Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o jedzenie min

ile jedza,waza i mierza wasze 2 i pol latki?

Polecane posty

Gość pytanie o jedzenie min

Moja córka mierzy ok. 90 cm, waży 13 kg. Wczorajsze menu: miszeczka płatków z mlekiem, pół kotleta z iersi kurczaka, moze pół kartofelka i troszkę marchewki z groszkiem, jabłko, 2 mandarynki i kilka rurek waflowych. Nic więcej nie chciała.

Gość jolajolajnajolaniejolajna
moj je ostatnio baaaaaaaaaaardzo malo 89cm 13kg

mój ma 2 lata i 2 msc je jak na moje oko dość sporo np. jajecznica z dwóch jajek i chlebek, 2 parówki, dziś np owalil sosik z mięskiem i ziemniaczkami, surówką z czerwonej kapusty porcja jak dla dorosłej osoby, zupki troche też takiej gęstej zjadł, je duzo bananów jabłek daktyli rodzynek oliwek groszku, waży 19,5 kg i mierzy 98 cm dane z przed 3 dni.

Synek, 2 latka, 94 cm, waga 13??? wczorajsze menu: Kasza manna Kanapka z serem zoltym, szynka i ogorkiem kwaszonym, sok, banan, ze 20 winogron, 3 i pol pieroga z miesem kasza manna na kolacje...

Gość A moja
Mierzy 95cm,wazy 15.600 i tez niewiele zjada. Z rana jakas kanapeczke z wedlina,ser zolty. Na obiad raczej ''dziobie'',chyba ze jest makaron,wtedy nie ma problemu. Jogurt po poludniu,jakis owoc. Wieczorem np.tost. Mleka nie pije w ogole.

u nas rano kaszka-250 ml z butli :( plasterek ananasa z puszki pol kromeczki chleba ryz z kurczakiem tak ze 2 lyzki 1 ciastko(delicje) i na noc 250 ml kaszki zup praktycznie nie je drugie dania tak o ziemniakow nie chce jesc w ogole

moj do niedawna jadł sporo wiecej-teraz mowi ze wszystko niedobre

Nasz maluch tez ziemniakow nie cierpi. Chyba ze mu przemyce w zupie, i to tylko w ogorkowej sie udaje. Poza tym lubi kluski i w zwiazku z tym pomodorowe, rosol i tyle w temacie zup. Z miesnych dan: kotlet mielony/klopsy, pierogi z miesem :-O Z owocow: banany, winogrona i ananasy (z puszki) z sokow: tylko marchew/banan/jablko z innych napojow: herbata/kakao Bardzo lubi tez chlebek z opiekacza, uwielbia maslo :-O no i szynke i ser zolty, czasami dzem albo twarozek Jogurty, najchetniej jagodowe, danonki/serki homogenizowane. No i KOCHA kasze manne :-D

dziewczyny tak was czytam, czy moze pamietacie ile wasze dzieci miały i wazyly jak miały rok?? Bo na moją to ciuszki 80 to ledwo wchodzą juz jej kupuje 86, a nie które z Anglii przywiezione na 1,5 roku juz dobre no i wazy ok 10,5 kg jest drobna ale dosc wysoka, i tak sie zaczelam martwic czytając was ze moze moja córcia jest za duza jak na swój wiek

Gość EWA28
2lata i 2 miesiące. 83 cm, 10 kg. Np. wczoraj: Rano kubek mleka, jedna kanapka z serem i wędliną. W południe pół banana i kawałek sernika. Na obiad 2 pierogi z twarogiem polane jogurtem, szklanka soku. Podwieczorek salaterka budyniu truskawkowego, herbata owocowa. Kolacja miseczka mleka z różnymi płatkami.

Gość upsa
olivvia-ale wzrost jest nieadekwatny do rozmiarowki ubran

o widzicie :P Dawno juz z małą u lekarza nie byłam (całe szczeście) i nawet niewiem ile ona mierzy, a ze to moje pierwsze dziecko to myslalam ze jak rozm. 86 to ze mała tyle wzrostu ma :)

No co ty, teraz maly ma 2 latka, a ciuchy na 98-104, czyli 3-4 lata.... Oczywiscie zalezy od firmu i co to za ubranie. Pizamy ma na 104, bluzki niektore tez, spodnie 98...

Mój Kuba ma 2 lata i miesiac,wazy 13,5 kg, a mierzy 92 cm. Mało je,duzo pije-głównie siki hipp i gerber.Nosi ciuchy na 92 cm.

