Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Extensa

EGIPT--jakie biuro podróży,udane wycieczki fakultatywne?

Polecane posty

Gość Extensa

Od dawna zbieram się na podróż do Egiptu,a ze nigdy nie miałam okazji go zwiedzić to szukam biura podrózy ktore zagwarantuje mi ze z hetelu w którym bede, odbeda sie wycieczki fakultatywne. Bardzo prosze o Wasze porady;)

Gość new poland
new poland z warszawy

Gość powerrcoler
Ja byłam 3 lata temu z triada. O wycieczki trzeba było sie prosic u rezydenta,ale cos udało mi sie zobaczyc.

Gość Akmed Terroriist
Zapewniamy kompleksowe usługi turystyczne z nami się rozerwiesz . ps mamy w firmie bombowy klimat i wystrzałowe oferty

Gość takajednataka
Znajomi mowili ze byli z AlfaStar i wspomnienia maja dobre choc było kilka usterek.

Gość Extensa
Ech tyle tych biur,a nie bede ukrywac ze takie wakacje to spory wydatek...oby nie było klapy...

Gość takajednataka
A propos usterek to łóżko mi skrzypi :(

Gość Extensa
może ktoś jeszcze...? :)

Gość pożyczona narzeczona
żadnych biur podróży, lepiej na własną rękę.

Gość byłem i spoko
scanholiday -> hurghada-> hotel coral beach

Pozyczona narzeczona , ciekawe jak na własną rękę wydostaniesz się z Hurghady do Kairu albo Asuanu? Jakieś doświadczenie w tej kwestii? Chętnie posłucham.

Gość krzysiek_kkk
byłem w Egipci we wrzesniu 2008 wycieczkę kupilismy w biurze Sun&Fun - wszystko bezproblemowo, rezydentka zaproponowała nam kilka wycieczek fakultatywnych, z jednej skorzystaliśmy (Kair), z pozostałych zrezygnowaliśmy - znaleźliśmy lokalne biuro w którym kupilismy wycieczki, wyprawa do Luxoru, safari z quadami na pustyni, nurkowanie przy pieknej wyspie Giftun i rejs statkiem po morzu czerwonym łodzią ze szklanym dnem (oglądanie koralowców) Zdecydowaliśmy się na lokalne biuro (obsługa po polsku, przez polaków) bo było taniej o kilka do kilkunastu dolarów. Minusem (nam to nie przeszkadzało) tego może byc fakt że oprócz nielicznych Polaków byli z nami ludzie różnych narodowości, niemcy, rosjanie, francuzi. Na wycieczce kupionej u rezydenta byli tylko Polacy. Wybralismy hotel w Hurghadzie - Sindbad Resort (w werscji All inclusive mogliśmy korzystać z trzech obiektów z aquaparkiem, basenami, dostępem do plaży, kilka różnych restauracji), hotel 3*, ale jak to w Egipcie, do Polskich 3* im troche brakuje. My bylismy w miarę zadowoleni. Wybierając hotel polecam stronkę Holidaycheck.pl a tu link do hotelu Sindbad http://www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Sindbad+Beach+Resort-ch_ub-hid_8553.html Pozdrawiam i miłej podróży

Gość Extensa
Do krzysiek_kkk: Dzieki za wyczerpujacą wypowiedz ;)

Extensa a kiedy chcesz jechac i ile kasy mniej wiecej na to przeznaczasz. CO chcesz zobaczyć? i jakie hotele preferujesz 3 czy 5*? skąd wylot i termin.

Gość ekhh
a co to sa wycieczki fakultatywne??

wycieczki, które kupujesz sobie na miejscu. Takie, które nie wliczają się do tego co wykupiłeś w biurze i możesz sobie na nie pojechać lub nie. Np. można pojechać do Kairu, na nurkowanie itp.

Gość Extensa
Oj i dopiero teraz odpowiadam,do Pariss: 2 osoby na 14 dni,najlepiej All, hotel 4* lub 5* (marzy mi sie Sheraton Soma Bay,ale to raczej nie na moja kieszeń). Koszty sadza ze nie powinny przekroczyc 10tys. Wycieczki:to Kair,Luksor,Giza,Beduini...takie podstawy najwazniejsze,które koniecznie trzeba zobaczyc tam bedać.

Nie napisałaś mi na kiedy? Jaki termin? Jesli to ma być wyjazd wypoczynkowy i chcesz powiedzmy na wycieczkach spedzic w ciagu 2 tygodni tylko 4 dni to lepiej brac nieco tansze hotele. Na 07.05 masz super hotelik a raczej bungalowy w samej EL Gounie. TO małe miasteczko, którym bedziesz oczarowana. Jest daleko od HRG, ale uwierz mi nie ma ludzi niezadowolonych ktorzy stamtad wracaja. Zaraz wkleję linka ze zdjeciami. Scan holiday na 7 maja na 2 tygodnie ma ten hotel za 8169 zł za dwie osoby juz. Z kolei np. Sharm na 05.05 masz fajny 4* hotelik BEach ALbatros. Popularny i z dobrymi opiniami. 5.701 zł. 2 tyg 2 osoby. Za resztę z 10.000 kupujesz dolary i zmieścicie sie z wydatkami. Kair możesz zobaczyć i z Sharm i z HRG. Jesli chodzi o Luksor to lepiej z HRG bo z Sharmu chyba są wycieczki lotnicze co zwiększa koszty. Mozesz tez zastanowic sie nad wycieczką 7+7 tzw rejs po Nilu. Najpierw zwiedzanie a pozniej tydzien leniuchowania.

No cóż. Nie dla mnie przyczepy kempingowe. Ja wolę bezpieczny urlop z biurem podróży. Jedziecie gdzieś na last minute, skoro już przy tym jesteśmy? Ja właśnie znalazłam na stronie OK - Tours fajną wycieczkę na Riwierę Olimpijską za 945 zł, tanio nie?

Gość gość
Widziałam, że biuro http://www.traveliada.pl/ ma fajne promocyjne wyjazdy do Egiptu :) Ja byłam tam dwa laata temu, w tym roku lecę do Turcji :)