Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yourownstar

Golenie, depilacja itp.

Polecane posty

Witam. Chciałabym zapytac Was, poradzic się czego mam stosowac do depilacji. Chodzi mi głównie o okolice intymne bo to jest najbardziej męczące. Dotychczas goliłam się maszynką, ale włoski odrastają po jednym dniu, a przez kolejny tydzień nie mogę się golic bo pojawiają się chrostki i zaczerwienienia, które wyglądają koszmarnie i strasznie bolą przy próbie golenia. Ostatnio koleżanka poleciła mi pastę cukrową, zamówiłam przez internet, mam nadzieję, że nie umrę z bólu przy depilacji. Czego Wy używacie? Może znacie jakieś godne polecenia kremy bo te, których ja używałam były zupełnie nieskuteczne...

najlepiej pójść do kosmetyczki na woskowanie, to napewno boli no i kosztuje, ale taka pani zrobi to profesjonalnie i pewnie przez około miesiąc będzie spokój z goleniem

Jeśli masz z natury dość ciemne i grube włoski, i maszynka Cie podrażnia to kremu też podrażnią. Najlepszy będzie właśnie wosk lub pasta cukrowa, ale trzeba ją stosować zgodnie z instrukcją bo inaczej klapa. Po depilacji będziesz miała krostki ok. 24godziny a później brak włosków nawet do miesiąca i to się liczy.

albo coś takiego jak trwałe usnięcie włosków, czyli depilacja laserem, kilka zabiegów i problem z głowy, wiadomo że trochę kosztuje