Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciezarowka

Przyszle mamy ! - zapraszam na pogaduszki

Polecane posty

Witam przyszle mamusie :) Ja spodziewam się synka jestem w 20 tc :) Zapraszam na pogaduszki o urokachi wadach bycia w ciazy

czesc, ja dzisiaj dopiero po test jade, wiec jeszcze nie wiem, czy jestem przyszla mama :-P mam synka, skonczyl wlasnie 2 latka. I przydaloby sie rodzenstwo :-) A ty kogo urodzisz??? I jak czujesz sie w ciazy???

Gość Martenka84
Witam.Ja jestem juz w 30tyg. ciazy.

Witam ! Chlopca :) tak jak ja marzyłam bo mąz chcial córeczke :). Ale oczywiscie się cieszy. Ciaze znosze znosnie :P Pierwsze 3 miesiace to glownie wymioty, teraz juz tylko zachcianki :) odpycha mnie od zoltego sera strasznie. duzo spie. Ale jestem meeeega szczesliwa. Trzymam za ciebie kciuki. :) a objawy masz jakies ?

Gość Martenka84
Ogolnie czuje sie dobrze.Chociaz na poczatku ciazy od 6-7 tydz. mialam problemy.Palmienia i krwawienia, dostalam leki na podtrzymanie i od tego czasu siedze w domu jestem na zwolnieniu.powoli zaczynam miec problemy z chodzeniem.Jest mi coraz ciezej.Ja bede miala dziewczynke, chociaz wszyscy mowili ze wygladam jak na chlopaka, a tu niespodzianka.Niemoge juz sie doczekac kiedy corcia bedzie przy mnie.

ja tez juz sie nie moge doczekac :) U mnie od poczatku wszystko bylo ok, tyle ze staralismy sie prawie pol roku. A juz wiesz jak nazwiesz coreczke? :)

Gość Martenka84
Tak juz mam wybrane imie- Martyna.Jak miałby byc chlopiec - Marcel.Mysle ze tu juz sie nic nie zmieni.

Bardzo ładne :) JA chcialam dziewczynke Zuzanna albo Hanna, ale ze jest chłopiec to zdania sa baaaardzo podzielone :)

Gość Martenka84
Tez ładne dla dziewczynki.Jak ja sie dowiedzialam o ciazy to od razu wiedziałam jak dam na imie.I zdania niezmienie.A ty jak sie czujesz?

JA ogolnie czuje sie dobrze :). Brzuszek rosnie i to mnie bardzo cieszy, duzo jem z czego nie cieszy sie moj maz bo to on mi przyrzadza te posilki (hihi wykorzystuje bidulka :) ) siostra mi pomaga, ma miesieczne blizniaki wiec jest na bierzaco w temacie ciazy i ogolnie jestem szczesliwa :) Piersi troszke dokuczaja bo bola. A z tym imieniem to wiesz ja tez od poczatku niby widzialam jakie dam ale zaraz ktos inny da pomysl innego imienia i w sumie nie moge sie zdecydowac :) a wyprawka juz pewnie zakupiona u Ciebie?

Gość Martenka84
Tak naprawde jeszcze nic niemam dla małej.Mam zrobiona liste rzeczy do kupienia tylko tyle.Ale juz musze sie zbierac i zaczac kupowac zeby zdarzyc.Mam siostre ktora ma 2 letnia coreczke i ma pelno rzeczy po niej.Wiec ostanio patrzylysmy i odlozwyla juz mi rzeczy dla malej.Łózeczka nie kupuje bo mam od siostry, musze dokupic materacyk i posciel.Zastanawiam sie nad kupnem wozka, czy nowy czy uzywany.Cieszy mnie to ze rodze na wiosne, bedzie ciepło.A termin mam na 10 kwietnia.

Ja wozek musze kupic nowy, z czego w sumie ubolewam bo uzywany w dobrym stanie jest moim zdaniem lepszy, tanszy to napewno :) Moj maz szaleje juz z ubrankami, choc ja mam glowe na karku i troszke ochladzam jego zapal, bo rodze pod koniec maja lub na poczatku czerwca. Ostatnio nawet chcial kolejke kupic :) oj ci faceci :) Łozeczko juz mam bo wlasnie po kuzynce zostalo no i jeszcze poki moge chce sie zabrac za malowanie pokoju dla malenstwa :)

Gość Martenka84
U mnie sytuacja wyglada torszke inaczej.Bo ja moja corcie bede wychowywała sama.Rozstalam sie z ojcem dziecka.Wiec wszystko jest na mojej glowie.

Gość Martenka84
Martynka to jest najpiekniejsza rzecz ktora mnie w zyciu spotkala, ze bede mama.To ze bede samotna mama, tak sie uklada w zyciu.

Masz absolutna racje. Rodzina napewno Cie bedzie wspierac w byciu mamusia. Pomoga. A co do mezczyzny wiesz nigdy nic nie wiadomo :) a moze akurat kiedys spotkasz jeszcze mezczyzne swojego zycia, ktory zaopiekuje sie toba i Martynka :) ?

