Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

moje dziecko ma od ponad miesiąca bakterie coli, bo lekarka przepisala chyba zly

Polecane posty

Gość mkk

Gość mkk
antybiotyk..

Gość mkk
no wlasnie dostanie inny antybiotyk

bardzo dobre są tabletki z żurawiny!!!zakwaszają mocz i stosuje się je własnie na coli..nie pamiętam nazwy- chyba Vita butin.. ale to takie różowe, podłużne i moja córcia dostawała pół rozpuszczone w wodzie. nie na coli co prawda ale na zakwaszenie moczu bo miała bakterie.to nie jest antybiotyk ale pomocnik

Gość mkk
MOJE DZIECKO MA 2 LATKA, TO TABLETKI NIE PRZEJDA...LEKARKA ZAMIST DAC OD RAZU DOBRY ABTYBIOTYK, TO DALAL FURALGIN, A POTEM MAŁA MIAŁA ZAPLENIE OSKRZELI I 2 ANTYBIOTYKI, KTORE TEZ MIAŁY POMÓC NA TA BAKTERIĘ, ALE NIE POMOGŁY...

Gość emilcia79
moj synek tez mial ta bakterie w moczu i antybiotyk zostal mu dobrany na podstawie antybiogramu ktory zostal wykonany przy posiewie moczu. jesli ma stwierdzona ta bakterie to musi dostac antybiotyk a nie zadne tabletki z zurawiny. ile twoje dziecko ma lat? w jakiej ilosci ma ta bakterie?

Gość mkk
MA 2 LATA I NIE WIEM JESZCZE JAKA ILOSC, BO NA RAZIE TELEFONICZNIE ROZMAWIALAM Z LABORATORIUM I POWIEDZIELI, ŻE DUZO JEST, A ONA TA BAKTERIE COLI MA JUZ OD GRUDNIA...

Gość emilcia79
to juz moze dostac antybiotyk doustnie moj sie urodzil z ta bakteria i musial po urodzeniu lezec w szpitalu i antybiotyk mial podawany dozylnie. jesli chodzi o ilosc to lekarze sami sie sprzeczaja jedni uwazaja ze mozna miec tej bakterii 50.000 inni ze 100.000 i to jest norma. radze ci jeszcze zrobic corce crp jesli wyjdzie stan zapalny to antybiotyk jest konieczny

Gość mkk
ONA MIALA ZAPALENIE DROG MOCZOWYCH W grudniu,,teraz generalnie nic się z nianie dzieje, jest zdrowa,,,tylko ten wynik moczu i posiewu jets zły...

nie rozumiem, myślisz, że lekarka zapisała Twoje córce furalgin z myślą, że nie wyleczy zakażenia? To jest bardzo dobry lek na schorzenia układu moczowego. A nie pomyślałaś może, że lekarka nie chciała od razu obciążać młodego organizmu być może niepotrzebną kuracją antybiotykową? Jak jesteś mądrzejsza od niej, to trzeba było od razu się uprzeć na posiew i antybiogram, bo antybiotyk przypisany z sufitu też może nie pomóc zarówno na coli w moczu, jak i na zapalenie oskrzeli

Gość emilcia79
a jestes pewna ze bardzo sterylnie pobieralas jej ten mocz? bo jak moj synek wyszedl ze szpitala to po miesiacu musielismy zrobic konrolny posiew. no i znowu wyszla nam ta cholerna bakteria lekarz poradzil nam zeby naprawde dokladnie wymyc mu siusiaka i dotego zdezynfekowac rywanolem i zlapac ten srodkowy mocz zrobilismy tak i juz w kolejnym badaniu bylo ok.

Gość emilcia79
no taka jest prawda ze furaginem sie tego nie wyleczy

Gość emilcia79
furagin moze wspomoc leczenie tak jak i witamina c ktora zakwasza mocz

Gość mkk
przed pobraniem ja wysmarowalam i wykapalm dokładnie,,,ale jesli ciagle jej wychodzi ta bakteria to pomylki nie moze byc raczej,,pytalam o to w laboratorium...

Gość emilcia79
musisz poczekac i zobaczyc jaka ilosc jest tej bakterii i naprawde radze ci zrobic tez crp

ja przechodziłam zapalenie pęcherza wiele razy i mi akurat na coli furagin mi pomagał. a co do żurawiny i witaminy C, to też można się nimi wyleczyć, chociaż nie wiem, czy na maluszku bym próbowała. Ale wspomagająco na pewno bym mu podawała sok żurawinowy i dużą dawkę wit. C.

Gość mkk
dopiero jutro ide do lekarza, ale zastnawiam nad jednym, że wynik moczu dziecko ma dobry, a w posiewie moczu ma bakterie coli...

Gość mkk
a na dodatek dziekco jets zdrowe, nic jej nie jest, czy z ta bakterią długo mozna chodzić bez leczenia?

Gość mkk
ale, ona miala infekcje drog moczowych w grudniu i juz wtedy jej wyszla tez ta bakteria tylko i brala antybiotyki, ale one widocznie nie zadzialaly,,pytalam sie w laboratorium czy jakby byla zle przemyta czy tez by zly wyszedl..powiedziala, ze nie...

Gość mkk
ale faktycznie jest zdrowa, nic jej nie jest..

no ale przecież pisałaś, że dwa antybiotyki jadła od tamtego czasu, więc o co chodzi? Może jakimś cudem zadziałały? A wynik posiewu dodatni przy niestwierdzeniu bakterii w badaniu ogólnym moczu z tej samej próby (bo tak rozumiem, że było) jest nieważny

Gość mkk
no 2 antybiotyki nie zadziałały, to wyniki moczu są oki, ale napisane jest,na wyniku, że są bakterie....

ja Ciebie nie rozumiem. Piszesz, że dziecko zdrowe, wyniki moczu dobre, tylko z posiewu wyszły bakterie... :O weź się kobieto skonsultuj z lekarzem, bo widzę, że nawet nie wiesz, co za wyniki masz w ręku. Jeśli nie ufasz jednemu, to idź do drugiego. I pamiętaj przy podcieraniu córci, żeby zawsze to robić z góry na dół, czyli od cewki do odbytu, żeby jej ew. nie zarażać

a ja autorke bardzo dobrze rozumiem , ja przechodzilam przez to samo i leczyłam 2 lata :o , tez wiecznie z posiewu zle wychodziły badanie , i ciagle tylko furagin , bo abtybiotyki które przepisała nie podziałały i tez córka sie dobrze czuła, nic nie bolało, nie goraczkowała wkoncu przerwałam leczenie , bo mialam w pewnym momencie dosc, 2 lata leczenia, po 2 razy w miesiacu na badania , jezdzilam 15 kilosów do laboratorium w jedną stronę , do szpita dzieciecego :o:o zrobilam przerwe , nie dawałam zadnych leków, nic a nic, po jakis 2 miesiacach zrobilam badanie do kontroli,i wyszło dobrze :) za jakis czas powtórze, ale jesli wyjdą zle to napewno nie pojde do tej doktorki tylko do innej zycze powodzenia i wytrwałosci

Gość mkk
dzięki za wyrozumiałośc...naprawde jestem b. zdenerwowana tą sytuacja, gdyz, dziekco nie chorowało mi nigdy oprócz tego zapalenia oskrzeli, po zapaleniu dróg moczowych i teraz ciągle te antybiotyki...a mała musi chodzić do żłobka...