Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

Pierwsze wymioty w ciąży. Kiedy?

Polecane posty

Gość pppppppppppppppppppppppppppppp
ja jestem w 17 tc i jeszcze nie miałam:-) podobnie jak calej reszty dolegliwosci, oprocz bolu dolnego odcinka kregoslupa

jestem w 7 tygodniu ciązy. rano mam napady kaszlu , zero mdłosci, ale poprzez kaszel wymiotuję. od tego od jakis dwóch dni męczy mnie wieczorami i nocami okropna zgaga..:/ umieram..:P

Ja już w 5 tc. Regularne trwały do 16tc. Nieregularnie zdaża się do dziś (22tc) :(

Uważam, że to sie Bogu nie udało :( Ciąża powinna być najwspanialsza na świecie dla matki, a tu niektore przechodzą katorgi...:/ Chyba jedynym przyjemnym momenten dla matki jest poruszanie się maluszka i widzieć go na monitorze od USG:) a reszta? Zgaga, wymioty, mdłości, bóle podbrzusza (rozszerzanie się macicy), huśtwki nastrojów (najbardziej odczuwane przez mężów :P ) są zbędne moim zdaniem.. Po co to komu?

wróżko - jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Zapomniałaś jeszcze o rozstępach, opuchniętych nogach i problemach z oddychaniem. A i na koniec jeszcze trudy porodu. W sumie z całej tej ciąży to tylko myśl o dziecku i jego ruchy są przyjemne.

A i co mnie jeszcze denerwuje - że mi nic nie wolno 😭 biegać nie wolno, na rowerze też nie, na nartach nie, nurkować nie, kręgle nie, solarium nie, sauna nie, masaże nie (tylko specjalne dla ciężarnych, a to mniej przyjemne), tatara nie, surowe jajka nie (uwielbiam kogel-mogel), serów pleśniowych nie, nawet sobie odśnieżyć przed domem nie mogę, bo wszyscy wyzywają... na zakupy nie (bo dźwigać nie wolno), z psem na spacer nie (bo ślisko i jeszcze pociągnie - dosyć duża bestia), okien nie myć, podłóg nie myć (a to nie wiem czemu, ale lekarz zabronił). Czuję się czasem jak niepełnosprawna :( No ale przecież ciąża to nie choroba i w dzisiejszych czasach to ciężarne mogą wszystko. Ach no i to w sumie najszczęśliwszy okres w życiu kobiety.

mnie najbardziej przeraża myśl o mojej "małej" :P po porodzie ... :( Boje się, ze nagle stanie sie taka wieeelka :(a mój mąz będzie sie czuł jakby wsadził długopis do szklanki :(

Tego się nie bój, różne są opinie tu na Kafe, ale przecież nie będzie chyba aż tak źle, co? Uszy do góry :)

To nie czytaj takich topików. Wiadomo, każdy jest inny, jest tu pełno kobiet, które twierdzą, że nie widzą różnicy. Pozatym po co się naprzód stresować? Ach no i jest jeszcze plastyka pochwy ;) Ja to się raczej boję, że będą mnie zmuszać do SN a na koniec i tak skończy się przez CC i to na szybko z blizną w pionie :(

kurcze to moja pierwqsza ciąża i jestem zielona jak pietrucha w takich sprawach :P dlatego kiedy tylko mam wolny czas siedze w necie i czytam o roznych pierdółkach :) ....które zazwyczaj są bardzo przydatne w życiu:P a To Twoja która ciąża?

No to witaj w klubie, bo moja też pierwsza :D A w którym tc jesteś?

To w takim razie trzymam kciuki, żebyś jutro mogła zobaczyć swoje maleństwo :D Ja już (albo dopiero) 22tc.

Cześć madooonna 🖐️ to Ty też miałaś zaszczyt oglądać kibelek z baaaardzo bliska?

no a jak, tworzyliśmy pewną całość do 13 tyg.;) a patrz magdalena nas olala:)

No, pewnie te testy coś jej nie wyszły i bała się wyjść na niedoinformowaną :P

Ja pamiętam moje żyganko to po 6-7 godzin na podłodze w łazience siedziałam - nie miałam siły doczołgać się do łóżka :o I jeszcze mnie szefostwo molestowało telefonami (nawet nachodzili w domu) żebym do pracy przyszła (a byłam na L4) :o

A to nam się tak dzisiaj już drugi raz udało :D Wcześniej też komuś razem doradzałyśmy :) Tylko już nie pamiętam komu :P

Haha mężowi opowiadałam - wił się w knajpie ze śmiechu po podłodze :D

łooo smarkulo psami bym poszczula takie szefostwo:) a jesli chodzi o doradzanie to prezentujemy podobny poziom cynizmu i bezczelności ale tez poczucia humoru:) stąd to zgranie chyba:) pozdrawiam:) i poiwme teeraz pedalsko uściskaj fasolke czy tam bobka;););)

no dziekuje, dzis dwa lata skonczyla:) o sorki wczoraj bo juz po 24:) gratuluje ciaży i założenia mądrego bardzo topicu. Wreszcie!!!!!