Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lionne

Odra bywa smiertelna

Polecane posty

Niedaleko miejscowosci w ktorej mieszkam zmarla 12-letnia dziewczynka chorujaca na odre... dzieci z jej szkoly, ktore wczesniej nie byly szczepione dostaly szczepionke. Pisze to, bo czesto spotykam sie tu na forum ze stwierdzeniem ze odra, swinka i rozyczka to niewinne, niegrozne choroby wieku dzieciecego, ktore lepiej przechorowac. To jednak nie jest do konca prawda... Chcialabym przypomniec o tym mamom, szczegolnie zagorzalym przeciwniczkom szczepien, tak zeby decyzje o tym czy szczepic czy nie, podjely w pelni swiadomie. Pozdrawiam

Wcale nie jest powiedziane,że to są choroby wieku dziecięcego.Ja różyczkę przechodzilam mając 28 lat.Pierwsze pytanie jakie zadal mi lekarz to czy nie jestem w ciąży.Nie bylam,ale jest to choroba szczególnie niebezpieczna dla kobiet w ciązy.

Gość gerenda
fakty interesują a nie ploty

Gość gerenda
mając odre można miec sepse jednocześnie ......nie ma takiej opcji by na odre umierać czy ospe ,różyczke itd

skoro informacje podawana w wydaniu glownym wieczornego dziennika uwazasz za plote to trudno...

Gość ojoejojeoj
na odrę nie, ale na powikłania po niej i owszem po coś chyba ludzie wymyślili szczepionki i chyba nie tylko po to, żeby nabijać kabzę koncernom farmaceutycnym

odra nie powoduje sepsy gdyz jest infekcja wirusowa nie bakteryjna

ostatnio w Polsce 4 latek zmarł na ospe. miał powiklania a szpitale odmówily mu pomocy no i dziecko zmarło. przy naszej słuzbie zdrowia to kazda choroba jest smiertelna :-/

odra zawsze była groźną chorobą, ale kiedyś na nią nie szczepiono, wszyscy chorowaliśmy, i wszyscy żyjeny ;) nie jest bardziej niebezpieczna niż grypa, dla ścisłości

Gość lejilka
Czas zamknąć sie w domu i rozpaczać ....taka nasza dola dzieci nam na katar poumierają niedługo :(

Gość poczytajcie sobie
to naprawdę nie żarty. http://www.szczepienia.pl/szczepienia/236,Odra__świnka__różyczka.html Kto nie chce szczpić niech nie szczepi mam nadzieję, że kiedyś nie będzie tej decyzji żałował. Po coś szczepionki jdnak wymyślono, na pewno nie dla zabawy.