Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

spowiedz/

Polecane posty

zaraz mnei cos trafi;/ kloce sie wlansie z takimi jedbnym debilem i nie mgoe mu przegadac;/ wmawia mi ze moze sie sam spowiadac w domu i to to samo jakby poszedl do ksiedz;a/ orzeciez w naszej wierze nie wolno sie spowiadac przed samym soba tylko robi sie rachunek sumienia i idzie sie do ksiedza;/ wiec co on mowi;/ ja ma racje;]?

Gość makabraaaa
Polska język trudna język, co?:(

nie nie tylko pisałam szybko:)

to dziwne, ja też piszę dość szybko, ale jakoś starcza mi czasu na zachowanie zasad ortografii i używanie znaków interpunkcyjnych.

dobrze zadałam tu inne pytanie:) to nie jest topic o tym czy robie błędy ortograficzne cyz ich nie robie i dlaczego :)

a po za tym bylam zdenerwowana:)

TEORETYCZNIE Ty, ale moim zdaniem większą wartość będzie miała spowiedź, którą bym powierzyła podczas modlitwy Bogu i szczerze żałowała, niż poszła do konfesjonału, wyrecytowała księdzu (a i wszystkiego bym mu nie powiedziała) i wyklepała modlitwę. Z musu :O

Gość W katolicyzmie
to się chyba wzięło z tego fragmentu Pisma Św. do apostołów, coś w stylu: idzcie i wysłuchujcie grzechów, którym odpuścicie są im odpuszczone, a którym zatrzymacie są im zatrzymane.

no tak ale chodzilo mi wlasnie o czysto teoretycznie:) bo szlak mnie trafial jak mowil ze jestem pusta:) jak dobrze wiedzialam co mowie:)

ja uwazam ze spowiedz u ksiedza jest bez sensu 1) czy on musi byc lacznikiem miedzy bogiem a \"normalnymi\" ludzmi? z tego co wiem bog moze nas sam wysluchac i nie potrzebuje do tego pomocy ksiedza 2) wiekszosc ksiezy powiada na odwal. przykladem jest dawanie tej samej pokuty wszystkim spowiednikom. 3) w niektorych wyznaniach ludzie spowiadaja sie przed samym soba. czy jest to zle? nie sadze...ludzie przynajmniej sa szczerzy, a czy katolicy wyspowiadaja sie ze wszystkich swoich grzechow? watpie, ja gdy jeszcze chodzilam do spowiedzi nigdy tego nie robilam.

wiem ze w jakijes wierzee jest tak ze spowiadaja sie przed samym soba:) muzulmanizm ? hm ale moge sie mylic

no tak:) ale nie chodzi o to czy to ma sens czy nie:) tylko czy tak jest rozumiecie:) czysto teoretycznie:)

Gość idiooooooci
nie chodzi dziewczynie jak by bylo lepiej, tylko jak jest prawidlowo, a wedlug wiary katolickiej, kosciola katolickiego, dumamyyyyy na spowiedz do ksiedza, tak dziewczyno masz racje, trzeba isc do ksiedza i wysowiadac sie, a zeby byla spowiedz wazna, ;P zdało by sie zalowac za grzechy, odprawic pokute, a wczesniej zrobic sobie ten rachunek sumienia, ale jak by nie bylo, wazna spowiedz to ta u ksiedza, nara matołyyyyyyyyy:classic_cool:

idiocii-> dziekuje;p