Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Odwrót poprzez stepy

Poszukiwana subtelna idealistka....

Polecane posty

Gość Tłumacz na nasze.
ihna - zakładam topik, na pogadanie na teraz, jak masz czas i ochotę to zapraszam, bo to nie mój temat.

Gość ihna
A możesz podać link do niego, bo nie chce mi się szukać?

Gość lkhnlk
lh

Gość ja chetnie...
Cie poznam :)

Gość pończoszanka
Tlumacz - skad wiesz co komu moze sie wydawac ( odnosnie tego co pisales o obnoszeniu sie z korespondencja z Piotrem). Czy ktos tu jest do czegos zobowiazany? czujesz potrzebe kierowania czymkolwiek ? Jak wytrzymuje to Twoja rodzina ? Napewno niejedna pani z klasa odpisze P. o ile pozostawia mu swoj mail Zakodowane mozna miec rozne rzeczy ale kwestia utozsamiania sie z nimi to 2 sprawa. Co kto lubi. Moj wuj czlowiek bardzo kulturalny i oczytany, rowniez chodzi na grzyby w gumiakach :) tzn w jesieni, a teraz na ryby.

Gość Tłumacz na nasze
Ten topik obiega poziomem od innych, a ja wniosłem do niego na gumiakach trochę błota, którgo gdzie indziej pełno. Masz rację, masz rację. Wyszło niefajnie. Jeszcze raz przepraszam urażone osoby. [pisane przy akompaniamencie szlochającej rodziny:)]

ależ się robi interesująco:) akcja rozwija się jak w pewnym lekko muzycznym lekko tragidramatycznym filmie z Catherine Deneuve :) wszyscy są podejrzani:) ka-myka się nie obraziła za ostre ( tak odebrali inni, ka-myka niezbyt) słowa:) nie ma w zwyczaju doszukiwać się drugiego dna czy sensu w cudzych wypowiedziach, choć kiedyś miała ten odruch:) teraz uznaje, że to problem wyrażającego w tym, żeby wyslowić się tak, aby inni zrozumieli jego słowa - stąd te moje wytłumaczenia Tłumaczu :) a teraz odnośnie tematu topika, bo mnie naszło własnie; Piotrze - subtelna idealistka poszukiwana; to piękne, że takiej szukasz, tylko powiedz mi, ile w twoim dojrzałym zyciu codziennym jest subtelności i idealizmu? ile tych składników widujesz na co dzień u swoich znajomych? czy nie masz wymagań na poziomie równym moim, gdzie ja szukam ksieciunia na białym ośle koniecznie stojącego pod moim balkonem??? mi na przykład wydaje się, że jestem wręcz zbyt wielką idealistką, a jesli subtelność rozumiem jako pewną wrażliwość, to zbyt subtelną niekiedy nawet; jednak dzień powszedni, obowiązki, zobowiązania - sprawiają, że tego subtelnego idealizmu trudno jest się doszukać we mnie innym; żeby to dojrzano, muszę mieć spokój - nie tylko zewnętrzny; wtedy mogę się otworzyć, obnażyć; jak ty sobie ten subtelny idealizm wyobrażasz? jak on ma się przejawiać??? no i nich mi ktoś powie, jak mam usunąć ten cho-ny mail obok nicka, który raz mi się pokazuje raz nie:o jest to mail siecioznajomościowy,ale faktycznie tutaj wygląda jak mail do składania ofert:D aaaaa - jeszcze jedno :) w sumie nie wiem, czy do wszystkich skierowane czy do Piotra wyłącznie:) nie odbieraj mnie Piotrze niewłaściwie - pytania zadaję i zadawać będę, o ile coś mi będzie się \"tliło\" na myśli; Twoje odpowiedzi pozwolą mi posegregować to co wiem na pewne tematy, moje opinie czy wnioski, a przy okazji może wniosą coś istotnego dla tych zainteresowanych:)? kto wie:) pozdrawiam wszystkich:) p.s. Tłumaczu - nie uciekaj stąd:) jesteś równowagą dla wzniosłych lotów Piotra nad stepami; a wszędzie, nawet i tutaj równowaga jest bardzo istotna:)

