Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brum brum23

ZWOLNILI MNIE Z PRACY...

Polecane posty

Gość brum brum23

Właśnie powiedziano mi, że nie przedłużą mi umowy, bo kryzys...:( Od pon nie mam pracy:( fajnie:( z dnia na dzień :(

Gość hghmjng
większość firm zwala winę na kryzys. śmieszne wytłumaczenia :(

Gość brum brum23
niestety, oni sie nikim nie przejmują:( ehhh... i jak tu znaleźć nową?:(

"śmieszne wytłumaczenia" jest to przykre, ale nie jest to śmieszne wytłumaczenie. Jeżeli orma nie ma środków, żeby płacić pracownikowi, bo kryzys spowodował, ze spadły obroty, to z czego niby ma płacić? - z księżyca? Nie jest to komfortowa sytuacja, ale rzeczywiście wiele form ma problemy i nie ma rady - taki moment pasudny i tyle

Gość Benia Krik
:) Znaczy zwolnili, ot tak, na złość? Żeby Ci humorek popsuć? Znaczy, co ja piszę? Przecież nie zwolnili, ale nie zaproponowali podpisania nowej umowy. :)

Gość hghmjng
klaudka 27 ------ nie kochana. Ja mówię o ty, że na ten czas jest wiele zwolnień i jeśli nie mają jak umotywować zwolnienia to zwalają winę na kryzys

Gość Benia Krik
A po co zwalniać pracownika, kiedy w firmie interes idzie na całego?

brum brum ... takie niestety sa konsekwencje przylapania 3 razy w miesiacu twojej osoby na kaffeteri :P albo kaffe ...albo praca :P a na powaznie to cóz .... zdarza sie i tak ,i dopoki nie bedziesz miał własnej firmy zawsze musisz si liczyc z tym ze ktos cie zawsze moze zwolnic

"Ja mówię o ty, że na ten czas jest wiele zwolnień i jeśli nie mają jak umotywować zwolnienia to zwalają winę na kryzys" pewnie zdarza się, że zwalają winę na kryzys, ale w tym momencie akurat często jest on faktycznym powodem - taki moment

Gość brum brum23
praktycznie zwolnili, bo obiecali na poczatku, ze przedłużą mi umowę na 100%, więc czuję się oszukana. brat_niedzwiedź -> 3 razy w ciągu m-ca to bardzo niewiele, Ty, sądząc po postach w ogóle nie pracujesz tylko siedzisz i klikasz. Żal mi takich hipokrytów, dobrze, że nie znam CIe osobiscie.

Gość ytj
wiem, że tak niestety jest, no ale cóż fajna wymówka - jesli chce sie kogoś pozbyć. niektórzy bardzo nadużywają kryzys nawet jeśli go nieodczuwają. niestety wiem coś o tym :(

Gość brum brum23
sorry, po prostu jestem zdenerwowana i smutna, bo uważam, że dobrym byłam pracownikiem:( w marcu czeka mnie opłata za studia, mam swoje rach, wydatki...ehh...czuję się jak nic nie wart śmiecik:(

Gość brum brum23
zważywszy, że zarabiałam naprawdę niewiele, a co za tym idzie moje utrzymanie jako pracownika było niewysokie, to uważam, że moje odejscie nie spowoduje cudownego wybawienia dla firmy :O

weź się w garść i zacznij intensywnie szukac innej pracy. Tymczasowo możesz się zaczepić nawet w czyms, co nie do końca Ci odpowiada na zasadzie przeczekania do momentu, az dostaniesz inną, fajniejszą propozycję. Napewno coś znajdziesz

Gość brum brum23
wiem klaudka, dziś wieczór uzupełnię CV i zacznę rozsyłac. Wiesz nie tyle jestem załamana co wkurzona, ale może to i lepiej, bo mam więcej siły do szukania, jestem mega zdeterminowana. Nie mam zamiaru siedzieć w domu. dzięki za słowa pocieszenia :)

brat_niedzwiedź -> 3 razy w ciągu m-ca to bardzo niewiele, Ty, sądząc po postach w ogóle nie pracujesz tylko siedzisz i klikasz. Żal mi takich hipokrytów, dobrze, że nie znam CIe osobiscie. brum brum ...klaudka juz ci odpisała wiec tego nie bede robił tylko ci przeliteruje I R O N I A !!! wiesz akurat tak sie składa ze pracuje w takiej firmie ze sam sobie szefuje i w wolnych chwilach moge korzystac sobie z kompa ile chce i gdzie chce ....od you tube,skaypy,gg po serwis NK ..... Z tym jest fajnie ....ze własnie mam takie mozliwosci w pracy i nikt mnie nie kontroluje ,bo mam własne stanowisko i nikt mi tu nie zaglada :) Ale to tak tylko do twojej wiadomosci :) Mam nadzieje ze znajdziesz sobie taka prace z ktorej bedziesz zadowolona a do tego bedziesz mogła czasami tutaj na kaffe ze mna czasami sobie pogadac :P ...oczywiscie w godzinach pracy :P:P:P czego ci zycze...:D

zwróć tez uwagę na miejsca, które może nawet nie ciekawią Cię. Teraz jest ciężo znaleźć pracę (wiem coś o tym, bo mąż ma kontakty zawodowe z wieloma różnymi firmami), dlatego warto się zaczepić gdziekolwiek i w tym czasie szukac czegoś fajniejszego

Gość brum brum23
brat_niedzwiedz - > powiedzialam sorry!!!:) dzieki, mam nadzieję, że się uda. Fajnie mieć taką pracę jak Ty masz:)

Gość brum brum23
na szczęście przysługuje mi zasiłek, póki czegoś nie znajdę jakies grosze będę mieć:) Czy ktos z Was wie ile teraz jest zasiłku po 12mcach przepracowanych? Nigdy nie mialam jescze z tym do czynienia.

Gość pocosie
a mnie szef nie przedłużył umowy,bo zasłabłam ostatniego dnia-harowałam w tygodniu po 13 godzin,a soboty i piątki 16 godzin,wolne dostawałam raz na 2,3 tygodnie(1 dzień),albo pól dnia raz na półtora tygodnia(jak koleżanka zgodziła się mnie zastąpić).Nie miałam przerwy na śniadanie,jadłam na stojąco ,najlepiej jak szef nie widział.Schudłam w tej pracy 6 kg przez 3 miesiące-ważyłam 46 kg