Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojoj trooble

Problemy z mieszkaniem?

Polecane posty

Gość ojoj trooble

Czemu tak trudno w tym czasie znalesc mieszkanie do wynejacia?

w dzisiejszych czasach trudno o miesdzkanie do wynbajecia? to nie probleme, problemem jest cena mieszkaaaan:o

Gość Nie lubię nieuczciwych ludzi
Najgorzej w miastach, gdzie przebywa mnóstwo studentów. Ceny mieszkań są wygórowane, a standard niski.

Gość ojoj trooble
Ja szukam mieszkania 3 miesiace i do tej pory nic.Ja mieszkam w malym miescie jest naprawde ciezko.

Gość ojoj trooble
tzn, mieszka w nim ok.26tys.mieszkancow.A ceny jak cos kosmos.NP.kawalerki za 600-700zł plus kaucja.

W małym mieście to przynajmniej tak drogo nie jest. Ja od dziś szukam mieszkania, muszę się wynieść do 4 lutego. Właściciele dziś wyrzucili mnie i mojego narzeczonego.

Droga autorko jak masz możliwość to mieszkaj z rodzicami. Przynajmniej nie będziesz dorabiać obcych ludzi i szybciej uzbierasz na kredyt mieszkaniowy.

Gość za co........
Nie lubię nieuczciwych ludzi >>> za co was wyrzucil? pewnie nie placiliscie czynszu :o

Gość ojoj trooble
Gdyby to bylo takie proste mieszkac z rodzicami.Mama niezyje.Mieszkam z ojcem pijakiem.Niepracuje do niczego sie niedoklada.Wszystkie oplaty na mojej glowie.Jestem w ciazy.Bede samotna mama.I niewyobrazam sobie w takich warunkach mieszkac z dzieckiem.A czsu zostalo niewiele i niewiem co zrobie jak niczego nieznajde.

Wiesz co zapłaciliśmy czynsz, ale oni zażądali, żebyśmy już teraz zapłacili za luty, a w umowie było inaczej napisane. W dodatku chcieli, żebyśmy jeszcze luty pomieszkali, a od marca się wyprowadzili. No, ale my postanowiliśmy, że nie będzie nas od 4 lutego (bo do tego dnia obowiązuje nas umowa). Stracą na tym właściciele, bo wątpię, żeby w środku miesiąca kogoś znaleźli. W mieście, w którym mieszkam obowiązuje, zazwyczaj ludzie wynajmują od 1. Jak ktoś nie znajdzie lokatorów do 1 do traci cały miesiąc.

Gość ojoj trooble
Do nielubie nieuczciwych- macie juz cos na oku?Co zrobicie jak nieznajdziecie mieszkania.Macie gdzie isc?

Gość za co........
Jak nie masz na oplaty to co sie dziwisz, ze nikt ci nie chce wynajac? O domu samotnej matki myslalas?

Przepraszam za moje bełkotliwe pisanie, ale jestem strasznie wzburzona. A wynajmowanie też znam z drugiej strony, bo moi rodzice wynajmują mieszkania lokatorom. Moi rodzice są w porządku, nikomu nie urządzili szopek i w ich mieszkaniach nie zdażyło się, żeby ktoś mieszkał mniej niż 5 lat. Do ojoj, współczuję Ci sytuacji. Ja też jestem w ciąży i to niedługo będę rodzić.

Gość za co........
Nie lubię nieuczciwych ludzi >>> no i dobrze zrobiliscie :) A mozna wiedziec ile placiliscie za czynsz i odstepne?

Ludzie mogą nie chciec wynajmowac mieszkania kobiecie w ciąży. Z taką są problemy z eksmisją.

Ojoj zamieszkalibyśmy z moimi rodzicami, ale niestety nie możemy, ponieważ daleko mieszkają, a ja i narzeczony musimy tu zostać ze względu na moje studia. Dziś wykonaliśmy kilka telefonów i umówiliśmy się, że obejrzymy dwa mieszkania. Jak nie znajdziemy, ja wrócę do domu na 2 tygodnie, a narzeczony pomieszka u znajomych i będzie szukał.

Gość ojoj trooble
Ja niemowie ze niemam.Ale jesli ktos zada odemnie za 30 m 600-700 zł za wynajem.Przestan.Czyns u mnie w miescie za take mieszkanie wynosi 200zł w bloku.Niech ktos wezmie do reki 200zł dodatkowo+ prad=450 zł.a nie ccchca do łapy po 300-400zł masakra.

Do za co 900 zł z opłatami. Właściciele to moherzy, którzy nie rozumieją, że człowiek w domu nie trzyma takiej kasy, tylko na koncie. Przyszli o 16.00, zwyzywali nas i żądali, żebyśmy im od razu kasę za luty dali. Po ich wyjściu szybko poszliśmy do banku podjąć pieniądze, żeby im wpłacić, ale jak już mieliśmy kasę w ręku to stwierdziliśmy, że skoro tak się zachowali to i tak się wyprowadzimy z tego mieszkania. Teraz też idziemy obejrzeć takie za 900 zł z opłatami.

Gość dobrze ze...
mam swoje wlasne:)

Ojoj naprawdę współczuję, jesteś w trudnej sytuacji. A w którym miesiącu ciąży jesteś?

Ojoj może lepiej zostań w domu, a ojca na jakieś przymusowe leczenie.

Gość ojoj trooble
Jestem w 6 miesiacu ciazy.W zzyciu z tym czlowiekiem niebede mieszkac.Mam nadzieje ze uda mi sie cos znlaesc.Rodzina i znajomi pomagaja w szukaniu ale jest ciezko z tym.

Ojoj to może postaraj się o jakiś pokój u kogoś z rodziny, ale z dobrych znjomych na początek? Wiem, że to ryzykowne, ale zawsze wychodzi taniej niż całe mieszkanie. A dowiadywałaś się jaką pomoc od państwa możesz dostać?

Gość ojoj trooble
Ja pracuje mam kase.Ale mysle z glowa.Musze sie liczyc z tym ze bedzie dziecko i beda wieksze wydatki.U rodziny i znajomych niema jak.W tej kwestii niemam co liczyc.A ty w jakim miesice mieszkasz?I wy placicie za kawalerke 900zł to jest calkowity koszt?

W 200 tys. mieście. Obecnie 900 zł z opłatami. Jutro idziemy oglądać mieszkanie za 850 zł plus interent, prąd i woda. Wyjdzie ponad 900zł, ale przynajmniej na dojazdy nie wydamy.

Zapomniałam dodać, że za mieszkanie dwupokojowe. Kawalerki są też w takiej cenie.

Gość ojoj trooble
To jeszcze nietak zle.jestescie oboje.A u mnie w malej wiosce gdzie mieszka 26 tys. mieszk. sa kosmiczne ceny.W domku osobne wejscie , 1 pokoj kuchnia i lazienka koszt to 400zł+ prad i umeblowane w calosci.A w bloku to kosmiczne ceny jak za 1 pokoj.Mialabym to mieszkanko gdyby nieciaza.Niecchiecli wynajac.