Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupie pytanko

Jak sie myjecie w Anglii?

Polecane posty

Gość głupie pytanko

Tam w umywalkach są dwa kraniki jeden z ciepła drugi z zimna woda. wytłumaczy ktos po jasną cholere? Jak sie w czyms takim myc zeby sie nie poparzyc?

Gość głupie pytanko
ja tyłek zawsze myję tą gorącą i nagle polewam zimną, bo mi jądra parują.

Gość głupie pytanko
niech odpowie ktos powaznie

zatykasz umywalke zatyczka, nalewasz wode i uzywasz. albo uzywasz tylko zimna. prysznic jest jeden, wiec masz jak w Polsce.

Gość jussaa
czasami zanim z ciepłej zrobi sie gorąca zdążę umyć twarz..a jak nie to żonglowanie:) Niektórzy mogą zatkać zlew i nalać wody..

Gość głupie pytanko
a w dodatku to w wiekszosci łazienek jest sznureczek do zapalania swiatła a nie kontakt

A tak za poważnie to może zorganizuj sobie jakąś miskę i w niej zmieszaj gorącą wodę z zimną i po problemie... No nie wiem taki moj pomysł :)

Gość głupie pytanko
ale powiedzcie dlaczego tak mają, ja nie kumam.

Gość głupie pytanko
ja nie mam z tym problemów, to opowiadał mi mój tż jak wrócił z anglii, ale tak mnie to zaintrygowało, wiem głupia jestem

Gość jussaa
Najgorzej jest ze zmywaniem naczyń.W kuchni jest jeden kran ale i tak ciężko odpowiednią temp ustawić,albo za zimna albo za gorąca leci.W ogóle hydraulika w Anglii kuleje..

Gość jussaa
w łazience nie ma kontaktów! włosy susze w pokoju,i gole nogi :(

Gość taak taaak
a my sobie przerobilismy na normalne krany z mieszadlami i jest ok.

Gość głupie pytanko
i nawet sznureczka nie ma?

Wracać do Polski mamy jeden kran z doskonalą temperaturą wody... NAwet kontakty w lazience no i włączniki do światła :):):)

Gość taak taaak
z tymi kontaktami to faktycznie kwas... ja ciagne przedluzacz z przedpokoju . ale to tez zrobimy ..kwestia czasu

Gość jussaa
tak tylko jak zmywam pod kranem z "mieszadłem" to czuje na ręku i zimną i gorrąca wodę.One jakby lecą obok siebie!

Gość głupie pytanko
to znaczy ze nie ma odpowiedzi dlaczego tak jest?

Gość głupie pytanko
jusaaa, ale mnie rozbawiłas :)

Gość nieeestety
glupie to i tyle :o kto to wymyslil by miec dwa osobne krany lub jeden gdzie i tak tw woda leci obok siebie z jednego kranu :o kurcze i co nie znaja uziemionych kontaktow z klapka zabezpieczajaca przed wilgocia?

Gość taak taaak
ale pod prysznicem mam baterie z termostatem- jest dobrze zmieszana

Bo anglicy pewnie chcieli być oryginalni. Lewa strona jezdni to niech bedą dwa krany! A my mamy 2w1 :)

Gość jussaa
może dlatego żeby zamiast spuszczać wode w nieskończoność napuścić do zlewu i zatkać.Zmniejsza sie w ten sposób zużycie wody..ktoś mi kiedyś tak wytłumaczył")

może to i dziwne dla naszych rodaków którym godzinami leje się woda z kranu przy porannej oblucji ale dla tutejszych to normalne , przyzwyczajeni do oszczędności po prostu nalewają wody do zlewu który jest zatkany i tak się myją , swoją drogą kiedyś w PL jak nie było ciepłej wody w kranach to też się wodę gotowało na gazie i potem nalewało do miski , nic nadzwyczajnego ;) co do sznureczka zamiast włącznika czy braku gniazdka w łazience podyktowane jest to względami bezpieczeństwa , nie ma zagrożenia że ktoś się poślizgnie i wpadnie z suszarką do wanny pełnej wody czy mokrą ręką będzie wyłączał światło ;) to tyle ...

Gość mozna sie przyzwyczaic
nie ma kontaktow w lazienkach bo strasznie szybko w nich paruje od goracej wody , sznureczek nie jest taki zly ;) a dwa kraniki - ja w umywalce myje tylko rece wiec zdazam zanim poleci calkiem goraca , na reszte wlaczam prysznic, dzieci zatykaja korkiem umywalke i nalewaja z obu w kuchni mam mieszalnik i nie mam problemow z ustawieniem odpowiedniej temperatury a dlaczego tak to wszystko jest ??????? trzeba by sie anglikow zapytac i raczej takie 'ustawienia' maja od zawsze bo im nie przeszkadza

Gość taak taaak
W UK-bezpieczenstwo przede wszystkim! popatrzcie na okna- tak sie otwieraja ze nie ma mowy zeby ktos wypadl kontakty z zabezpieczeniem brak gniazdek w lazienkach.....itd bezpieczny kraj...

Gość jussaa
to samo brak kontaktów w łazienkach - health and safety, oni na wszystko mają wytłumaczenie:)