Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesieeeeeee

ja się boję

Polecane posty

Gość madziulka1010
Wiesz co autorko,ja mam trójkę dzieci,8 i 6 latków i 3 miesięcznego malucha,wynajmujemy na razie mieszkanie,jeszcze przez chwilę będę na macierzyńskim i trochę na wychowawczym i jakieś tam pieniądze z tego będą,mąż ma firmę od niedawna i dopiero zaczyna tak naprawdę zarabiać porządne pieniądze,ale nie to jest w życiu najważniejsze.Różnie to bywa,czasem jest cienko z kasą,czasem uda się coś odłożyć,dzieciaki między sobą też raz tak raz siak,ale jak przyjdzie co do czego to stają za sobą murem,a ja wiem,że kiedyś,niezależnie co by się działo,będą mieli w sobie oparcie.Jak urodził się najmłodszy,to z początku patrzyli na niego bykiem,najstarszy był potężnie zazdrosny,a teraz pierwsze co robi rano jak wstanie to leci malucha obcałować na dzień dobry.I nie szkoda mi,że nie pojadę na wakacje,albo nie kupię nowego ciucha,rodzeństwo to podstawa.Szanuję wybory innych,że albo wcale nie mają dzieci,albo tylko jedno.Ja postawiłam na dużą rodzinę,bo sama tego nie miałam,a dzieci staram się nauczyć,że rodzina jest siłą i jak mnie zabraknie to zawsze będzie jeszcze rodzeństwo

Gość bardzo madrze napisalas
madziulka... Ja jestem jedynaczka - nic dobrego. Mimo ze ZAWSZE mialam przyjaciol, duzo znajomych, pelno ciotecznego rodzenstwa, to mialam i mam nadal, moze nawet w doroslosci czesciej, poczucie OGROMNEJ SAMOTNOSCI. A opowiadania o zlym rodzenstwie jako argumenty przeciw mnie nie przekonuja. Bo to od rodzicow zalezy, jakie beda relacje miedzy dziecmi. PAmietam takie jedne wakacje. Pojechalam nad morze, do mojego ukochanego Gdanska, spedzilam tam caly miesiac. wrocilam, szczesliwa, opalona, super... i spotkalam sie z kumpela, ktora ma siostre rok mlodsza i kilka lat mlodszego brata. oni nigdzie nie byli, ale wiecie co??? zazdroscilam im, bo mieli duzo fajniejsze wakacje ode mnie, mimo ze w miescie...... takimi sytuacjami docierala i dociera do mnie straszna prawda, ze zycie jedynaka jest cholernie zubozone i nieszczesliwe.

Gość lukululul
a ja jestem z biednej wielodzietnej rodziny i mam już dosyć tzw. klepania biedy. Wcale nie rozpaczałabym jakby mnie nie było na świecie, ale już jak rodzice mnie "zrobili" no to muszę żyć i cierpieć. Nie wiem co to wyjazd na wakacje, itp. i to dopiero mi życie, to jest wegetacja.

Gość autorkooo
ja znam jedynakow ktorzy sa szczesliwi i zazdroszcze im. odkad siegne pamiecia (jeszcze jak moj brat byl zdrowy) to nie przypominam sobie chwili w ktorej bylabym szczesliwa ze mam brata. ciagle zesmy sie tlukli mialam siniaki padaly wyzwiska itd. moja kuzynka jest jedynaczka studiuje medycyne i rodzice sa z niej dumni.po co im wiecej dzieci bylo.a gadanie ze rodzenstwo jest wsparciem i pomoze to tylko robi z ludzi nieudacznikow.bo po co sie starac jak rodzenstwo pomoze.po co pracowac..pod mostem i tak nie bede mieszkac.. bo rodzenstwo pomoze.a jedynak to wie ze moze liczyc tylko na siebie.rodzenstwo to dobrze jest miec jak sa dzieci male bo razem sie bawia (albo i tluka) ale potem to kazde idzie w swoja strone zakladaja swoje rodziny i nie interesuja sie soba za wiele.widze po moich rodzicach.u matki bylo 6 u ojca 5.jeden drugim sie nie interesuje.kazdy patrzy na swoje rodziny.mam zal do losu ze mam chorego brata.a po smierci rodzicow nie wiem czy go wezme do siebie bo nie chce by moje dziecko balo sie wujka wariata.

