Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja zła czy on

Czy to normalne ze mój mąż nie daje mi kasy?

Polecane posty

Gość ja zła czy on

ja studiuje on pracuje i dobrze zarabia.ja jestem wciazy mieskzam z rodzicami on ze swoimi bo szukamy mieszkania do wynajecia (on krępuje sie umnie pomieszkiwac) ale nie dostaje od neigo ani złotówki nadal utrzymują mnei rodzice ostatnio jak poprosilam zeby za bony ktore dostaje z pracy kupil mi nutelle to powiedział ze w tym miesiącu póki mieszka z rodzicami to jeszcze dla nich wezmie (ojciec dostaje te same bony) nie powinien pomyslec o mnei i dziecku? niewiem czy ja moze sie zcepiam on uwaza ze robie z niego pazere jak mu mówie co czuje:(

Gość hmm2
oczywiscie ze nie ma prawa ci dawac zadnych pieniedzy ja bym sie wsttydzila nawet o tym pomyslec poki nie pracujesz to rodzice musza cie utrzymywac

Gość awril
no wiesz co..ale masz meza ...dziewczyno obcego bys poprosiła o tę nutelle to by ci kupił..a maz nie chce??? Boze....brak mi słow

do hmm- skoro jest jej mezem i ona nosi jego dziecko to przeciez mowi samo przez sie ze powinien ja utrzymywac

Gość antykwadracikowa
na dziecko i ciąże powinien dawać np. lekarz usg BO CO mama i tata Ci dzidzia zrobili?? a jak się dziecko urodzi i nadal będziesz mieszkać z rodzicami to nadal nie będzie dawał kasy, BO mieszka w swoim domu, a Ty u rodziców _ to może niech twoi rodzicie wystawią mu rachunek za prąd, wodę, gaz, która została zuzyta na potrzeby wnuka czyli JEGO DZIECKA

Gość ja zła czy on
za te bony to kupil dla mamy i siostry poprostu przykro mi sie zrobilo ze nie zapytal a jak poprosilma to nie bardzo zareagowal:(

Gość hmm2
no ale przepraszam decyzja o dziecku byla chyba wspolna prawda?? wiec dlaczego maz ma dawac cala kase?? tego nie pojmuje ja bym tak nie mogla zeby mnie maz utzrzymywal

Gość kolanko
pogadaj z nim i to konkretnie przeciez to twoj mąż i jestescie ze soba na dobre i złe ja na razie mieskam z narzeczonym on pracuje ja tylko dorabiam i studiuje i on za wszystko prawie płaci tzn za mieszkanie opłaty i cześciowo jedzenie ja tylko place za wyzywienie i zbieram na wesele wiec ja nie widze innej mozliwosci niż twoj mąz powinien ci pomagac i choc troche pieniędzy przeznaczyc na twoje potrzeby tym bardziej jeszcze ze jestes w ciąży i potrzebujesz odzywek i róznych tego typu rzeczy moja rada jak najszybciej oszukajcie wspolnego mieszkania bo bedzie coraz gorzej trzymam kciuki

Gość w szokuuuuuuuuuu
rozumiem jakby nie chciał dawać Ci na kosmetyki. ale to co on robi jest bardzo przykre i nie na miejscu!

Gość ja zła czy on
ale on nie daje mi ani złotówki. a chyba powinien czasami pomyslec. kaze mi sie dobrze odzywiac mowi co mam sobie kupic.ale nic wiecej poza mówieniem

Gość kolanko
a mozesz napisac ile macie lat bo jakos nie wydaje mi sie ze to dojrzały facet ma taki tok myślenia

Gość ja zła czy on
zobacze jak t bedzie jak zamieszkamy razem. ale i tak nadal jest mi przykro ze mamie i siostrze kupuje jakies duperele a omnie i dziecku nie mysli.