W moim życiu (nie wiem dlaczego nazywanym dojrzałym) subtelności jest, nie licząc może muzyki, niewiele - i dlatego właśnie ta cecha jest pożądana w mej operacji poszukiwawczej. Idealizmu trochę jest, a jego przejawem jest np. poszukiwanie takowej niewiasty albo np. to, że studiuję to co lubię (choć to może świadczyć też o lenistwie). Potrafię też być cyniczny, ale to raczej w żartach. Na czym polega ten księciunio, którego szukasz, Ka-myka ? Mi wcale nie zależy na królewnie, bo inaczej nie zamieściłbym spisu tych wszystkich wad jakie dana istota żeńska mieć może :-) Jak ma się przejawiać taki \"subtelny idealizm\" owej damy ? Na pewno w kręgosłupie moralnym, prawym charakterze, odrzuceniu cynizmu i wyrachowania, życzliwym nastawieniu do świata, poczuciu sprawiedliwości...Natomiast owa subtelność to bogaty świat wewnętrznych refleksji i przeżyć oraz nastawienie bardziej na swoje własne przemyślenia i uczucia, niż na gonitwę za światem. Pozdrowienia !

Gość hehehe no nie mogę
kolego,w pierwszym poście podałeś mój dokładny charakteropis :D Z tym,że mam ambicje,nie palę papierosów i płaczliwa też nie jestem.Hehe :D

Odwrót poprzez stepy a Ty jeszcze szukasz? hmmm :P a ja juz liczylam na jakichs hapy end:):)

Gość dziekuje Autorze ja chcialam
tylko powiedziec ze bardzo milo mi sie z toba pisalo.dziekuje za dobre slowa i zainteresowanie mna nudziara. mam nadzieje ze spotkasz swoja wysniona idealistke i bedziesz szczesliwy.papa......

mój księciunio Piotrze:)? a napisałam kilka stron wcześniej - typ raczej mało realny:D a Twój opis subtelności wybranki, hmmmm:) kręgosłup moralny - rzecz względna dla każdego - bo każdy pojmuje inaczej; myślę, że do końca kształtuje się tak koło 40tki :) prawy charakter - znasz kogoś, kto przyznaje się do nieprawości? cynizm, wyrachowanie - niektórzy nazywają to praktycznym podejściem do życia i uznają za swoją wybitną zaletę; poczucie sprawiedliwości :) każdy odbiera je inaczej:) subtelnością nazywasz nastawienie na swoje uczucia i przemyślenia??? pachnie mi to trochę egocentryzmem; rozumiem jednak, że raczej miałeś na myśli po prostu rozwój duchowy a nie materialny :) myślę, że każda, najbardziej francowata i egoistyczna damska jednostka jest w stanie odnaleźć te wszystkie cechy w samej sobie:) będziesz miał ciężką pracę:) oddzielić ziarno od plew:) powodzenia:) pozdrawiam wszystkich:)

Cześć Ka-myka :-) Myślę, że wiem jak \" ddzielić ziarno od plew\". Nie znam ludzi, którzy często by podkreślali że są nieprawi - ale nic to. I tak można to zaobserwować. Cynizm i wyrachowanie - może rzeczywiście jest to bardziej praktyczne podejście do życia, ale tym samym niewiele ma to wspólnego z idealizmem, ale przede wszystkim - jak dla mnie - z kobiecością. Przecież niewiasta to ktoś, kto ma dość wrażliwe emocje, jest uczuciowa i wrażliwo, natomiast cynizm i wyrachowanie temu wszystkiemu przeczy. Dla mnie jakaś zimna i cyniczna manipulatorka i materialistka w ogóle nie jest kobieca. Być może kazdy nieco inaczej rozumie sprawiedliwość, ale chodzi mi o to, by znaleźć kogoś, kto będzie miał podobne na to spojrzenie. Subtelność - nastawienie na świat wewnętrzny, niekoniecznie tylko na samego siebie, bo przecie można być życzliwym dla innych i myśleć też i o innych. To co ja nazywam subtelnością jest bardzo bliskie tzw. introwertycznemu profilowi osobowości. Dziękuję za życzenia powodzenia.

Gość 567845
gh