Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porażka to moje drugie imię

mierzenie sukien to jedna wielka pomyłka

Polecane posty

Gość czarna koala
"katowiczankaa - a co do rozmiarów miseczki to ostatnio przełamuje stereotypy, że D to obowiązkowo duży biust. zapraszam Was na stronę: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ Czy wiesz, że tylko 5% Polek nosi dobrze dobrany stanik? ja z 75A przesiadłam się na 65D i wreszcie mój biust wygląda jak powinien, a nie jak dwa plaskacze" taaaaaaaak, to już chyba wszyscy wiedzą, ale niestety według tej tableki to ja powinnam mieć 65GG-65JJ, a o takim staniku to sobie mogę pomarzyć :P że o gorsecie nie wspomnę. a swoją drogą - jakie te staniki z tych sklepów BRZYDKIE!!...

koala ja nikogo nie namawiam na kupowanie stanika dopasowanego do jego rozmiaru, ja tylko walczę ze stereotypem jakoby każde D było wielkie :P

Gość robaczeekk80
A ja mam 172cm ,na codzień nosze rozmiar 40 i podobno jestem bardzo szczupła,wg mojego męża to nawet chuda...Suknie ślubną miałam w rozm 38.

czarna koala - ciekawe, a ja wlasnie kupiam przepiekny gorset z rozmiarze 30f bez problemu, jest piekny! www.figleaves.com

Gość dokładnie jesli chodzi o
rozmiar to liczy się nie tylko wszerz ale i wzdłuż. Jestem bardzo chuda ale mam rozmiar 38 bo każde 36 ma za krótkie rękawy..., a każde spodnie s za krótkie nogawki.

szczerze mówiąc ja noszę rozmiar 36 (czasem 38) i wszytskie suknie w salonach byly na mnie za duuuuuze, jakby mialy rozmiar 44 conajmniej, więc nie wiem dlaczego autorka o rozmiarze 40 miala tkai wielki problem, ja tez sobie jakos musialm siebie taką pospinaną szpilkami wyobrazić

Ja też miałam dokładnie odwrotne problemy co autorka, normalnie mam 165cm wzrostu i ważę nieco ponad 50kg... nie wiem jaka jestem ale na pewno nie należę do patyków bo biust mam i bioderka też :) a w kilku salonach, zwłaszcza w Madonnie przymierzałam kilka sukni i każdą musieli mi zbierać agrafkami z tyłu, nie wspominając o tym że wszystki były dużo za długie, co tu dużo mówić - nie mogłam sobie też wyobrazic efektu koncowego.... wzięłam się więc na sposób i ... wybrany model znalazłam na allegro u dziewczyny jednej w sowim rozmiarze, pojechałam do jej domu, przymierzyłam i co? i nawet zdecydowałam że kupie od Niej za pół ceny :D może nastroju nie było takiego jak w salonie, ogromych luster i dziesiątek sukien, ale przynajmniej widzi się siebie i moża zrobić kupę zdjęć obejrzeć się potem na fotkach i samej osądzić :D polecam!!!!!!! 🖐️

Gość grubasek43843985
a ja mimo mojego rozmiaru 44-46 nie mialam z tym problemu.w kazdym salonie do jakiego weszlam wiekszosc sukni do przymiarki byla w dwoco rozmiarach:38 i 48.

Gość kingakinia
a ja nosze rozmiar 34-36 i wszystkie sa za duze i duzo za długie i musza mnie spinac kombinowac........i nie jestem patykiem waze 53kg przy 166 wzrostu . To dopiero jest problem trzeba suknie brac w ciemno a autorka ma problem ze nie moze sie dopiąć a i rozmiar 40 szczupły za bardzo nie jest.