Gość jak nie jedza to dajecie cos n
a apetyt?

nie daje nic na apetyt. Przeciez nie jest tak, ze NIC nie jedza. A zmniejszenie apetytu jest normalne u dzieci, jezeli tylko maluchy zachowuja sie normalnie, nie sa blade, senne, nie skarza sie na nic, biegaja, rozrabiaja... to znaczy, ze nic im nie dolega.

Mój ma 2,5 roku. Ma około 98-100 cm i około 14,5 kg. Dość szczupły jest. Je teraz dużo, ale on ma takie okresy że albo je minimalnie albo bardzo dużo. Teraz zjada na śniadanie 300ml mleka, potem kanapki potem jakieś jajko gotowane, jajecznicę parówkę itp, przed drzemką kakao, po drzemce obiad, na podwieczorek kisiel, budyń, lub jogurt. No i na kolacje kanapeczki i mleko 300ml. W międzyczasie owoce. Do picia wodę, wodę z sokiem (takim domowym) lub herbatką hippa. Ale był taki czas, że jadł tylko rano i wieczorem mleko i wsio:)

Gość nie ma się co dziwić
Dzieci od 2 roku życia, zwłaszcza w tym okresie mają prawo mniej jeść, dlatego że bardzo wiele rzeczy je absorbuje, mają ciągłą potrzebę ruchu. Dobrze jest pozwolić dziecku jeść na stojąco, bo samo w foteliku nie wytrzyma długo. Posiłki powinny być atrakcyjne i barwne. O tym przeczytałam w świetnej książce "Rozwój dziecka od 0 do 10 lat". Jest to książka skierowana do rodziców, lekarzy i terapeutów, bardzo przystępnym językiem tłumaczy zachowania dzieci oraz kolejne etapy rozwojowe. Nie martwcie się, że mniej jedzą, bo to aktualnie normalne. Nie wolno zmuszać dziecka do jedzenia, siedzieć nad nim i mówić ile ma zjeść. W tym okresie kształtuje się poczucie smaku i ogólne podejście do jedzenia. Jeśli będzie zmuszane, albo szantażowane, może w przyszłości mieć awersję do jedzenia i problemy z żywieniem.

Gość upsa

Gość upsa

19,5 i ma 105cm. Apetyt ma duży, a nawet wydaje mi się ze za duży:o

Moja Mała ma 2 latka i 3 miesiące. Na bilansie 2-latka wyszło ok 94 cm i prawie 14 kg. Lekarka powiedziała, że to sporo ( bo to sie łapie do normy 3-latka) ale jest proporcjonalna. Jednego dnia jadłaby bez przerwy - śmieję się, że lodówkę ogołaca, innego średnio ale nie przejmuję się tym. Potrafi się sama upomnieć. Ukochane jedzonko to kaszki mleczno - ryżowe - obowiązkowo jedna rano - ok. 320 ml i zazwyczaj dwie na noc ( nie wiem gdzie jej się to mieści) :) W ciągu dnia : II śniadanie - kanapka z wędlinką lub z parówką obiad - prawie zawsze gotuję jej zupkę z dużą ilościa, warzyw i mięskiem, ryżem bądź kaszą ( wszystko w jednym) bądż zje to co i rodzice kolacja - kanapeczka w miedzy czasie zawsze je serki Danio, owoce - uwielbia wszystkie, niekiedy cos slodkiego (ale nie za duzo), jakąś bułke(najlepiej świeża bez niczego jej smakuje), soczki, herbatki Hippa. Uwielbia również jeść razem ze mną musli z mlekiem albo serek wiedjski ze szczypiorkiem i rzodkiewka. No ale może wystarczy - nie będę się rozpisywać. Pozdrawiam

Gość gość
a mi się wydaje że mój mało je,jeszcze zależy ma napady,ważył 14,5 na bilansie,przy 95 cm,ma teraz 2 lata 4 miesiące,jego jedzenie : dwa dni lub dzień jakaś parówka,obiadu nie chce może coś na kolację i tyle, jak go napadnie na drugi dzień nadrabia zupa,drugie danie,jogurty,kanapka czasem, ale szczuplutki jest

Gość Studentka Dietetyk
Witam, bardzo proszę mamy dzieci w wieku 1,5-2 lata o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety, która jest mi potrzebna do pracy dyplomowej. Po wypełnieniu dostaną Panie przepis na pyszny deser - budyń, także dla maluszka (zdrowy, bez cukru i mąki :)) Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178811/4-wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
Moj syn ma 19 kg i 106 cm a ma 2 lata i 3 m-ce

Gość gość
2l I 3m? I 106cm? to grubo ponad siatke centylowa, zainteresuj sie tym bo moze to jakis gigantyzm, problem z hormonami.

Gość gość
Córeczka 2 lata i 3 miesiące waga 12kg, wzrost 90 cm