Gość hmm2
cale zycie chcesz zeby maz cie utrzymywal?? to moze poszukaj sponsora a nie meza czy tylko wartosci materialne sa dla ciebie wazne?? ja od chlopaka nie moglabym wziac nawet grosza zlamanego

Gość ja zła czy on
kolanko----> ja 22 on 24

Gość awril
on zachowuje sie naprawde nie w porzadku dlaczego zgadzasz sie na to? gdyby był prawdziwym mezczyzna,dawałby ci pieniadze na utrzymanie,i nie pozwol.iłby rodzicom utrzymywac juz ciebie wiem co mowie,jestem mezatka ponad 20-scia lat i dla mnie ta sytuacja jest nienormalna:(

Gość w szokuuuuuuuuuu
mógłby nie dawać pieniędzy, ale nie wyobrażam sobie, żeby nie zabierał Cię czasami na obiad, nie zapraszał do kina, nie kupował smakołyków... powinien Ci też masować plecki ;p i w ogóle o Ciebie dbać

Gość kolanko
hmm2 to jej mąż a nie chłopak i ona jest w ciąży nie czytasz dokładnie czy jak????

Gość ja zła czy on
---->hmm2 a nie uwazasz ze skoro to jego dziecko to powinien mi pomagac a nie tylko moi rodzice? ktorzy nie maja tylko mnie na utrzymaniu

Gość fdfdf
a my mamy wspolna koperte na kasiurke.on dostaje wyplate i wklada na zycie i rchunki kilka dni pozniej ja robie to samo a na koncie odkladamy reszte.nigdy nie bylo z tym problemu

Gość antykwadracikowa
hmm2 ona nic takiego nie pisała, że chce być utrzymanką .... Litości ale mają WSPÓLNE dziecko i chyba powinien się jakoś poczuwać prawda? a kupienie małego prezentu to po prostu miły gest dla kogoś kogo się kocha - i mi też byłoby przykro jakby mój facet zrobił prezenty innym a mi nie dał nic ( i nie mówię o drogich rzeczach tylko o czymkolwiek - symbolu, że ktoś pamięta itd) a po drugie: cieszę się, że nie weźmiesz kasy od faceta Tylko załóżmy taką sytuację, mieszkacie razem nagle dopada Cię choroba nie masz pracy, kasy i on nie daje Ci ani grosza - uważasz, że to jest PARTNER, osoba na którą się liczy Trochę nieżyciowe podejście prezentujesz

Gość do hmmm
kurwa czytaj ze zrozumieniem!!!!!!!!!

Gość w szokuuuuuuuuuu
hmm2... zauważ też, że ona jest z nim w ciąży i jeszcze studiuje! a on troszczy się o swoją mamę i siostrę, a o nią wcale nie dba!

Gość hmm2
ale ty narazie jestes w ciazy jeszcze dziecko sie nie urodzilo wiec nie musi ci dawac na nie pieniedzy ty chcesz dla siebie pieniadze wiec tym bardziej cie nie rozumiem

Gość 0 na ....10

Gość kolanko
to wstrzasnij nim nawet sie pokłuc bo ty masz juz teraz wieksze prawa niz mamcia i siostrunia i jego zasranym obowiązkiem jest ciebie utzrymywac ( oczywiście jesli nie masz pracy jestes w ciąży - nie mowie tu o przypadkach nachalnego nieróbstwa i pasożytowania) ma cie wspierac a nie udawac dawce nasienia i nakazywac zdrowo sie odzywaiac jedzonko zdrowe niestety ale samo nie przypełznie mozesz mu to powiedziec a rodzice jesl sa wspaniali to cio pomagaja ale na pwnoo nie z obowiążku bo jak zawarliście zwiazek małzżeński on przeją pałeczku w zapewnieniu rodzinie bytu a nie liczy na innych

Gość w szokuuuuuuuuuu
ok, hmm2, to jak Ty będziesz w ciąży to też pewnie będziesz najszczęśliwsza na świecie jak nie będziesz miała pieniędzy na chociażby ogórki kiszone, a facet w tym czasie będzie rodzinie robił prezenty bez okazji.

Gość ojej.. dziewczyno
to bardzo niepokojące co piszesz. Zle rokuje na przyszłość. Facet kupuje dla rodziców i siostry mając żone w ciąży ???? Aż strach pomyśleć co będzie dalej... Naciskaj na jak najszybsze wspólne zamieszkanie bo jesteś już mężatką, dziecko w drodze a facet sie bawi w jakieś dziecinady, zamiast być zapatrzonym w żone i swoje przyszłe dziecko to stara się przypodobać rodzicom, a powinien w tej sytuacji raczej myśleć o nowej rodzinie i o wyprowadzce tym bardziej że dziecko w drodze!