Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daarusiaa

Pomóżciee mi -

Polecane posty

Gość Daarusiaa
mam nadzieję , że mojemu Bojownikowi nic nie jest ;-)) Ale się zobaczy czy będzie dalej żył .;-DD dziękuję Ci za twoje rady naprawde mi pomogłaś Inaczej musiałabym się martwić ;-**

Gość pomocniczka
masz moze zdjecie bojka ;* ?

Gość pomocniczka
nmzc zawse jestem do twoich dyspocyzji ;))

Gość pomocniczka
ile kosztowala twoja samica ? bo ja nigdzie nie moge znalesc .

Gość Daarusiaa
Ja kupiłam w Zawierciu samicę za 5 zł . a zdiecia niestety nie mam ;-(( ale jutro zrobię ;-)) a ty gdzie mieszkasz ? ;-DD

Gość pomocniczka
mieszkam , w okolicach Łodzi , a to troszke daleko . samice sa rowniez piekne na swoj sposób . ja uwielbiam zwierzeta , i uwarzam ze na siwecie wszystkie rybki sa sliczne.

Gość Daarusiaa
. a jeszcze coś ;-DD a czy bojowniki dużo jedzą bo mój nie je za dużo . ;-dD samice kupiłam Czerwoną a samaca mam wspaniałego kolor ma niebieski z czerwonym taki ma ogon . ;-dD aha i on nie chce ruszać pletwami . ;-DD

Gość pomocniczka
bojki , raczej wcale nie jedza wystarczy im doslownie tylko kilka platkow na nawet 4 dni . mój bojownik jest syjamski , wlsnie one sa bardziej ruchliwe bojowniki wspaniale , to takie leniuszki . a jesli chodzi o samice , to tez musze jakas znalesc , bo ` Rychu ` jest troche samotny :D:D

Gość Daarusiaa
a mój ma Na imię Merlin ;-)) . Trzeba Rychowi kupić Dziewczynę bo wiesz taki samotny . ;-DD Narazie mam 2 rybki samca i samice . moja mama zamówiła 60 litrów akwa. a jak kupię wiecej rybek to może stać się żywszym Bojkiem ? ;-DD Miałam 2 do wyboru lecz wybrałam tego leniuszka . ;-dD a masz zdięcie swojego Rycha ? ;-))

Gość pomocniczka
no trzeb atzreba , do tej pory mieszka sobie z skalarkami x 4 neonami inessa x 10 sumami rekinimi x 2 mieczykami x 8 glonojadkami x4 i z molinezjami x 9 bardzo mu sie podoba , chociaz molinezje troszke go podgryzaja . no , Rychu tez nie ma zdjecia , nie jest zbytnio fotogeniczny :)

Gość pomocniczka
jesli chodzi o inne ryby boki wola mieszkac same , ale da sie je przyzwyczic , i moga potem czuc sie bardzo szczesliwe a jeli chodzi o akwa 60 l to bardzo jestem zadowaolona ze tak dbasz o swoja rybke :)

Gość Daarusiaa
mam nadzieję że szybko gdzieś znajdziesz Samice . ;-dD podobnież Samice są maczane w płynach żeby nie miały rybek ;-dD że Samice są sprowadzane z zagranicy . ;-dD i to jest nielegalne . ;-DD ;-**

Gość Daarusiaa
mam pierwszy raz akwa. i chce dla nich jak najlepiej ;-))

Gość pomocniczka
akwarium to os fascynujacego ,to tak jak narkotyki takie wciagajace , kuoisz jedna rybke , po tygodniu masz 20 . potem coraaz wiecej i wiecej . az w koncu zaczyna sie prawdziwa hodowla . teraz chce kupic sobie jakies nowe rybki , poniewaz tamtych jest bardzo malo . spodobaly mi sie ryby wodoslone , i nie wiem czy nie kuoie drugiego akwa . mam akwarium od 10 lat , wiec chyba moge juz zaczac prawdziwa hodowle , co o tym myslisz ?

