Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie....

Czy kiedy sprzedaje mieszkanie przez agencję to place im

Polecane posty

jakas prowizje?? Narazie dalam ogloszenie o sprzedazy ale odzewu jeszcze nie bylo, dlatego zastanawiam sie nad ppmocą agencji tylko czy ja place im cos? Kiedy kupuje sie przez agencje to sie placi ale w odwrotnej sytuacji tez???? Jak jest najłatwiej sprzedac mieszkanie?? Gdzie?? Jestem z podkarpacia

podpisujesz z agencją umowe pośrednictwa, która określa, kiedy i w jakiej wysokości placisz im prowizję zwykle jest to 2% lub więcej od wartości umowy sprzedaży mieszkania Ty płacisz 2% i ktoś, kto od Ciebie kupi, korzystając z usług tej agencji (wexmie od nich Twoje namiary) placi drugie 2% ogólnie zdzierstwo jakich mało jak chcesz wiedzieć, jak to pbejść, zaggadnij

Gość porażka to moje drugie imię
właśnie byłam w szoku jak się dowiedziałam, że sprzedający też płaci prowizje :O dlatego fascynuje mnie dlaczego tak wiele osób wystawia mieszkania przez pośredników :O ja najpierw szukałam w biurach ale ostatecznie wydymałam ich i kupiłam bezpośrednio :P

Gość porażka to moje drugie imię
i jeszcze żeby było za co płacić :O a ci pseudo-pośrednicy gówno wiedzą o sprzedawanych nieruchomościach... o co bym nie zapytała to nie wiedzieli...na które strony świata wychodzą okna, jaki jest metraż pomieszczeń, które to ściany nośne itp.

Gość oooeeeoooo
daj ogłoszenie o sprzedaży do jakiejs lokalnej gazetki, powywieszaj ogłoszenia w sklepach, na tablicach może wywies jakiś baner na mieszkaniu, skończyły się czasy, że mieszkania szły jak świeże byłki, teraz ludzie nie maja zbytnio kasy i nie możesz szaleć z cena

też trochę chodziłam po biurach, ale w zasadzie to płacisz za dokladny adres i nr telefonu, nic więcej jeśli bierzesz kredyt (a kto kupuje chałupę za uzbieraną kasę?), to bank tak Ci (a w zasadzie sobie) sprawdzi nieruchomość pod kredyt hipoteczny, że lepiej nie trzeba :)

no potrzebuje sprzedac to mieszkanie najlepiej za 150 tys., wtedy kredyt na 100 i moge kupic wieksze w moim miescie i je wykonczyc. boje sie kredytu powiem szczerze, ale kto w dzisiejszych czasach moze sobie pozwolic na mieszkanie bez niego??

Gość a jakie mieszkanie
gdzie i za ile? Moze ktos tu bedzie chetny ;)

Dębica 2 pokoje centrum 155000 do niewielkiej negocjacji :):):)