Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MisiaPysia28

Ile powinien ważyć maluszek w 21 t.c.???

Polecane posty

Gość MisiaPysia28

Książkowo dziecko w wieklu 21 tyg. powinno mieć około 300g,a w 23 ok. 450g,ale każde dziecko jest inne.Wkońcu z różną wagą sie rodzą.

Gość MisiaPysia28
a mój maluch mając 21 tyg. i 1 dzień waży...514gr :O to chłopak boję się, że przyjdzie mi rodzić małego koloska :O

Ja mam nadzieję, że moje maleństwo nie będzie AŻ tak duże. Chociaż jak będzie przybierać w takim tempie, to klękajcie narody ...

syn w 23 tyg wazyl 607 gram a corka w 25 tyg pol kg - ale lekarz mowil ze jest b drobna

Przeciez to tylko waga orientacyjna. Kazdy wie, ze usg robione przed porodem moze sie pomylic nawet o pol kilo. I tak samo jest wczesniej. Grunt by wszystkie narzady byly wporzadku i przeplywy. Moja w 19 tc wazyla 300 gr.

Gość MisiaPysia28
robiłam usg prenatalne na bardzo nowoczesnym sprzęcie, więc granica błędu jest chyba mniejsza nawet lekarz dziwił się trochę i pytał czy nie pomyliłam daty otatniej miesiączki, bo maluch wygląda na starszego :O

Gość MisiaPysia28
martwię się, bo ja i moja siostra miałyśmy wagę urodzeniową prawie 5 kg :O jeśli to "siedzi" w genach to mój synuś też może być taki wielki i jak tu go urodzić s.n.???

Misia pysia, ja tez robilam na 3D/4D. Wedlug sredniej w 19 tc powinna wazyc 200 gr, wazyla 50% ?? wiecej. I urodzila sie z waga 3490 w terminie. A jak sie obawiasz to zrob badania na obciazenie glukoza.

Gość MisiaPysia28
dzięki Michelle właśnie cc chciałabym uniknąć a od mamy wiem, że rodzić takie duże dziecko sn to po prostu koszmar :O poza tym niebezpieczne mam porównanie bo kumpela jest w 20 tc i nawet po niej nie widać, ciuchy cały czas te same nosi a ja brzuch taki, że juz bym się nie wyparła także myślę jednak, że on jest taki duży

Gość MisiaPysia28
surfitka a co to za badanie??? to może to co się wypija przed nim glukozę???

misia a zalecil jakies badania (pilnowanie diety) w zwiazku z tak duza waga malucha? kontroluj wage dziecka przez reszte ciazy sama nie wiem co Ci poradzic

Gość MisiaPysia28
nie mam cukrzycy do tej pory miałam dwa badania na glukoze z krwi i w obydwu wynik był prawie równy dolnej normie coś koło 72, a dolna norma to 70

Gość MisiaPysia28
a lekarz nic mi nie poradził bo to nie był lekarz prowadzący, robił mi tylko usg do prowadzącego idę za 2 tyg.

Gość mamuśska
A moja coreczka wazy w 29 tyg. ciazy 1140g.Niewiem czy nieza mało?

pogadaj z ginem, moze jakas diete doradzi? duzo masz juz kg na plusie? chociaz troche watpie zeby kg mialy cos wspolnego z wielkosci dziecka przynajmniej u mnie nie szlo to w parze :-/ na + 22 kg a dziecko ledwo 3 kg pogadaj z nim na kolejnej wizycie, powiedz ze obawiasz sie tak duzego dziecka, moze doradzi jakas diete dla ciezarnych?

Gość MisiaPysia28
ja do tej pory +10 ale nie mam nadwagi, po prostu wcześniej byłam za chuda sama nie wiem, lekarz pewnie powie mi, że wszystko ok, bo chodzę do zwykłej pzychodni na nfz :O ale dziękuję wszystkim za radę :)

Gość mamuśska
Lekarz mowi ze jest ok.Tylko dziewuszka bedzie troszke mniejsza.Za 2 tyg, mam kolejna wizyte i zobaczymy ile wazy.Ja sama przytylam juz 11kg.Z wagi 58 kg do teraz 69kg przy wzroscie 174cm.Boje sie co bedzie dalej.

Mysia pysia, mam nadzieje, ze pojdziesz na badanie z obciazeniem ale kolo 26-28 tc. ( wtedy cukrzyca sie ujawnia dopiero, bo lozysko jest w pelni dojrzale ) Ja wyniki na czczo cala ciaze mialam kolo 70 mimo cukrzycy. Ale sadze, ze nic ci nie jest i naprawde wszystko jest w porzadku.