Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juuuuuue4ww

jak wm się podobaja takie buciki

Polecane posty

Gość gosieńkaaaaaaaaaaaaaa
sliczne, tylko nie wiem czy one nie beda sie zsuwaly ze stopy przy ostrych tancach, sama podobne ogladalam w necie tylko fioletowe ale jakos sie boje ze na rajstopie beda sie slizgaly

Gość ładne ale moim zdaniem
do slubu pasuja takie z zakrytymi palcami

Gość juuuuuue4ww
a no właśnie czy koniecznie do ślubu trzeba mieć buty z zakrytymi palcami ?? to jakiś przesąd czy chodzi o klasę elegancję a może o wygodę ??

Gość frei
srednio mi sie podobaja..jezleli pasuja do sukienk to kupuj;]

moim zdaniem zakryte bo : nigdy nie przewidzisz czy w dniu ślubu nie będzie napie**alało deszczem :D :D a jeżeli zdarzyło Ci się kiedykolwiek popie**alać po deszczu w butach z odkrytymi palcami [ a na pewno zdarzyło ] to wiesz jak to jest jak Ci sie cała noga ślizga :classic_cool: drugi powód który wg mnie przemawia za tym, żeby buty były zakryte to fakt, że ja nie uznaję rajstop do butów z odkrytymi palcami [nawet tych najnowocześniejszych bezszwowych - po prostu nie uznaję i koniec :P ] a gołe nogi do sukni ślubnej to wogóle jakoś mi nie pasuje :O no i bezpieczeństwo palców - jak tańczysz w takich odkrytych to może być różnie ;)

Gość moim zdaniem takie buty
pasuja do lekkiej sukienki na ramiaczkach na lato, absolutnie nie do sukienek ślubnych no chyba że masz taką na ramiaczkach prostą, bez gorsetu itd. Do tradycyjnych sukien ślubnych czy w ogóle skuienek typu spódnica-gorset pasuja tylko takie z zakrytymi palsami

Gość lusi.a
Na oficjalne uroczystości (ślub, praca, matura, obrona pracy mgr) powinno się zakładać buty z zakrytymi palcami i piętami - tak mówią zasady dobrego wychowania. Obecnie coraz mniej ludzi zwraca na to uwagę, niemniej jednak ja zwracam. Gdy widzę, że ktos w oficjalnej sytuacji ma odkryte palce to po prostu myślę sobie, że nie wie jak sie zachować i ze brakuje mu 'ogłady'. Te buty są śliczne, ale ja bym sie bała, że w tańcu je pogubie:)

Gość juuuuuue4ww
dzięki wszystkim za opinie :)

no bo buty same w sobie są bardzo ok ale ja myśle że jednak nie do ślubu ;)

Gość Szpecą je te błyskotki
Fason fajny.

ogólnie ja bym się bała, że ktoś mi będzie po palcach deptał, poza tym w rajstopach to chyba noga się slizga bardziej w tkaich butach? najbezpieczniejsze są te zapinane na kostce czy gdziekolwiek, można tańczyć obertasy i nie zjadą.

hejkakohejka normalnie mnie podniosłaś na duchy że da radę wytrzymać ślub i wesele w takich bucikach :) sękata masz 100% racji że z paskiem w kostce najwygodniej i jak są zakryte palce to mniej się stópki ślizgają ale ten pasek w kostce tak skraca i pogrubia nogi że mam fatalny uraz do tego :(

Gość Jollcik
ładne, ale moga byc niewygodne

misiamojegomisia- ale co zkraca, przeciez w długiej sukni slubnej to nie widać właściwie nóg :P ja będzie padał deszcz to może się woda nalac do tkaich butów bez palców a poza tym moga spaść jak Pan Młody będzie przez próg przenosił :P

Gość pikkapikka
ale s atakie butki z zakrytymi palcami z paskiem ale nie w kostce tylko z takim ukosnym. ktory optycznie wysmukla wtedy stope

Sękata no ale wiesz do zdjęć jak podniosę troszkę suknie u nas jest taki zwyczaj że młody wkłada młodej pieniążek do buta na szczęście :) i wtedy będzie stópka jak na dłoni ;) ;) już się pogubiłam czy stawiać na wygodę czy na to co się podoba :(

Gość heheeexfvdx
a czego ma mieć zakryte palce? bo c waszym facetom stanie i sie zezłościcie ojojoj jak dla mnie mozesz iśc w samych majtkach :) bez przesady ślub ma być dla niej a nie dla księdzy czy dla zgredziałych brzydkich zazdrosnych pasztetów nara pasztety :D

Mi bardzo podobaja sie takie buty, też wlaśnie nad czyms takim myślałam, tylko ten obcas :O Kazde buty które oglądam majo obcas 8-9 cm a mi potrzebne takie do max 5cm, bo po pierwsze na wyzzszych chyba nie wytrzymam calej nocy a po drugie nie moge byc wyzsza od męża:P

Gość piękne te buciki

na oficjalne okazje, w tym ślub, wesele nie wolno ubierać butów bez palców..dziewczyny schodzicie na psy...gdzie elegancja, kultura i dobre wychowanie :(

Gość ZuzaLalkaNieduża
Ja miałam również buty z odkrytymi palcami -troche w innym stylu, ale że sukienka była do ziemii to mogło to byc widoczne wyłącznie przy tańcu, bo nawet idąc nie było ich widac. Ważne równniez przy butach z odrytmi palcami by nie były "akurat" tylko z pół numera większa, by uniknąć wystającego palucha, szczególnie jak jest obcas stopa spada do dołu... Ślub miałam w czerwcu -było bardzo gorąco, więc nawet pończoch nie założyłam i nie miałam ani żadnych obtarć, ani obolałych stóp... Faktycznie przy krótszej sukience bym nie polecała.

Gość vbhihvbh
jak umiesz chodzić i tańczyć na obcasach to bierz :) bez przesady że palców nie mozna odkrywać ;)