Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nastolatki

antykoncepcja nastolatki-

Polecane posty

Gość mama nastolatki

Moja nastoletnia cóka myśli o współzyciu z chłopcem..jako matka i jej przyjaciółka zaproponowałam jej ze pojde z nia do gina..Dziwnie sie teraz czuje, sama nie wiem czy dobrze postapie jak ja tam zaprowadze.Moje dziecko w tym roku skończy 16 lat..Myśli od pewnego czasu o sexie na poważnie.Wiem ze musze jej jakos doradzic , pomoc aby nie zbładziła..ale żle sie z tym czuje..Moze tabletki anty to zły pomysł ?..sama nie wiem?..Dziwne myśli kołacza sie mi po głowie..Jak Wy poradzilibyscie sobie z takim problemem?

Gość RAAAAGDOLLL
W tym wieku to ona może sobie w Tibię pograć co najwyżej.

Gość mama nastolatki
Pisze powaznie..to nie sa rzeczy do zartow..to tez dla mnie cios, bo sama zaczełam współzyc majac prawie 20 lat..Ale tzkie zycie..teraz dziewczynki szybciej dojrzewaja:-(

Gość RAAAAGDOLLL
Z dupy jej wybij. Serio chcesz, żeby twoja córka sypiała z jakimś gimbusem, który też żyje na garnuszku swojej matki? To ma być facet dla twojej córki?

Gość polecam inne buty
kochana - nie ma czego córce odradza czy zakazywać bo i tak będzie uprawiać seks, taka prawda ze to pokolenie nie ma juz zadnych hamuców moralnych.NIe idz z nią do gina-bo tylko ją zawstydzisz tylko umów ją na wizytę z dobrym ginem.Nie wypytuj jej a będzie ci sama mówić o tym:)

Gość mama nastolatki
Posłuchaj mnie człowieku..to rozsadna dziewczynka ale juz podobno dojrzała do sexu..ciesze sie ze mi o tym powiedziała a nie szuka pomocy u obcych lub kole zanek z klasy..To mnie boli i to bardzo..ale co ja moge?..Nie upilnuje jej, a pomoc musze:-(

Gość Rggl
To ogarnij jej chociaz normalnego partnera, a nie gimbusa.

Gość patirati
Moja mama jak ze mna rozmawiala kiedys o seksie mialam wtedy 17 lat i chlopaka troszke starszego to odrzau powiedziala, ze ona nie ma mi co zabraniac bo i tak zrobie co zechce i zebym sie zabezpieczala jak juz bede pewna , ze to ten. Bylam jej bardzo wdzieczna ze ta szczerosc:)

Gość haaaaaaaha
ja tez powiedzialam mamie jaka mialam 17 lat bo wtedy zaczelam i duzo mi pomogla

Gość mama nastolatki
A mozecie mi cos doradzic w tej kwestii zabespieczenia, co wybrałyscie i jakie były skutki uboczne?Ide z nia do gina ale musze wczesniej i tak cos z nia ustalic i przemyslec:-(

Gość mama nastolatki
Rgg mam pytanko..czy Tobie rodzice wybierali partnera do sexu?

Gość patirati
Ja bralam tabletki anty i przez jakies ponad pół roku bylo spoko, a potem zaczelam wymiotowac, okazalo sie ze na zołądek dzialaly i musialam zrobic przerwe.

Gość Domingo89
stosowanie antykoncepcji hormonalnej w wieku 16 lat to glupota... Sama bralam (ze wzgledu na tradzik ) ale jak sie dowiedzialam ile to szkody to stw ze mam to gdzies;p nie bede sie trula... Poza tym wiek 16 lat i seks? Porazka. Ja mam 20 chlopaka od 2och lat i jeszcze do niczego nie doszlo Nieupilnujesz jej ale mozesz jej wytlumaczc. Skoro niby jest taka madra a w wieku 16 lat chce wspołżyc. Potem zmieni faceta, bedzie nast, nast i nast;/ Tak to jest jak sie zaczyna wczesnie (aczkolwiek nie zawsze). Najlepiej jak uzyje prezerwatywy i tyle tez dobre zabezpieczenie ( o ile ten chlopak umie zakladac;/) A tak na marginesie ile sa razem? Ile ten chlopak ma lat?

Gość Nie wybierali
Ale musiałbym być skrajnie zdesperowany, żeby to robić z 16latką. W sumie ok im młodsza tym niby lepsza...ale 16letni koleś? gnojek, który w razie ciąży nawet na alimenty by nie miał, bo kradnie mamie drobne z zakupów na piwo.