Gość do autorkooo
Masz specyficzna sytuacje..... Ale dlaczego nie chcesz miec drugiego dziecka??? bo boisz sie, ze bedzie chore? bo szkoda ci kasy? dlaczego?

Gość autorkooo
bo ta choroba moze byc genetyczna.nikt i nic nie zmusi mnie do drugiego dziecka

Gość do autorkooo
a nie balas sie, ze pierwsze dziecko moze byc chore?????

Gość autorkooo
poza tym choruja na nia czesto osoby w wieku dojrzewania i 4 razy czesciej chlopcy niz dziewczyny.ulzylo mi kiedy dowiedzialam sie na usg ze bedzie dziewczynka.

Gość autorkooo
tez sie balam ze moze byc chore.ale moj brat byl zdrowy do 19 roku zycia.

Gość do autorkooo
o kurcze... a na co zachorowal? schizofrenia???

Gość autorkooo
nie zupelnie schizofrenia ale cos podobnego.lekarze sami nie wiedza. naprawde wolalabym by mial raka czy jakas inna smiertelna chorobe niz to kurestwo ktore nas spotkalo.i to akurat nas.wszyscy inni w rodzinie zdrowi tej dalszej tez.

zastanawiam się czy ty w ogóle kochasz swojego brata. Masz żal do swoich rodziców że urodzili chorego brata ale on się nie prosił na świat to nie jego wina że jest chory. Wdaje mi się że ty jesteś zła że w przyszłości zawali ci się świat przez niego

Gość sdaffgffff
oczywiście, że to są brednie jeżeli rodzice twierdzą, że jedynaki dzieci są pokrzywdzone ponieważ nie mają rodzeństwa. jak ktoś kontaktowy to wśród innych znajdzie przyjaciela niejednokrotnie bardziej wyrozumiałego jak rodzeństwo. Dla mnie to paranoja jak rodzice rodzą kolejne dziecko nie mając na ich utrzymanie, a znam niejedną taka porąbaną matkę z kilkorgiem dzieci biegającą po pomoc do opieki społecznej. U takich kobiet winna by zastosowana przymusowa antykoncepcja dająca 100 % bezpłodności.

Gość autorkooo
karolina wlasnie ze go kocham bo martwie sie co z nim bedzie. jakbym go nie kochala to bym go miala w dupie, nie przejmowalabym sie nim i nie uzalala tu na forum. a tak sie martwie co z nim bedzie. tylko nie potrafie juz z nim zyc ani rozmawiac. za duzo problrmow przez niego bylo. rodzice juz nie wytrzymuja nerwowo. poznalam taka dziewczyne, kolezanki sasiadke. pochodzi z wielodzietnej rodziny i jest najstarsza ma okolo 30-tki czyli troche starsza ode mnie. rodzice poumierali. najmlodsze z rodzenstwa ma 6 lat. dziewczyna juz nie ma zycia. nie wierzy ze jeszcze bedzie miala meza i dzieci bo zajmuje sie mlodszym rodzenstwem. prawda jest taka ze facet takiej nie chce ktora ma na karku duza ilosc rodzenstwa. ona matkuje wszystkim mlodszym braciom i siostrom a ciekawe jak oni jej sie odwdziecza w przyszlosci.

