Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cleanikgirl

Miałam plombowanego zeba i strasznie mnie boli

Polecane posty

Gość Cleanikgirl

wziełam apap i troche przeszło,ale stal sie bardzo wrazliwy i tylko z jeden strony,godzine po wyjsciu z gabinetu wyleciało mi troche z zeba ale nie wiem czy to ta plomba czy jakies resztki ktorych nie wyplułam,martwie sie bo z jeden storny czuje dziurke jak dotykam go jezykiem i tam jest wlasnie bardzo wrazliwy.Mam nadzieje ze to nic takiego iprzejdzie mi,Czy wy tez miałyscie tak wrazliwe zeby po plombowaniu>?

Gość Cleanikgirl
nikt nie miał wsadzanej plomby?

Gość huguygjhk
dziwne ja tak nigdy nie miałam idź do dentysty!!!

Gość mala mi PPPPPP
wiesz ja zawsze po wierceniu zeba i wstawieniu plomby odczuwam bol nawet przez tydzien szczegolnie jak zjem czy wypije cos goracego,zawsze lykam srodki przeciwbolowe i jest ok. jesli bol jest silny to idz na kontrole

Gość Cleanikgirl
własnie o to chodzi dziewczyny ze on nie boli mnie tak jak ząb boli tylko jest taki wrażliwy cały czas jakbym wypiła cos zimnego albo gorącego, i czuje ta wrazliwosc jak dotkne go jezykiem albo jak połykam sline

Gość Cleanikgirl
up

Gość mnie boli tak ząb już miesiac
ale byłam z klejnym u dentysty i mnie uspokoił, że tak może byc. Jesli nie boli coraz bardziej, a coraz mniej i tylko przy nacisku lub zimnym lub gorącym, to może się tak dziać długo, jak dziura była duża i borowane głeboko. Faktycznie, boli mnie coraz mniej, więc chyba jest ok.

Gość Ania1986
a może to podrażnione dziasło wokól tego zeba?

Gość Cleanikgirl
Aniu moze masz racje ja jestem straszna panikara :)

Gość viossenka
jesli boli Cie podczas nagryzania to plomba jest za wysoka i trzeba isc do dentysty zeby zeszlifowal. jesli boli na goraco, zimno, mozliwe zapalenie miazgi, odwracalne lub nie. napisz dokladnie jak Cie boli. samo z siebie, caly czas? a jesli cos odpadlo to i tak musisz do tego dentysty wrocic, w prawidlowych plombach nie ma dziurek. pozdrawiam :)