i teraz juz sie cieszy... W kazdym razie ja jestem mezatka 4 lata i mowi ci, dopiero teraz doroslam do bycia mama:)

Gość mamamia8383
!!!!!!!!!!!! ALE WREDNA TA TWOJA TESCIOWA

Gość mamamia8383
to absolutnie nie jest jej decyzja ani jej sprawa. ja tesciowej nie mam nawet jej nie poznalam bo umarla zanim poznalam mojego meza

No, tak mnie wtedy wkurzyla, ze mowie ci, ale przeszlo jej potem i teraz sie cieszy, ale ona w ogole jest dziwna ;)

Jak to moja babcia powiedziała planowane dzieci to są z probówki jak nie wpadnę przed 24 lata to go nie będzie a tak zaplanowane może rok po ślubie a hajtam się za 3 lata a mam lat 21

Gość ale glupia ta twoja babcia
i ty sluchasz takich ludzi???