Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marchewke hihi *

OD dzis dieta marchewkowa

Polecane posty

Gość marchewke hihi *

kto chce sie przylaczyc do diety marchewkowej przez tydzien same marchewki i tylko czerwona herbatka kto chce sie przylaczyc ? zawsze w kilka osob razniej zapraszam ! :*:*:*

Nie wróżę Ci długotrwałych sukcesów. Marchewka ma bardzo wysoki indeks glikemiczny, czyli dostarcza Ci bardzo dużo glukozy. Jedząc sporo marchewki, a nie mając bardzo intensywnego wysiłku fizycznego (więcej marchewki mogą jeść sportowcy po intensywnym treningu), dostarczysz energię, której organizm nie spożytkuje, więc nie schudniesz. Poza tym zaburzysz sobie gospodarkę insulinową - może przez tydzień jeszcze nie, choć pewności nie mam - duża podaż glukozy powoduje duży wyrzut insuliny dla jej "spalenia", po czym szybko zrobisz się głodna, dostarczysz znowu dużej ilości glukozy, i tak w kółko Macieju.

Gość dojka dona
nomina ))) to co jeść żeby schudnac ja musze 15 kg schudnac , waga teraz 70

Gość marchewke hihi *
to co jak sie marchewke przez tydzien tylko wcina to sie nie schudnie? ja chytalam i niby pomaga. Niewiem co teraz zrobic hihi.

Gość marchewke hihi *
prosze nich ktos da mi spis jakiejs dobrej diety ! proooosze ! bardzo ! pomoooocy niewiem co mam robic. A mam tylko 3 tygodnie. Moze 6 kg by sie udalo??

Zdrowe chudnięcie to 1-2 kg tygodniowo. Należy odstawić cukier, mąkę, tłuste potrawy, rzeczy przetwarzane. Nie rezygnować z mięsa, bo wtedy organizm zamiast tłuszczu - spala mięśnie (białko mu potrzebne). No i nie szaleć z produktami moczopędnymi, bo wtedy człowiek się odwadnia, a nie chudnie. Co do diety - ile diet, tyle teorii. Mnie ostatnio przekonuje paleodieta (a zwrócił mi na nią uwagę mój lekarz), bo jest bardzo przejrzyście wyjaśniona pod względem biochemii człowieka. Tyle że to nie jest - wbrew nazwie - dieta jako taka, tylko styl żywienia na dłużej. Jeśli Cię zainteresuje - poczytaj \"Na początku był głód\" Marka Konarzewskiego i \"Paleodietę dla sportowców\" Lorena Cordaina.

Gość marchik
ja na diecie marchewkowej straciłam 8 kg w 3 tygodnie. no ale do tego jeszcze ćwiczyłam i jadłam chude mięsko drobiowe