Gość TeksańskaMasakraPiłąMechaniczn
pomocniczka widzę że znasz sie na rybach, a mozesz mi powiedziec czemu te biedne bojowniki w sklepach zoologicznych są trzymane w maciupkich kubeczkach z minimalną zawartością wody?? Jak to widze to mi sie serce kraje:O

Gość Daarusiaa
jeżeli masz akwa . od 10 lat to nawet namiawiam byś miała 2 takie rodzaje akwa . i napewno będzie im dobrze w twoim akwa ;p miałam kupić jedego boja lecz tak bez powodu moja mama powiedziała że chce kupić 60 litrów więc mam nadzieje że bedzie dobrze ;-DD a o tych rybach co potrzebują zasolenia są śliczne . ;-DD napewno to akwarium co masz jest śliczne ;-dD a to morskie bedzie jeszcze lepsze . ;-DD I mam nadzieję , że ten twój pomysł wyjdzie wspaniale ;-)) i Tak będzie . ;-DD ja najpierw zaczne od takiego normalnego akwa. a potem jak będę doświadczona tak jak ty to też może będe myslec nad takim moskim akwa . ;-dD Bo rybki i Akwarium to coś niesamowitego . ;-DD mam akwa takie małe od 4 dni ale mnie to bardzo wciąga ;-DD i bym chciała mieć takie na całą ściane . ;-DD Rybki i akwarium dają dużo wdzięku pokojowi . ;-DD czy to dobry pomysł żeby dokupić jeszcze 2 samice na mojego bojka ? i czy mam je osobno trzybać od innych ryb ? ; -DD

Gość pomocniczka
TeksańskaMasakraPiłąMechaniczn są trzymane zalezy w jakich sklepach , dlatego poniewaz niektore bojowniki sa agresywne , lub poprostu pracownicy boja sie o nie , by np . molinezje nie podgryzaly ich . jezeli chcesz kupic bojka , nie polecam takich z kubeczków , poniewaz potem moga byc agresywne w stosunku do innych ryb

Gość Daarusiaa
eej one bardzo lubią mieć ciasno i po pierwsze oddychają powietrzem atmosferycznym . lubią być samotne ;-)) ja też na początku myslałam ze to jest złe ;-))

Gość 349850234982
pomocniczka jesteś super i masz fajne hobby aż miło poczytać :)

tak? ale to tak wygląda jakoś jakby były męczone :O kurde szkoda mi ich, nie czują się jak w więzieniu??? biedne :(

Gość pomocniczka
samice bojownika sa bardzo agresywne w stosunku do samców , w niektorych przypadkach moga nawet zabic , nie mam nic przeciwko temu bys kupila te samice , tylko jesli chceesz je trzymac z innymi rybami musisz isc do takiego sklepu , w ktorym samice od poczatku byly trzymane z innymi rybami , wtedy twoje inne ryby i samice na pewno sie zaakceptuja .

nie no niestety nie kupię bojownika bo mam rozne rybki, bojownik sie nienadaje :(

Gość Daarusiaa
nie no możesz kupić bojka lecz nie tego z kubeczka tylko te co są z innymi rybkami ;-DD

Gość pomocniczka
349850234982 dziekujee :* i zwroce sie tez do innych , nie uwazjceie mnie za kogos wielkiego bo nim nie jestem , jestem po prostu zwykla , taka jak kazdy , moze troche znam sie na rybach ale to nic wielkiego , po prostu zajmuje sie tym od 10 lat , i kocham to .

Gość pomocniczka
a kolego / klezanko jakie masz inne rybki ;) jesli moge wiedziec ?

Gość Daarusiaa
pomocniczka . ;-DD masz e-mail lub cos zeby jak coś się z tobą skontakotować jeżeli nie bd wiedziec co i jak z rybkami ? ;-))

darusia ale ja jszcze nie widzialam bojka co by byl z innymi rybkami, zawsze tylko w kubkach albo w akwarium ale odizolowane od reszty takimi ( nie wiem jak to nazwac) przegrodkami hehehe:P niezle agresywne musza byc:P szkoda bo sa piekne :)

Gość pomocniczka
jesli cos to napisz tutaj bede Cie odwiedzac Daria do Twojej dyspozycji jestem ` zawsze `

Gość Daarusiaa
Haah . jesteś w błedzie . ;-'dD bo Bojki nie są agresywne są za zwyczaj spokojne np jak mój taki leniuszek ;-DD a pomocniczki jest żywy chociarz ma 2 lata a mój jest młodziutki tylko ze ja mam Wspaniałego a pomocniczka Syjamskiego ;-DD

Gość pomocniczka
moj bojownik z domowej hodowli jest . nie byl odizolowany , byl z mieczykami innymi latwymi w hodowli rybkami . teraz jest calkiem sympatyczny , podplywa do reki .