Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlaKobietaP

Musze to napisac

Polecane posty

Chr dziekuje az rade:) Dokladnie moze i ja mu powiem, ze teraz idziemy do moich znajomych. Ale jak sobie przypominam to zawsze gdy nie chcialam isc byla klutnia.I jeszcze gral mi na emocjach i mowil , ze jest ze mna a chodzi jakby byl kawalerem;/;/Na co ja mu zawsze ze jak nie mam ja ochoty to on moze isc lub zostac i awsze ten sam schemat.

I tak mnie tu nikt nie zna wiec moge dodatkowo powiedziec, ze nie wiem czy przypadiem nie jestem w ciazy i tez dlatego to straznie przezywam:(:(

Cholera... A on wie o Twoich podejrzeniach co do ciąży?

Nic mu nie mowilam, sama nie jestem pewna, kochalismy sie pare razy bez zabezpieczenia i teraz czekam na okres:(:(

Aha... Nic nie powiem, bo nie chcę Cię jeszcze bardziej denerwować...

Nie o to chodzi, żeby teraz mówić, a nie mówiłam... Ale kuźwa, jak tak można... Tak byłaś jego pewna? Nie wiem, chcesz tego dziecka? To jednak jest przejaw trochę niedojrzałości, u was obojga...

Kocham go, ufam mu. Te pare razy wyszly tak glupio ze masakra i zaluje ze bez zabezpieczenia ale stalo sie.

Gość Chr
Dużo ludzi lubi grać na poczuciu winy. Niektórzy osiągają w ten sposób wymierne korzyści, inni zaś robią to tylko po to, by się dowartościować. Spróbuj się domyśleć, czego on się spodziewał? Niemal napewno spodziewał się odpowiedzi w stylu "nie, ja cię przepraszam, oczywiście, już to odwołuję i z tobą idę"... czyli poprostu wykorzystał to, co do niego czujesz. Zastanów się, jaki on będzie za 5, 10 lat? Jaki będzie w stosunku do Ciebie i ew. dzieci? Czy będzie umiał o was zadbać, zapewnić poczucie bezpieczeństwa? Odnosząc się do ciąży... czy nie było możliwości, żeby dowiedział się on od kogoś o Twoich przypuszczeniach? Czy nie szuka teraz ucieczki od odpowiedzialności? Przeanalizuj też postać waszej relacji wraz z upływem czasu. Czy zrobiłby to kiedyś? Jeśli nie, oznaczać to może, że poprostu znudził się Tobą, i jak to już było wiele razy powiedziane, szuka teraz powodu do zerwania relacji. Przypominam o tym, o czym wspomniałem wcześniej - nie postępuj dokładnie według tego, co mówię, gdyż nie wiem, na czym dokładnie polega sytuacja, a ponadto nie jestem psychologiem, który mógłby udzielać profesjonalnych porad. Pozdrawiam!

Chr narazie to sa tylko moje domysly i nikomu o tym nie mowilam bo okres moze nadejsc lada dzien. I masz racje zdenerwowalo mnie to jego granie na uczuciach , on mysli, ze skoro on tak powie to tak ma byc i sie bardzo zdziwil jak powiedzialam nie.

Chr Poważnie? A wstawiasz teksty jak z podręcznika do psychologii:-) Bardzo trafne zresztą:-)Moim zdaniem przynajmniej:-)

Ale ja mu nie wejde na głowe, mam nadzieje, ze nie jestem w ciazy. A skoro on ze mna zerwal przez taka głupote to ja sie pierwsza nie odezwe.

Gość Chr
Nie są to teksty z podręcznika do psychologii, posługuję się własnym doświadczeniem, które może być (i jest) zawodne. Dziękuję za opinie! On tak chce - tak ma być. Jest to postawa osoby o mentalności dziecka. Dziecka, którego nie obchodzą inni, które patrzy tylko na siebie. Nie stara się zrozumieć innych, nie cechuje go empatia. Czy ktoś taki może zadbać o swoją żonę i dzieci, które najprawdopodobniej myślą dokładnie tak samo, jak on?

Z tym podręcznikiem to zażartowałam, bo tak ładnie się wyrażasz, co nie jest tutaj często spotykane. A może zrób test i miej pewność? Ja na Twoim miejscu bym nie wytrzymała... A Ty chyba spokojna jesteś dość...

Gość Chr
W takiej sytuacji nie wydaje się dobrym pomysłem prosić go o wybaczenie i zgodzić się na jego warunki. Prowadziłoby to do błędnego koła, zobaczyłby on, że zawsze może Tobą manipulować tak, byś zrobiła coś wbrew swojej woli, a Tobie byłoby jeszcze trudniej odmówić. Nie Ty jesteś winna, tylko on, i to on powinien wyjść teraz z inicjatywą. Jeśli zależy mu na Tobie, zrozumie swój błąd, przeprosi i więcej tego nie zrobi.

Gość Chr
Ja w każdym razie muszę już wyłączyć komputer. Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam i powodzenia!

a to że zrozumie swoj błąd-to są tylko przypuszczenia niestety...a im bardziej będzie się prosić tym bardziej odległe...no kto jeszcze podyskutuje..hmmm? :)

Test zrobie za dwa dni zeby miec pewnosc, moze jeszcze sie okres zjawi. A ze spokojem to teraz sie uspokojilam, jak pn mi powiedzial, ze mam isc to myslalam , ze z siebie wyjde. Chr dokladnie skoro mnie kocha to on wyjdzie z inicjatywa ja tego nie zrobie bo jak mu pokaze , ze jestem slaba to zawsze to ja bede musiala przepraszac.

Ale może nie tyle prosić go o wybaczenie ile o szczerą rozmowę... Ja bym nie czekała, aż się domyli, tylko szczerze powiedziała o co chodzi i niech to on przeprasza...

Chęć wyjaśnienia sprawy z ukochaną osobą nie jest kwestią słabości... Ja w związku często wyciągam pierwsza rękę, bo nie mogę znieść myśli, że coś między nami mogłoby być nie tak dłużej niż dwie godziny...

Poowiem mu ale jak bede na 100% jeszcze licze, ze moze do 2-3 dni dstane okres bo mam takie dziwne nieregularne.Jak mu teraz powiem i to sie okaze falszywym alarmem to on sobie pomysli, ze specjalnie to zrobilam.