Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudynaaa_a

Niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość Klaudynaaa_a

Mam 18 lat i cieśnienie 92/50 wiecznie jestem zmeczana, senna i mam zawroty głowy, brak apetytu i całkowita niechec do robieniania czego kolwiek bo staje sie to meczace. od 3 miesiecy nie funkcjonuje normalnie, wcześniej miałas ciśnienie ksiażkowe i czułam sie świetnie. Do tego moja waga strasznie spadła w doł w ciagu miesieca schudłam bez przyczyny 8 kg, i teraz przy wzroście 169 waze 48kg. Najlepsze jest to ze byłam u lekarza bo sama sie wystraszyłam nie tyle tego ciśnieniem co utraty wagi zrobiłam wszykie badania i powinnam byc okazem zdrowia bo wyszły świetne. A lekarka rozłozyła rece bo niewie co mi jest i kazała mi jesc na siłe a ja nadal czyje sie zle, co prawda juz nie chudne ale przytyc spowrotem tez niemoge a ciensienie i objawy jakie były takie sa. Kawy mam dosyc i juz na mnie nie działa. A ja poprostu chce spowrotem normalnie funkcjonowac i odzyskac energie i siłe do zycia. Pomocy.!

Gość aaa-nka
Jak masz sokowirówkę to rób i pij świeży sok z marchewki (1 szklankę) najlepiej rano naczczo - po kilku dniach powinna być poprawa, będziesz mieć więcej energii i ciśnienie powinno być nieco wyższe...

Gość podaj dalej
może poczytaj coś o nadczynnosci (niedoczynności?) tarczycy... No i zrób wszystkie badania zwłaszcza na anemię... Ale nie martw się moje cisnieenie też jest niskie ..... jestem ospala i zmeczona ciagle.... A waże w sumie normalnie (162 i 49kg).

Gość zastawa stołowa
Też mam niskie ciśnienie. Dzisiaj właśnie czuję się fatalnie od rana mam ból głowy, wszystko przez te pogodę:( Anemię też mam:(

Gość gość
Warto było zamówić sobie SmartCardio + pulsooksymetr DuoControl w zestawie marki Sanity. Duża oszczędność a same produkty wysokiej klasy atestowane mierzą precyzyjnie. Muszę kontrolować sobie ciśnienie i tak samo okazało się ostatnio że też natlenienie także można powiedzieć że taki zestaw dla mnie to jak dwie pieczenie na jednym ogniu.

Gość renataa

Podpowiem też SmartCardio. W końcu zaczęto produkować ciśnieniomierze z akumulatorem, wcześniej te na baterie to bywały jednak dość uciążliwe i wkurzające. Teraz po prostu podpinam jak telefon i mogę mierzyć. W tym modelu drugi taki „bajer” to brak kabla, mankiet jest bezpośrednio złączony bez rurki.

Gość rtr
Dnia 7.02.2019 o 14:32, Gość renataa napisał:

Podpowiem też SmartCardio. W końcu zaczęto produkować ciśnieniomierze z akumulatorem, wcześniej te na baterie to bywały jednak dość uciążliwe i wkurzające. Teraz po prostu podpinam jak telefon i mogę mierzyć. W tym modelu drugi taki „bajer” to brak kabla, mankiet jest bezpośrednio złączony bez rurki.

To ja też doradzę Smart Cardio. Kupiłem go już parę miesięcy temu i cały czas pracuje bardzo dobrze, szybko, nie przekłamuje pomiarów, na wyświetlaczu wszystko masz precyzyjnie opisane, wiadomo kiedy wynik jest okej a kiedy warto skonsultować się z lekarzem.

Gość rtr
Dnia 7.02.2019 o 14:32, Gość renataa napisał:

To ja też doradzę Smart Cardio. Kupiłem go już parę miesięcy temu i cały czas pracuje bardzo dobrze, szybko, nie przekłamuje pomiarów, na wyświetlaczu wszystko masz precyzyjnie opisane, wiadomo kiedy wynik jest okej a kiedy warto skonsultować się z lekarzem.

Gość aeed

W moim odczuciu bardzo dobry jest ciśnieniomierz Senior. Do zalet z całą pewnością zaliczymy to, że ma duży wyświetlacz i jest bardzo łatwy w obsłudze. Do tego wbudowana pamięć dla dwóch osób.

Gość zzzx

Kupiłem dla dziadków ciśnieniomierz Senior i bardzo sobie chwalą. Badanie robi się szybko i co ważne obsługa nie stanowi problemu więc każdy sobie z tym poradzi. Nawet jeśli osoba starsza nie bardzo chce takimi sprzętami się samodzielnie posługiwać to tutaj bez problemu sobie poradzi.