Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oriflameilona

prostowanie wlosow

Polecane posty

Gość o jeny NORMALNIE
lakier i lecisz nagrzaną do czerwonosci prostownicą z Tesco :classic_cool:

ja prostuje codziennie prostownica i nie uzywam tylko szampony i odzywki do zniszczonych wlosow i moje wlosy sa zdrowiutkie:) prostownice mam z lustrzanymi plytkami bo takie najmniej niszcza wlosy. zajebista jest:)

tylko jak znalazlam ta moja prostownice teraz w necie to tam ppisze ze plytki ceramiczne i to w ogole na tej stronie to nie ta;/

zawsze zastanawialo mnie co za roznica czym sie prostuje jedno i drugie uzywa ciepla wiec wplyw powinno miec ten sam

ale jak moze zmniejszac o 90% skoro to nadal wydala cieplo na wlosy?

Gość kirek z lodzi
zasady by dobrze wyprostowac włosy • włosy muszą być suche, chyba, że używamy specjalnej prostownicy dającej możliwość stosowania na włosach mokrych. Mokre włosy bardzo łatwo się niszczą. Ponieważ tracą połączenia wodorowe, mogą się „rozciągać” nawet do 30%, płytki ulegają odchyleniu i warstwa korowa jest odsłonięta - może zostać uszkodzona przez gorące urządzenie. • włosy powinny być czyste - pozostałości preparatów nieodpowiednich do stosowania z prostownicą mogą spowodować „gotowanie włosa”. • włosy powinny być dzielone na pasma nie szersze niż połowa szerokości płytki prostownicy. • przed modelowaniem na włosy należy nałożyć protektor chroniący przez działaniem wysokiej temperatury. Trzeba zaczekać aż preparat wyschnie. Należy używać najmniejszych koniecznych ilości preparatu. • zawsze należy kontrolować temperaturę urządzenia. Łatwo to można wykonać wykorzystując kartkę papieru lekko nawilżoną. Papier nie powinien się przebarwiać ani palić. • włosy zaczynamy prostować od dolnych partii i robimy to sekcjami. http://www.handsomemen.pl/porady,prostowanie_wlosow,308,czasowe_prostowanie_wlosow.html

Ja mam najtańszą prostownicę z Euroluxu z ceramicznymi płytkami - kupiłam na Allegro za 28zł! I jest rewelacyjna, wogóle nie mam zniszczonych włosów. Myślę, że te lustrzane płytki to pic na wodę - tyle że jakaś nowość, droższa, to i ludzie będą więcej za prostówki płacić :(