Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

HEj! Jestem w 32dc. Robilam test w sobote i dzisiaj negatywny:( Mierzylam temperature od 25dc i byla powyzej 37 zawsze dzisiaj 36,8 :( BArdzo pragniemy tego dziecka bolą mnie jajniki w nd powinnam dostac okres. Ale go nie ma pewnie przez to ze 9tego nie zaczelam nowego opakowania Harmonetu (jestem po odstawieniu tabsow po 8miechach brania). Na forum pisala niedawno dziewczyna ze zaszla wciaze od razu w pierwszy cyklu po odstawienia. Bardzo jej zazdroszcze:( od 3 dni biore kwas foliowy moj gin powiedzial ze nie mam sie martwic na zapas i jak nie dostane do 5tego okresu to mam przyjsc i na piatego w czwartek jestem umowiona na wizyte, bede miala wtedy b hcg usg i te rozne rzeczy. Jednak martwie sie ze wredbny okres przyjdzie i nie zaszlam:(( Czy owulacja mogla sie przesunac? Dodam ze i tak sie kochalismy dosc sporo przez ten miesiac tak wiec niewazne czy sie przesunela tylko co z tymi testami? Czy juz nie mam szans na to aby sie dowuiedziec ze jestem mama wtym miesiacu? Strasznie mi przykro dziewczyny, jestem załamana:( Innym sie udaje a mi nie:((

Gość baabeczkaa
po prostu nie wierzę w to co czytam:o brałaś tabsy,odstawiłaś i jesteś załamana bo nie zaszłaś?czy ty wiesz,że po tabsach mozesz długo mieć cykle bezowulacyjne?

a może tak wrzuć na luz! dopiero co skończyłaś brać tabsy! starasz się 1 cykl, nawet jak nie zaszłaś teraz to przecież dopiero 1 cykl starań!!!! jedni zachodzą od razu inni troszke czasu potrzebują. a jak jest z owulką po odstawieniu to nitkt ci nie powie! mogła się dowolnie poprzesuwać. spokojnie!!! przestań myśleć o dzidziusiu tylko ciesz się seksem wtedy łatwiej zaskoczyć :D

To jak jest, jesteś w 32dc, czy nie? Bo trochę to bez sensu napisałaś. Nie martw się na zapas i nie nastawiaj za bardzo. W ciążę wbrew pozorom trudniej zajść niż niektórym się wydaje - możecie się nawet kilka miesięcy starać.

babeczka to truden bo chcialam dziecka do dawna. Nie nie mialam bezowulacyjnego cyklu moj ginekolog to potwierdzil. I rozmawialam z nim na ten temat. Dziecka pragnelam od dawna sytuacja mi nie pozwalala. Dlatego mi przykro, nie musisz od razu naskakiwac. Ja bym Cie wsparla gdybys miala jakis problem chociaz na forum.

a sorki, bo zrozumiałam 32 dzień ciąży, a może być 32 dzień cyklu :P

No wlasnie nie mysle caly czas o dzidziusiu, ciesze sie z seksu z mioim mezczyzna wspanialyM:D Ale.. Ta niepewnosc teraz mnie przytlacza. I te testy , caly czas wopieram sobie ze zrobilam je poprostu za wczesnie i moze 5tego dowiem sie czegos przyjemnego od mojego Pana doktora bardzo w to wierze:)

ale to dopiero pierwszy cykl to czego ty się spodziewasz. Możemy wspierać dziewczynę która stara się rok czy dwa lata i nie może zajść w ciążę.

A i jeszcze jedno - to że jest owulacja (potwierdzona przez lekarza) też nie oznacza, że musi dojść do ciąży. Niektóre jajeczka mają źle rozwinięty genotyp i organizm je odrzuci niepozwalając się zagnieździć. Więc może dojść do zapłodnienia a nie koniecznie do ciąży - jajeczko zostanie usunięte podczas miesiączki. Z drugiej strony może lepiej, niż żeby poczęło się źle rozwinięte dziecko. Niestety tak się częściej zdarza po tabletkach. Uszy do góry. Cieszcie się seksem bez ograniczeń, a prędzej czy później Wam się uda :D

Ty chyba czytasz to co chcesz przeczytac. MOWIE DZIECKO CHCIALAM MIEC OD DAWNA, SYTUACJA MI NIE POZWALALA DLATEGO TERAZ UBOLEWAM BOP KIEDY MOGE MIEC TO JEDNA NIE MOGE, A INNE ZACHODZA OD RAZU PO TABSACH TAK WIEC NIE MUSICIE OD RAZU WYTYKIWAC KAZDEGO ALE..

Gość baabeczkaa
wiesz co,idź prywatnie do lekarza bo ten z przychodni wywali cię na zbity.......Jeśli ty nie rozumiesz,że po dawce hormonów organizm musi wrócić do normy to sory,ja cie pocieszła nie będę:o Sama starałam sie zajść w ciążę 8 m-cy i takich głupot nie wypisywałam. A ty pewnie będziesz chciała już i clo i duphaston i bóg wie jeszcze co:(

*żeby poczęło się dziecko, które się źle rozwinie - jakoś tak bez sensu wcześniej napisałam

Dzieki smarkula:D Jestem pelna nadziei to glupie ale pomimo testow jestem pewna ze jestem w ciazy... Nie wiem chyba dostaje juz na łeb

Gość baabeczkaa
a wiesz o tym,że nie jest nawet w pełni bezpieczne zachodzenie od razu po tabsach?

babeczka chodze prywatnie do kliniki zapewne zazdroscilabys gdyby sie udalo nie watpie ;] No trudno pisz sobie co chcesz moj gin ma co do tegop inne zdabnie zwlaszcza ze przyjmowalam najmniejsza dawke hormonow a nie jakies konskie dawki. Z reszta nie kloc sie na temat hgornomow bo moim gin chyba nie jestes? :] napewno on gada hmm.... sensownie i mądrze.

I przestan mnie straszyc, mow co uwazasz nie zwracam uwagi na Twoje odp.

no chyba dostajesz niestety....... jejku jak dziecko male... chce i musze to miec od razu bo jak nie to bede tupac.

Nie stresuj się tymi ostrzeżeniami, że po tabsach niebezpiecznie zachodzić w ciążę. Hormony w tabletkach blokują wydzielanie naturalnych, więc nie masz "nadmiaru". Wiele kobiet zachodzi w ciążę mając totalnie rozregulowane hormony i tego nie lecząc i nie mają żadnych problemów.

Gość baabeczkaa
ale czego ja mam ci zazdrościć?:D:Dmam 2 dzieci i 2 razy zaszłam w 1 cyklu a teraz trzeci raz po 8 m-cach.Czego ja mam ci zazdroscić?:)

Dzieki Smarkulka kochana jestes dzieki Tobie juz mi lepiej a reszte moge tylko... pozdrowic:D

zgadzam sie ze smarkula. sama mam dwie koleznaki z czego jedna zaszla jeszcze w trakcie brania tabletek (btrala silne antybiotyki i tabsy mogly nie dzialac), druga zaszla juz w pierwszym cyklu po odstawieniu. nie chce cie jednak martwic, ale wydaje mi sie ze brak @ to moze byc skutek odstawienia a nie ciazy. zwykle po odstawieniu cykle sa bardzo nieregularne przez jakis czas. w kazdym razie glowa do gory ! a moze sie udalo !