Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce się dowiedzieć

Nie dam rady schudnąć

Polecane posty

Gość chce się dowiedzieć

Co mam zrobic, zeby się przełamac? Muszę schudnąć 10 kg, ale zupełnie brak mi sił i motywacji :( zakład nawet nie pomógł :( czy dietetyk to dobry sposób? Jak mi cos każe, to moze bedą rezultaty... Wszystko przez hormony :(

Gość stmphonia
ile wazysz i ile masz wzrostu?

Gość URODA
oczywiście, że powinnaś udać się do dietetyka! ustali Ci odpowiednią dietę, której musisz się trzymać. kolejnym ważnym posunięciem są regularne ćwiczenia. pozdrawiam. :)

Gość chce się dowiedzieć
ile waże? myslałam ze 61 kg, ale dwa dni temu stamęłam na wage lekarską i pokazała 64 kg :( :( :( mam 160 albo 158 cm wzrostu (w dowodzie że 158). nie piszcze, ze to jeszcze norma, bo to zaden argument dla mnie, chce wazyc tyle ile przed studiami, czyli 51 kg. jak to zrobic???

dasz radę bez problemu, to bardzo proste: - codziennie pół godziny ćwiczeń, np. jakieś brzuszki, rowerek - odstaw słodycze na amen, żadnych gazowanych napojów, - herbata - tylko zielona bez cukru, - staraj się dużo ruszać, jak masz do wyboru gdzieś iść piechotą, czy jechać, to idź - nie jedz na noc żadnych diet-cudów niewidów, wystarczy dyscyplina :)

Tak jak pisze anyzowka Jestem dietetyczka z zawodu ale dieta to jedno a silna wola i checi to drygie No i nie ma diety-cud🖐️

Gość chce się dowiedzieć
ale czy krople odchudzające z herbapolu mogą pomóc?

Gość chce się dowiedzieć
juz sie raz wplątałam w taką diete cud. przypłaciłam chyba efektem jojo. i teraz pytanie czy to efekt jojo czy hormony? w 4 miesiace 5 kg :( :(

Gość chce się dowiedzieć
ale hormony w tym sensie, ze ja juz sie na nie lecze i biore tabletki hormonalne (policystyczne jajniki) i hormony mam w normie. chodzi o to , czy te tabletki mogą byc przyczyną? nie wiem juz co robic :/ za kazdym razem jak nasiebie patrze chce mi sie ryczec :/

słuchaj, jakieś naturalne kropelki ziołowe nie powinny zaszkodzić, więc warto dołączyć je do reszty działań, ale czy pomogą - to też pewności nie ma. jedno jest pewne - żadne kropelki ani herbatki nigdy nic nie zdziałają, jeśli oprócz tego nie zrobisz nic. one mogą tylko wspomóc właściwe działania, ale nigdy ich nie zastąpią.

Gość chce się dowiedzieć
czyli dietetyk... moze on mnie zdyscyplinuje ....

co do hormonów - to z pewnością mają duży wpływ na metabolizm. a oprócz tego sam wiek też robi swoje - każdemu lat przybywa, niestety. ale wiesz - na te rzeczy nie ma żadnej rady, a sposoby na schudnięcie pozostają i tak zawsze takie same :)

niestety tabletki tez powoduja wahania masy ciala a raczej zwiekszenie jezeli musisz je brac to bierz ale dietka i duzo ruchu i powinno byc dobrze:)

słuchaj, jak chcesz bulić kasę dietetykowi, nie ma sprawy, ale tak naprawdę on Ci nie powie nic mądrzejszego, niż to, co tu zostało napisane. tyle tylko, że ściągnie od Ciebie kasę, a rady na kafe masz za darmo :)

Gość chce się dowiedzieć
moze masz rację: tylko mi musi ktos cos kazac :/ głupie to, ale tak mam :( czyli to co juz wiem: rowerek - na nim juz jezdze, mam na szczescie w mieszkaniu, mam ciezarki - moge tez z nimi cos zdziałac, ale jaką dietę? jedzenie do 18 odpada, bo siedze do 2-3 w nocy i nie dam rady, ale staram sie nie jesc po 20.30... to źle? co mam jesc? gdzie moge znalezc za darmo dietę dla mnie?

A ja mam dietetyka który pomógł mi schudnąć już 23 kilko i nadal chudnę...dieta i silna wola, zero ćwiczeń.

no wlasnie o dietach to sobie poczytaj nie wiem nic ponad to co znajdziesz w necie moja wiedza jest ubozsza:) a dietetyk to nie kat,ktory bedzie stal nad Toba i Cie dopingowal

Gość chce się dowiedzieć
to moze dodam jeszcze ze mam 25 lat i nawet zakład z chłopakiem mało pomaga :( taki głupek ze mnie :(

Gość chce się dowiedzieć
mglawica, a jak wygladala pierwsza Twoja wizyta u dietetyka?? Co do dietetyka - kata to ja wiem o tym, ale on bedzie to miał pod kontrolą. Ja to jestem jak małe dziecko: jak mama każe i sprawdzi to zrobię :/ i idz tu człowieku w swiat dorosłych.... :/

