Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaffa

badania ale dopiero po zaplodnieniu?

Polecane posty

Gość jaffa

Heyka! Dziewczyny, wszystkie tu zaczynaja starania robiac podstawowe badania. A co jesli, najpierw zajde w ciaze a dopiero potem je zrobie? Jakie jest ryzyko nie robienia badan przed ciaza? Z wpadek tez zdrowe dzieci sie rodza. Czy jest jakies szczegolnie wazne badanie ktore jednak trzeba wykonac PRZED zaplodnieniem? Czy nie mozna po prostu uzywac mlodosci, brac folik i kochac meza a dopiero jak sie cos przytrafi to umowic sie na wizyte do ginekologa? Wiele pytan, ale co o tym sadzicie dziewczyny? Pozdrawiam serdecznie :)

Gość nie mam pojęcia
Każda kobieta, która współżyje powinna raz na rok odwiedzić ginekologa...Nie bardzo wiem o jakie badania ci chodzi? Ja zamierzam niedługo starać się o dziecko, byłam u ginekologa, nie zlecił mi żadnych specjalistycznych badań, zrobił tylko usg jajników i macicy, oraz wyleczył nadżerkę solcogynem i tyle. Kazał brać kwas foliowy, zdrowo się ożywiać i nie łykać żadnych lekarstw.

Gość jaffa
Dziekuje Ci ''nie mam pojecia'' :) Z tego wynika, ze przygotowujac sie do ciazy nie trzeba panikowac z tymi badaniami :) Bo oczywiscie chodzilo mi o podstawowe badania przed ciaza (nawet sama jeszcze nie wiem dokladnie jakie) , zeby dzidzius byl zdrowy. Uspokoilas mnie troszke, bo ja chcialabym mojego bobasa nie planujac, po prostu kochac sie z mezem i cieszyc sie zyciem. Nie traktowac przygotowan do ciazy czysto medycznie, jesli wiesz o co mi chodzi :) Taki ze mnie wolny ptak :) Oczywiscie folik i zdrowe odzywianie obowiazkowo! A potem co ma byc to bedzie. Podejrzewam , ze z Twoimi badaniami bylo tak, ze przy okazji wizyty lekarze czesto cos wynajda i skoro ''juz Pani przyszla to moze usg lub badanie'' :) Trzymam za Ciebie kciuki!

Żadne badania nie dają gwarancji, że dziecko będzie zdrowe- niestety, a na początku ciaży tak dostajesz skierowanie na wszystkie badania.Bierz kwas foliowy, zrób cytologię i do dzieła.

Gość jaffa
Aha, no to suuperrr! Milej nocki dziewczyny i dzieki ze znalazlyscie czas na odpisanie :)

Gość frufru
zrób sobie tylko badania na toksoplazmozę. to akurat lepiej przeleczyc wczesniej. a tak to luz, bez badan spokojnie też się zachodzi, moze nawet lepiej...

Gość jaffa
Dzieki, frufru :) no wlasnie tez cos slyszalam o tej toksoplazmozie,ze lepiej przed ;)