Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to jest ok

CZY TO ZDANIE JEST POPRAWNE?

Polecane posty

Gość czy to jest ok

cause i haven't received massage with address this comany yet.

Gość ksieciunio26
nie jest poprawne

Gość czy to jest ok
ksieciunio, a wiec mozesz mi powiedziec jak bedzie poprawnie?

Gość czy to jest ok
?

Gość ksieciunio26
moge

Gość a to zdanie ma sens
twoim celem powinno byc wybieranie mi serka spod napletka,następnie powinnas go delikatnie rozgniatac i rozgrzewac w paluszkach,poczym patrzac mi porzadliwie prosto w oczy powinnaś wąchac go namiętnie...

Gość czy to jest ok
wiec prosze, ksieciunio ;)

Wiesz, z tą poprawnością to jest tak, że jak byłam w UK to rodowity Brytyjczyk mówił: Does Kasia sleeping still? I nikt nie zwrócił uwagi, że zdanie totalnie do bani.

Gość ksieciunio26
smarkula sorry ale to tak jak Polacy mowia: poszli my pic. napisac tak raczej nie wypada

Gość czy to jest ok
ale ja nie chce tak napsiac rozmawiam z baba z agencji przyjechalam na 3 miesiace do pracy moj angielski jest sredni musze do niej zadzownic i nie chce pierdolnac bzdury :P

Owszem, napisać nie wypada, ale jak dziewczyna (kierowniczka działu!) pisze swoje imię Charleene, a później Sharleene, a jeszcze później Charlen to ręce opadają. Pytaliśmy się jej mamy jak to się powinno pisać. Odpowiedź: "Whatever!" A my się przejmujemy takimi szczegółami jak gramatyka języka obcego.

Gość sajmon lee
because I haven't received any message with the address of this company yet

Gość ksieciunio26
smarkula - co dobrze o nas swiadczy. moim zdaniem lepiej przejmowac dobre niz zle nawyki. Polacy gora :P

czy to jest ok - powiedz tak, żeby było zrozumiale. Im dłużej będziesz się zastanawiać nad gramatyką, tym dłużej zajmie Ci sklecenie zdania i będziesz po prostu olany, bo nikt nie będzie czekać aż się wysłowisz. A nie masz powodów do kompleksów, bo na pewno po angielsku mówisz lepiej, niż Twój przyszły pracodawca po polsku ;) A no i im krótsze zdania tym lepiej, czyli powiedz np: I haven't received the address of company.

Gość ksieciunio26
jak dzwonisz to mozesz pierdolic bzdury myslalem ze chcesz napisac list urzedowy. sajmon lee dobrze napisal ale nie przejmuj sie. liczy sie to zeby sie dogadac w mowie codziennej. co innego spotkania biznesowe tam wypada mowic elegancko nara ide rozpoczac weekend :D

Gość ksieciunio26
kocham Was i kocham caly swiat - week& :) polska gola jedziemy z chorwacja dzisiaj caly gdansk kibicuje a potem impreza na plazy :) heja ho