Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaanitka

TABLETKI??PLASTRY??CZY WKLADKA??

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaanitka

Co proponujecie??Wiem,ze przy wkladce bym miala najmniejsze obawy o wpadke,jednak boje sie,ze moze to zle wplynac na moj orgaznizm.Poza tym,czy nie wplynie to na moje przyszle maciezynstwo,ktore planuje za gora 8 lat?Obecnie mam 21.Bralam do tej pory tabletki Yasmine i bylo ok.Pozniej bralam Diane 35 i mialam straszne bole watroby.A moze plastry??Chodze na solarium ,czy to zle na mnie nie wplynie??

Gość mam taki sam problem
tylko zamiast tabletek korzystamy z prezerwatyw, i tez zastanawiam sie nad zmiana najlepiej na wkladke, mam 20 lat i te same pytania co autorka? moze ktos pomoze?:)

Gość aaaaaaaaaaanitka
No ja tak samo aktualnie z moim chlopakiem stosujemy prezerwatywe,a wczesniej bylam na tabletkach.Ale przestalam brac przez te bole.I zastanawiam sie na wkladka.Boje sie komplikacji,slyszalam ,ze jest ryzyko na raka szyji macicy,bo przeciez to obce cialo w organizmie.

Gość mam taki sam problem
no wlasnie ja za tydzien ide do ginekologa i sie wypytam;d ale najbardziej boje sie ze moj organizm nie zaakceptuje wkladki i moze sie przesunac albo cos...

Gość aaaaaaaaaaanitka
Wlasnie tego samego sie obawiam :( A tego nawet lekarz nie przewidzi,bo kazdy organizm inaczej to odbiera.U mnie w rodzinie nikt tego nie mial,dlatego sie obawiam.Kurcze,daj znac jak bedziesz po wizycie u lekarza :).Niech tylko mi sie okres skonczy,to tez lece.

Gość Pakito900
Prezerwatywy są zbyt ryzykowne, po tabletkach je stosowaliśmy i o mały włos by była wpadka ;/ Tabletki są ok bralam kilka lat Harmonet (libido po paru latach spadło). Teraz używam plastrów, są fajne ale drogie, u mnie jakieś 45zł. Generalnie - mimo, że plaster się przybrudzi, czy czasem lekko odklei komfort w porównaniu z tabletkami - znacznie większy. Pamiętać muszę tylko raz w tygodniu. Plaster nie jest zbyt estetyczny (ale nie o to przecież chodzi, ma być skuteczny!) noszę go na pośladku i przy okazji korzystania z WC sprawdzam, czy jest na miejscu. Skutków ubocznych u mnie brak - ale u kazdej kobiety może być inaczej, pozdrawiam!