Gość do autorkoo
wiesz, przez ciebie przemawia jakis egoizm i wscieklosc na rodzenstwo. postrzegasz je jedynie jako OBOWIAZEK i garb. zupelnie cie nie rozumiem... a pomyslalas jak czulaby sie ta dziewczyna, gdyby zostala sama na swiecie??? nie ma gwarancji, ze wtedy znalazlaby faceta. wiesz, nie chcialabym miec takiej siostry jak ty, bo wiedzialabym,, ze za wszystko, co bys dla mnie zrobila, musialabym sie tobie odwdzieczac. a gdzie bezinteresowna milosc. kurwa, obcym sie pomaga, a co dopiero rodzinie :-P

Gość autorkooo
jakbys miala taki problem ja ja to bys zrozumiala. ciesz sie ze nie jestes w takiej sytuacji. wkurwiaja mnie takie osoby jak ty. jakbym byla egoistka to bym go zostawila wlasnemu losowi. wszystkim takim madrym zycze i zlorzecze aby to ich spotkalo.

Gość do autorkoo
czyli wredny typ z ciebie i tyle :-P a moj ojciec przez wiele lat pil. I co mama powinna go zostawic, tak? ja powinnam sie go wyrzec, prawda??? wg twojej egoistycznej teorii tak wlasnie powinno byc.

Gość autorkooo
spadaj krowo jedna :P a co do tej dziewczyny to nie jest szczesliwa bo z nia rozmawialam :P dobrze ci tak ze masz ojca pijaka :P

Gość do autorkoo
widze ze jestes bardzo bezczelna baba. nie znize sie do twojego poziomu i nie bede cie obrazac a wlasciwie zwierzat, bo tak by bylo, gdybym cie nazwala glupia malpa. juz mi ciebie w ogole nie zal, ze tak los z toba postapil. uwazaj, bo moze z toba byc to samo, co z braciszkiem, skoro tak sie latwo bulwersujesz.... a na koniec powiem ci, ze tatus juz od kilku lat nie pije :-P i jest wspanialym czlowiekiem :-P

Gość autorkooo
ze ma juz tak nie bedzie suko. tatus pijak hahaha :P zawsze bedzie alkoholikiem

Gość autorkooo
zdrowy egoizm zawsze jest dobry. TAK, MOJ BRAT JEST DLA MNIE GARBEM. MASZ RACJE. SZCESLIWA????????

Gość do autorkoo
jasne, alkoholikiem, ktory od lat nie pije i zachowuje sie i wyglada jak normalny czlowiek, a twoj brat ZAWSZE bedzie WARIATEM

Gość autorkooo
SPIERDALAJ

Gość perrotowa
ja tez uwazam ze im wiecej dzieci tym proporcjonalnie wzrastaja problemy z nimi i koszty utrzymania. czyli im wiecej dzieci tym wiecej problemow. ja wychowalam sie jako jedynaczka ale mam przyrodniego brata. kiedy mowie ze jedno dziecko mi wystarczy na razie to jestem krytykowana glownie przez te biedaczki z wielodzietnych i patologicznych rodzin. tez uwazam ze pod przyslowiowym mostem lepiej jest wyladawac z mala iloscia dzieci niz wieksza. przy jednym/dwojce dzieci latwiej jest miec wszystko pod kontrola kiedy przyjdzie nagle niedostatek. a do tej dziewczyny co miala ojca pijaka wez ty sie walnij w ten durny leb skoro uwazasz ze kobieta ktora opuszcza meza alkoholika znecajacego sie nad rodzina jest egoistka.ty jestes jakas nienormalna chyba nigdy w zyciu nie zaznalas spokojnego zycia.jeszcze wieksza wariatka niz brat tej drugiej dziewczymny.dla ciebie wydaje sie ze zycie z osoba nie do zniesienia jest przyjemnoscia. sama jestes chamska wredna i bezczelna krytykujac osoby ktore chcialaby miec normalne i spokojne zycie. kazdy ma prawo zyc w harmonii.

Gość upupupu
up

Gość uppu