Gość Sztorm
Witam To ja tez sie dolaczę do pogaduszek-czyli czerwiec 2009. Druga ciaza moja pierwsza cora ma juz 9 lat, bardzo chcaialam miec duza roznice..i udalo sie-przyszedl ten czas.. Raz w zyciu czlowiek sie cieszy ,ze brzuszek rosnie..takie to wzruszajace- a w srodku na razie maly "fikolek"-dowiem sie dopiero w przyszlym tygodniu kto mnie tak kopie od srodka)) Co do ubranek to kolekcjonuje-choc nie nowe ale juz teraz mam do tego inne podejscie niz do pierwszego dziecka -tydzien i wyrasta. Pozdr z gor

Witam przyszlą mame :) Ja nie dawno dowiedzialam sie o tym ze nosze malego mezczyzne :) Imiona juz masz wymyslone? :) i jak sie czujesz w ciazy? Moja siostra rowniez jest odemnie starsza o 9 lat :) wiec przez pewien czas mialam luzz bo pokoj wolny :P

Gość Sztorm
Jak sie czuje ogolnie super - mam a wlasciewie juz mialam okropne swedzenia w ciazy cale ciala , nawet szpital zaliczylam w swieta-ale juz po malu przechodzi. Zawsze chcialam duza roznice miedzy dziecmi moja najstarsza siostra tez jest odemnie 9 lat mlodsza i wiem ,ze tak jest dobrze za to moja najmlodsza siostra 20 lat roznicy miedzy nami swietnie bawi sie z moja cora jak ma okazje 6 lat roznicy. Patrzylam to z perspektywy czasu dla nas dla rodzicow jak nam bedzie prosciej - wydatki , paraca ciezko bylo sie zdecydowac-starsza teraz peno bedzie chciala pomoc. Mi sie wydaja ,ze w wychowaniu dzieci jest radosc i jak zostana wychowane a nie wiek...choc zawsze miedzy nimi bedzie przepasc przynajmniej do czasu jak oboje bede mieli swoje dzieci. Ja czekam na slowa cora syn- tak naprawde nie ma to znaczenia -oby tylko zdrowe ..... Pozdrowionka

Ja to samo uwazam. Dla mnie to w sumie bylo bez znaczenia jaka płec. Oby bylo zdrowe. Powiem Ci ze to moje 1 dziecko (choc niezaleznie od tego ktore by to bylo) nboje sie zeby bylo zdrowe, zeby porod przeszedl bez komplikacji i ogolnie boje sie porodu. a co do tego wieku. Uwazam ze lepsza jest duza roznica wieku. Bo gdy jest mala to rodzenstwo sie nie lubi wiadomo rywalizacja o pokoj ciuchy itp. zawsze moje kolezanki mowily a nie nawidze tego swojego brata/siostry. A ja nigdy nie moglam tak powiedziec. No i mam teraz wzor do nasladowania bo siostra skonczyla weterynarie wiec ja poszlam w jej slady studiowana. Pozdrawiam. I odzywaj sie od czasu do czasu jak tam u Ciebie :)

Gość Sztorm
Ciezaroweczka na kiedy masz termin.? Przy pierwszym wszystko jest takie nie odkryte, inne doswadczenie, niie wiadomo jak to bedzie mimo porad ksiazkowych , kolezanek a;e to nie to samo jak samemu sie przezywa-jest cudnie .Nie wazne ile ma dziecko lat zawsze mala kruszynka i ta najwazniejsza!!!

Termin mam na okolo 2 czerwca ale pewnie urodze pod koniec maja :) co tam u Ciebie jak leci ? :)

Gość elusialew1
a ja mam na wrzesien :) jestem na poczatku ciazy bardzo zla, glodna rano pozniej nie moge patrzec na jedzenie z zatwardzeniem ale znalazlam sposob ( troche kapusty kiszonej i szklanka wody gazowanej do godziny przeczyszczenie he) mam nadzieje ze mi to nie zaszkodzi . a do tego chce tylko spac i spokoju w nocy ciagle sie budze i czuwam bez sensu ale tak jest o wyjsciach na siusiu w nocy juz nie wspomnie :)

Gość szczęśliwa mama maleństwa
założyłam wprawdzie na ten temat topik, ale zapytam również Was, skoro już tu jesteśmy w tak doborowym gronie mamusiek :) Czy orientujecie się może, który tydzień ciązy jest najbardziej dycydujący dla rozwoju i zdrowia dziecka, a tym samym w którym trzeba najbardziej uważać, żeby coś nie było nie tak? Wiem, że sa takie dwa tygodnie, bo kiedyś lekarz mi wspomniał, ale nie pamiętam, które to pytam, bo niedawno się dowiedziałam, że jestem w ciąży i nagle podświadomie zaczęłam analizować, co robiłam w tym pierwszym okresie, kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem juz mamą - i pojawił się wyskok na jeden dzień na narty, była jakaś impreza i winko. Martwię się, czy nieświadomie nie zaszkodziłam tym mojemu maleństwu

Gość elusialew1
pomysl sobie o tym co teraz robisz i jak sie zachowujesz a nie o tym co bylo a po 2 to ile na swiecie jest kobiet co pija i pala i co jeszcze... robia w ciazy masa takich kobiet jest :) wiec nie przejmuj sie tymi pierwszymi tygodniami a najwazniejsze sa od 4 tyg bo zaczyna powoli w 6 serce bic pluca itd poczytaj sobie na stronie www.ebrzuszek.pl tam u gory jest taka zakladka tydzien po tygodniu ciaza i zd jecia zajebisty artukul warto poczytac:) a w ktorym jestes miesiacu czy tygodniu ?

Witam przyszłe mamuśki! Mnie poród chyba \"dopadnie \" najszybciej bo jestem w 35tc. Dokładny termin to 20 marzec- już nie mogę się doczekać! To moje drugie dziecko - syn ma 22 miesiące - ale przeżycia związane z ciążą i porodem mam podobne! Jedno tylko się zmieniło poród nie jest już wielką niewiadomą więc trochę się boję>