Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość njbjmlkm

czy w ciąży uprawiacie jakiś sport

Polecane posty

Gość njbjmlkm

co wolno a czego nie

Gość aplepleple
skok wzwyż na wozku inwalidzkim:)

Gość pivonka
a co to ciaza jest choroba ze nie mozna sportu uprawiac??

Rzucanie jadem na odległość na Kafe :D Niestety wszelkie inne zabronione przez doktora.

Gość njbjmlkm
no z tym jadem to chyba prawda i wszyscy pluja jaby witaminy łykali ale ktoś z was ćwiczy ?? jakie cwiczenia

Gość Matyldaaa
Smarkula uprawia...buraki...

Gość pivonka
wszystko co ci sie tylko podoba a niby czemu masz sie ograniczac?? nie rozumiem??

Gość a wyobrażasz sobie
np. jogging w siódmym miesiacu ciąży? Niektóe odpowiedzi są żałosne:O

Gość njbjmlkm
pytam serio jestem w 3 mc ale dosc mocno przytyłam

Gość hmm2
to jak przytylas to tym bardziej powinnas wziac sie do roboty i cwiczyc a nie glupie pytania zadajesz

Gość a mozna w ciąży
ćwiczyć na orbitreku?Nie zaszkodzi?

jeśli twoja ciąża przebiega prawidłowo i lekarz nie widzi przeciwskazań to możesz pływać, jeździć na rowerku stacjonarnym, ćwiczyć jogę, wszelkie ćwiczenia w wodzie, nawet aerobik taki dla kobiet w ciąży :) ja polecam basen!!! świetna sprawa praktycznie do samego końca ciąży :D

No cóż, dementuję jakobym uprawiała buraki - mam za mały ogródek, niestety. Chociaż przyznam, że bardzo mi smakują :D Lepiej się Matylda przyznaj co sama uprawiasz zamiast się czepiać ludzi. A jogging, rower, fitness, narty i nurkowanie uprawiałam to mi lekarz zabronił, kręgle też nie dla ciężarnych, na basen się boję iść, bo jakieś bakterie teraz tam znaleźli. To co mam robić? Zostają Scrabble i Kafe...

basen jest ok. mi lekarz zabronila jogi, pilatesu i innych rozciagajacych.

Gość olaola09
W ciazy raczej nie ,ale zaraz po jak tylko wróce do siebie mam pomysł i ochote na nowy rowerek juz nawet upatrzyłam Maxima. Bedzie łatwiej zrzucic brzuszek

Gość ja chodze 2 razy w tygodniu
na basen i jestem bardzo zadowolona (jestem w 20 tc, ciaza przebiega narazie bez problemow). Raz w tyg. chodze na zajecia dla dziewczyn w ciazy na basenie, a raz sami z mezem chodzimy sobie poplywac. Dzis podczas takich zajec dla ciezarnych rozmawialam z dziewczyna, ktora jest w 36 tc i prawie od poczatku chodzi na basen. Powiedziala, ze wszystkim go poleca, bo nie dosc, ze swietnie dziala na miesnie, plecy plus odpreza to ogolnie bardzo dobrze wplywa na kondycje, wiec ja planuje chodzic tak dlugo, jak sie da (oczywiscie pod warunkiem, ze ciaza nadal bedzie przebiegac prawidlowo)

Gość fffd
- ćwiczę na orbitreku, steperze i rowerze stacjonarnym - jeżdżę na rowerze - chodzę z psem na szkolenie, gzie się nieźle namęczę - czasem pływam (ale rzadko) niestety to wszystko w czasie wolnym od pracy, którego mam niewiele

Gość fffd
(Ja bym się bała nie uprawiać sportu. Uważam że na poród trzeba się przygotować kondycyjnie. Oczywiście nie wolno się forsować czy np ćwiczyć mięśnie brzucha ale jeśli wcześniej było się osobą w dobrej kondycji i uprawiającą jakiś sport, to trzeba taką kondycję i aktywność utrzymać, przynajmniej póki dobrze się czujemy i nie ma przeciwskazań.)

ja cwicze regularnie od kilku lat i ciaza tego nie przerwala. dwa lub trzy razy na tydzien chodze na fitness (tbc, step - z tym, ze nie skacze). Obowiazkowo po tym okolo 20 minut basenu dla relaksu. Jestem szczesliwa dzieki temu, ze moge uprawiac sport, ktory lubie. Lekarz nie widzi przeciwskazan, jezeli wczesniej juz cos uprawialam. Widze roznice w skorze na nogach, brzuchu, piersiach i ramionach. mam nadzieje, ze bede w takiej formie przez cala ciaze.

Gość Otunola
No to moze troche sie wyroznie ;) Ja do tej pory katowalem deskorolke a teraz przerzucilem sie na BMX'a Haro! Konkret!!!

Gość matylda 56
BMX dla kobiety ??? i to w ciazy ? Odwazny jestes ...Twoja zonka tak jezdzi ?

Gość Otunola
Moze to troche dziwne ale zona jezdzi na BMX'ach. Obydwoje jestesmy ich fanami. Fakt faktem podczas ciazy lepiej sobie odpuscic ale zaraz po jak najbardziej ;) Panie moglby szybko odzyskac forme :)

Gość matylda56
Fajnie jak ktos ma taka pasje jak Twoja zona -jazde na BMX u mnie tylko starszy syn tak potrafi ;-) a to jakas specjalna marka?