Mi po świętach strasznie ciężko było wrócić do diety.Już pierwszego dnia czułam że umieram i w nocy zaczynałam coś jeść po całym dniu męczarni.Masakra! ale akurat zaczęły się wyprzedaże i nakupowałam sobie sporo fajnych za małych ubrań i jak na nie patrzyłam to szlag mnie trafiał że nie mogę ich ubrać i to mnie zmotywowało trochę a wczoraj mierzyłam już jedne spodenki i są dobre :D najgorsze są pierwsze dni a potem już leci...

poczytaj o dietach i sobie dobierz sa rozne.W zaleznosci od Twoich upodoban smakowych,czy masz czas na gotowanie Rowerek super sprawa Poszukaj cwiczen na brzuch,uda,posladki Ja tez mam problemy z waga.Mimo,ze jestem dietetyczka.Ze wzgledu na chorobe musze przyjmowac sterydy.Staram sie cwiczy 3-4 razy w tygodniu i duzo chodze,spaceruje.Prawie nie korzystam z samochodu:)

Z racji tego że jestem za granicą mam dietetyka przez internet...z bardzo dobrej poradni żywieniowej w Warszawie. na początku było sporo pytań...o wszystko.co jem , ile , kiedy i w jakich godzinach pracuje o której chodzę spać itp itd wszystko fajnie i bez stresu :) potem dostałam dietę na pierwszy tydzień i była to dieta przygotowująca, schudłam na niej 4 kg w ciągu tygodnia.Potem dostałam dietę właściwą i na niej waga spada mi od 0,5 do 2 kg tygodniowo.i najczęściej jest to 2 kg...

Gość chce się dowiedzieć
Mglawica, ale Ci zazdroszczę. Napisz cos wiecej o samym tym dietetyku i diecie. Czy naprawdę placenie za wizyty u niego to wyrzucanie pieniędzy w błoto? Jak wyglądała Twoje pierwsze spotkanie? Dużo placisz za konsultacje? Brzydula, ja mam taką słabą wolę :( na rowerku przyznam lubię jezdzic i bede to robic, ale inne cwiczenia... koszmar... straram sie duzo chodzic, ale nie wiem jak bedzie na dłuzszą metę :(

nie dam rady schudnoc jestem brzydka gruba i wogole sie do niczego nie nadaje. A wogole to sie poddam i spoczne na laurach. Lepiej sobie w leb palnac . porazka.. i jeszcze sie uzalaz nad soba i zawracasz dupe innym ludzom swoimi marnymi maciupkimi maluskimi problemami... BOZE JAK JA BYM CHCIALA MIEC TAKIE PROBLEMY.. nie dam rady schudnac... :O:O:O:O:O

Gość chce się dowiedzieć
pseudopseudonim, nadaję się do wielu rzeczy, jestem ładna ale gruba. Mój problem jest dla mnie moim dużym problemem, Twoje problemy są dla Ciebie Twoimi duzymi problemami. Pozostańmy przy swoich problemach i nie bawmy się w dodatkowe, czyli dogryzanie sobie. Załóż wątek ze swoim problemem i tam się wyżalaj. JA mam swój i prosze uszanuj to. Pozdrawiam Cię.

Miesiąc kosztuje 290zł. Płacisz za konsultacje, dietę przygotowawczą i dietę właściwą - czyli 7 zestawów, na każdy dzień.Potem jeśli chcesz to możesz następny miesiąc wykupić i dostaniesz 10 nowych zestawów, ale ja mam tylko te 7 i daje radę.acha i dostajesz jeszcze bardzo dużą listę wymienników, czyli np jak masz na 2 śniadanie jabłko to sprawdzasz sobie na co możesz je wymienić jeśli akurat nie masz ochoty na jabłko...więc wszystko można samemu tak fajnie pozamieniać...wg potrzeb i chęci .trzeba tylko uwzględnić wagę i rodzaj np jabłko zawsze wymienisz na inny owoc, mięso na mięso, warzywa na warzywa...i zawsze trzeba zjeść 5 posiłków dziennie, nie można z nich rezygnować.czasami jest to trudne bo niektóre zestawy są naprawdę obfite...w warzywa:/ jestem zadowolona, ale wiem że w większości to zasługa mojej silnej woli...

chce sie dowiedziec. Siedzac po nocach przy kompie na pewno nie schudniesz. a ja mam wduza niedowage i chciala bym kiedys przytyc.. i wiesz co?? udowodniono naukowo ze schudnac jest latwiej niz przytyc. Wiec Twoj maly problem będący problemem twojego zycia ukazuje tylko ze tak naprawde problemow nie masz tylko uzalasz sie nad soba. Bo wiedziala bys ze sa inne wazne rzeczy a rozmiar tylka jest tak naprawde nieistotny dla faceta/praca/znajomi/rodzina/przyjaciele. A jesli zle Ci z tym to albo przejdz na diete nisko weglowodanowa albo bezcukrową. I schudniesz.Nie ma wyjscia zebys nie schudla.