Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzopanikara

Boję sie porodu

Polecane posty

Gość bardzopanikara

Nie jestem nawet jeszcze w ciąży a na samą myśl o porodzie i bólu jest mi słabo.Chcę mieć dziecko, bardzo tego pragnę ale poród mnie przeraża i paraliżuję...jest tu ktoś taki jak ja?

Gość bardzopanikara
nikt?

Gość bardzopanikara
czuje się samotna, nie ma z kim porozmawiać :(

Gość PaniKaczorek
jak zajdziesz w ciążę to nie będziesz już mogła doczekac się porodu :-)

Gość bardzopanikara
Mam zamiar niebawem starać sie o dziecko, chce tego bardzo jednak chyba nie zdecyduje sie na poród naturalny, myślę o cesarce.

Bedzie dobrze, na pewno nie jest to pieszczota ale pomysl ze kazdego kiedys ktos urodzil wiec nie moze byc chyba az tak zle co nie? A poza tym istnieja znieczulenia:D

Gość bardzopanikara
sama ciąża mnie nie przeraża, poród wydaje mi się koszmarem i rzeznią

Gość bardzopanikara
cesarka to chyb jedyne rosadne wyjsie

Gość wanta
no, a ja jestem w ciazy i jestem przerazona! nie wiem jak to wszystko bedzie ze mna. na pewno nie bede naturalnie rodzic, bo to obrzydliwe wedlug mnie. pozniej to krwawienie po porodzie.....aaaaaaaaaaaaaa!!!! nie wiem , chyba umre!

Gość bardzopanikara
i nacinanie krocza i wogóle jęki krzyki to takie zwierzęce :(

Gość bardzopanikara
up

Gość wanta
coś pęka, coś tną i zszuwanie na żywca- i jeszcze piguły mają wszystko w d...i tak naprawdę kobieta sama rodzi i godzinami się męczy...brrrrrrrrrr...

Gość bardzopanikara
mi poród kojarzy się z agonią :/

hehe, a później takie krocze trzeba wietrzyć i uważać, żeby nie zgniło (!!!!!!!). i taka rozkraczona kobieta godzinami wypycha to biedne dziecko- a czasem jakieś próżnociągi, kleszcze czy zgniatanie brzucha, by się wykluło. to nieludzkie!

Gość bardzopanikara
jestem dlatgo za cesarką, kto jeszcze?

Gość bardzopanikara
szkoda ze w polsce nie wykonują CC na życzenie

Gość ela która rodziła i przeżyła
jak dla was poród to abstrakcja to po co wam wogóle dzieci ciąża Poród idzie w parze( nieuniknione) nie rozumiem jak można o tym myśleć nie będąc jeszcze w ciąży jak będziesz to urodzisz gwarantuje ci jak masz kase na cesarke to płać bo za darmo ci nikt nie zrobi na żądanie

glowa do gory!!!!!!! :) ja jestem bardzo mlodziutka bo mam zaledwie nie cale 21 latek a mam za soba juz 2 porody :D:D:D mam juz 4 letnia corcie i synka ktory ma obecnie 14 miesiecy :) i naprawde nie ma sie czego bac corcie ur jak mialam nie cale 17 lat urodzilam ja bez znieczulen,po przez sama nature i szczerze to nie bolalo az tak jak tez sobie wyobrarzalam a sama 2 czesc porodu czyli rodzenie dziecka zajelo mi 10 min :D:D:D synek tez szast-prast i wyskoczyl w 15 min tez bez znieczulen i zbednych mankamentow medycznych :P nie ma sie czego bac STRACH MA TYLKO WIELKIE OCZY!!!!!!! pozdrowionka serdeczne :)

Gość a ja mam kolezanke
która jedno dziecko urodziła przy pomocy cesarki a drugie naturalnie i powiedziała ze juz nigdy wiecej cesarki!!!!! Strasznie długo dochodziła do siebie po cesarskim i wspomina to duzo gorzej niz naturalny poród. A pozatym nie histeryzujcie tak. Mam w pracy mnóstwo kolezanek które nieraz mi opowiadały jak wyglądały ich porody i nie robiły z tego jakiejs wielkiej tragedii. Jezeli poród jest normalny tzn bez jakis komplikacji to da sie to przezyc. Wkoncu kobiety na całym swiecie rodza dzieci. Zreszta teraz jest tyle metod łagodzenia bólu: mozna sie zdecydowac na znieczulenie, poród w wodzie itp. Podejscie lekarzy i połoznych tez wcale nie jest takie złe, chyba ze trafi sie na jakiegos potwora. Na tyle znajomych które mi opowiadały o porodach zadna nie narzekała na personel a wrecz przeciwnie, bardzo sobie chwaliły opieke połoznych i lekarzy i ich podejscie do rodzącej i wcale nie rodziły w jakis prywatnych klinikach tylko w normalnych szpitalach. Jeszcze raz powtarzam nie histeryzujcie!!!!!!

Gość kotkaaaaala
Tak tylko każdy poród jest inny ty rdziłaś koleżanko ( z góry) 15 min a niektóre kobity rodza po kilkanaście/kilkadziesiąt godzin, ja tam wolę nie ryzykować więc i tez biore cesarkę.