Gość Domingo89
a tak na marginesie nie wyobrazam sobie z mama gadac o seksie;D Nawet nie wiem czy ona aprobuje seks przed slubem. Jesli z moim skarbem dochodzi do jakichs delikatnych zblizen to zawsze pokryjomu hihihi:D Niby mamy 20lat ale oficjalnie to dopiero po slubie;p

Gość ser mozarella
na poczatek sprobuj jej odradzic sex. 16 lat to jeszcze przeciez dziecko. nic dobrego z tego nie wyniknie. moze zasugeruj jej ze sa inne metody zaspokajania sie jak np. seks oralny. a jesli sie nie uda to mysle ze moglabys jej kupic tabletki, takie jak np. harmonet to bardzo lekki srodek ,zawiera minimalna dawke hormonow. oczywiscie lekarz ma tu pewnie wiecej do powiedzenia niz my wszyscy tu razem wzieci. no i do tego prezerwatywy obowiazkowo.

Gość tez taka co współzyła
witaj! gratuluje Ci! widac ze Twoja córka to Twoja przyjaciółka, ja swojej mamie tez o wszystkim mówiłam ale ona mi nie doradzała. niestety musze powiedziec ci ze nie ma dla 16 letniej dziewczyny doskonałego srodka antykoncepcyjnego. spirala z oczywistego wzgledu odpada, prezerwatywa nie zawsze skuteczna, zostaj atabsy anty. ja brałam je 10 lat. dzis jestem mezatką i kiedy odstawiłam je po tylu latach okaqzało sie ze nie mam normalnego okresu. pragne miec dziecko niestety nie udaje mi sie zajsc w ciąze. musze sie leczyc. co prawda tabletki 10 lat temu nie były tak dobre jak te dzisiejsze ale dzis tez nie ma doskonałych... a wybór musisz pozostawic córce, dobry gin powie jej o zaletach i wadach kazdego zabezpieczenia, a ona musi byc gotowa podjąc odpowiednia decyzje. pozdrawiam

16 lat? W średniowieczu młodsze od niej były już matkami :P Pozwól jej na to...wiesz + środki ostrożności i takie tam... Po jakimś czasie minie jej ochota na to...

Gość Domingo89
no wlasnie kobitki sie nażrą tych hormonów a potem płaczą, że dzieci nie mogą mieć. Nikomu źle nie życzę, no ale trzeba myśleć;) Ja osobiście chcę mieć ze swoim facetem swoje dlatego jesli sie zdecydujemy to prezerwatywa;p Sadze ze dobrze zalozona daje duzym poziom zabezpieczenia, w razie czego zawsze mozna wziac 48 po. No ale mam nadzieje ze to sie nie zfdarzy:D

Gość gsdgsjdkggdsgidsgh
"Z d**y jej wybij. Serio chcesz, żeby twoja córka sypiała z jakimś gimbusem, który też żyje na garnuszku swojej matki? To ma być facet dla twojej córki?" no nie lepiej żeby matka została alfonsem własnej córki i nastręczyła jej jakiegoś 30-letniego sponsora czy wy kurwa czytacie co piszecie? to są równolatkowie - normalna sytuacja. osobiście nie pochwalam tak tak wczesnego współżycia, ale pochwalać to sobie można, oni i tak to zrobią - więc lepiej żeby sie zaezpieczyli. na miejscu matki staralabym się córkę tak uświadomić, żeby to co chce zrobić zrobiła bo naprawdę tego chce i to właśnie z tym kolesiem a te co pierdolą o Tibii i zakazywaniu to się najszybciej budzą z ręką w nocniku i z wnukiem na utrzymaniu.

Gość mama nastolatki
Dziekuje za wszystkie opinie i rady..Postanowiłam raz jescze z nia o tym porozmawiac i moze dam jej do poczytytania Wasze opinie..moze cos sobie przemysli..Zabraniac jej niczego nie moge, bo to jej zycie i jej wybor..Dobrej nocki :-)

Gość symphonia
Oczywiscie jej wybor;) Ale konsekwencje tego jej samodzielnego doroslego wyboru rowniez mozesz poczuc;)

Gość mama nastolatki
gsdg..mądrze piszesz..dziekuje za zrozumienie:-(

Gość mama nastolatki
wiem Symfonia i dlatego z nia rozmawiam o tym i staram sie ustrzac przed złem..ale co ja moge..tak szczerze?Boli to mnie ale ciesze sie ze do mnie sie zwrocila o rade..

Gość symphonia
ja nie wiem co sie z tym dzieciakami porobilo:) sama bede mama pewno za jakies pare lat i az sie boje;) Wiec zycze ci wytrwalosci:D